Dom Blanka 33

21. mar 2016

Popis k domu Blanka 33

Moderný dvojpodlažný dom s pokojným výrazom vďaka sedlovej streche s štandardným sklonom a pravidelnému rozmiestneniu okien v štítoch, v sebe ukrýva dispozíciu 5 + KK s rozlohou 96,1 metrov štvorcových. Vďaka tomuto sa do neho pohodlne zmestí 4-členná rodina.

Rodičovská časť - spálňa s kúpeľňou je umiestnená na prízemí, pre dobré akustické oddelenie od zvyšku dispozície a vytvorenia súkromia.  Súkromná zostáva aj napriek veľkému prepojeniu so záhradou, kde spálni pripadá súkromný "kútik" záhrady, kam nie je vidieť zo žiadnej inej miestnosti v dome.

Dolné podlažie ponúka tiež okrem týchto a prevádzkových priestorov (zádverie, toaleta a chodba) peknú obývaciu izbu prepojenú s kuchyňou. Obývacia izba má celú bočnú stenu, rovnako ako spálňa rodičov presklenú a  tak spojenú so záhradou. Krytá terasa poskytne miesto pre príjemné posedenie a zároveň zatieni okná v letných mesiacoch (v zimných mesiacoch vzhľadom k rozdielnej výške slnka k tieneniu nedochádza), kedy sa pred slnkom snažíme skôr brániť a zabráni tak prehrievaniu interiéru. V rovnakom štýle ako je krytá terasa, je vytvorené aj závetrie pri vchode do domu pre pohodlný nástup dovnútra aj pri nepriazni počasia.

Druhé podlažie ponúka 2 detské izby, kúpeľňu a tretiu menšiu izba využiteľnú ako pracovňu, či izbu pre hostí. V kúpeľni sú umiestnené všetky potrebné veci - dve umývadlá, toaleta, práčka, priestor pre skrinku, luxusný sprchovací kút v nadväznosti na vaňu a na konci všetkého sa nachádza okno z ktorého budete mať výhľad von z vane aj zo sprchy. Na chodbe, ktorá všetky tieto izby prepája samozrejme nechýbajú úložné priestory.

6 strešných okien dopĺňa bežné okná a spolu tak prinášajú dostatok slnka, svetla a možnosť efektívneho vetrania. Strešné okná poskytujú mnohonásobne viac svetla do interiéru než bežné  rovnakej plochy a tak je vďaka nim podkrovný priestor veľmi spríjemnený.

Ostatné izby na prízemí ponúkajú dostatočne veľké okná, vedúce až k zemi pre príjemný výhľad von.