Dodávame energiu šťastným domácnostiam

27. máj 2022

Ovplyvňuje domov našu mentálnu pohodu? Určite áno. Podľa prieskumu spoločnosti Zoznam na túto tému si ľudia, ktorí sú šťastní doma, prenášajú šťastie aj do ostatných častí života. Za pocit šťastia môže z veľkej časti naša genetika, hneď za tým nasleduje vlastný prínos každého človeka a potom sú to životné okolnosti.

 

Čo zažívame doma, si so sebou nesieme všade


Začnime teda od domácnosti. Tá človeku poskytuje pocit istoty, bezpečia a aj komfortu. Čo by domovu určite nemalo chýbať? Okrem takých samozrejmých vecí, ako sú strecha nad hlavou, dvere, steny a okná, to je napríklad teplo. V lete si to neuvedomujeme, ale po zvyšok roka to riešime takmer neustále. Kedy sa začne kúriť, kedy je výluka teplej vody, koľko sa za teplo a teplú vodu platí… V mnohom to ovplyvňuje náš život a rovnako aj naše vnímanie šťastia.

 

Tepelné čerpadlo je win-win pre každý dom


Našťastie, okolnosti sú prajné a môžete k tomu prispieť aj vy sami. Zhmotnenia šťastnej domácnosti totiž existujú. Nájdete ich na stránke Šťastná domácnosť. Tepelné čerpadlo Immergas Magis Pro prináša domácnosti a jej obyvateľom mnoho výhod. Napríklad ekologickosť. Ako už pomenovanie napovedá, teplo čerpá zo svojho okolia, ideálne umiestnenie je preto v technickej miestnosti, spolu s inými spotrebičmi, ktoré naopak teplo produkujú.

Magis Pro sa ním “živí”, miestnosť chladí a do ovzdušia nepúšťa žiadne škodliviny.

Úvodné náklady sú vyššie, pretože kupujete náročnú, v niektorých prípadoch až špičkovú technológiu, no na financovanie môžete využiť aj dotáciu z národného projektu Zelená domácnostiam. Ten podporuje inštaláciu zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie v domácnostiach. Nízke náklady na prevádzku a vysoká energetická účinnosť sú nezanedbateľnými plusmi.

 

Nemíňajte nič navyše. Energiu ani peniaze


Ak vaša domácnosť nepotrebuje vysokovýkonné tepelné čerpadlo, vyberajte kondenzačný kotol. Jeho nespornou výhodou, ktorou okamžite šetríte, je, že ho môžete napojiť na existujúci systém vykurovania a zdroj plynu. Nemusíte teda meniť ešte stále funkčné radiátory a vďaka pokročilej technológii v novom kotli znižujete výdavky domácnosti.

 

Šetrite a načerpajte energiu


Je potom na vás, ako ušetrené prostriedky využijete. Môžete s rodinou odcestovať na príjemnú letnú dovolenku, odkiaľ sa vrátite zrelaxovaní, oddýchnutí a plní spoločných zážitkov. Oddych a nové vnemy sú totiž mimoriadne dôležite pre pocit šťastia nielen jednotlivcov, ale aj rodín.

 

Obrázky: dreamstime.com a Immergas