Detská izba včera a dnes

13. sep 2019

Typický obrázok detskej izby v nedávnej minulosti pozostával z poschodovej postele, dvoch stolíkov a knižnice. Mnohé manželky sa pýšili tým, že ich šikovný manžel tú poschodovú posteľ zmajstroval sám.

Iste, je to chvályhodné, ak je muž taký šikovný a zručný, že vie zhotoviť nábytok do detskej (a nielen do detskej) izby. Veľakrát to musel spraviť kvôli tomu, že rozmery bytu, v ktorom rodiny žili boli také malé, že poskytovali málo priestoru pre jednotlivých členov rodiny a nábytok na mieru bol veľmi drahý. Presne tak sa to robilo v nedávnej minulosti.

Riešenie hodné roku 2019
V súčasnosti poznáme spôsob, ako dať deťom i rodičom (a vlastne každému členovi domácnosti) vlastný priestor pre jeho rozvoj. Ak je vám doma pritesno, zájdite do Prvej stavebnej sporiteľne. V rozhovore s jedným z jej obchodných zástupcov zistíte, že spôsobov, ako sa doma netlačiť je hneď niekoľko. Môže to byť kúpa, prístavba, prestavba, nadstavba či samotná stavba. Novým bývaním však nezískate len iný a väčší priestor, no jeho výberom môžete ovplyvniť ďalšiu kvalitu vášho života. Pri kúpe už hotového domu si napríklad preverte, z akých materiálov je postavený, či má platný energetický certifikát, správne zateplenú strechu i obvodové múry. Pri kúpe väčšieho bytu sa tiež pýtajte na to, či už bola alebo len bude plánovaná jeho obnova. Ak sa rozhodnete pre výstavbu domu podľa vlastných predstáv, zvoľte si materiály a technológie, vďaka ktorým dosiahnete veľmi nízke náklady na samotnú prevádzku domu. A čo získate rekonštrukciou, v rámci ktorej môžete pristaviť alebo nadstaviť svoje súčasné bývanie? Plnohodnotný, komfortný príbytok taktiež s úsporou, ktorú ste doposiaľ nemali. Deťom doprajte izbu, kde budú mať priestor na rozvíjanie ich tvorivosti, časť na pokojný spánok a zónu na vzdelávanie. A vy vďaka tomu nájdete poriadok a pohodu v obývačke.

Poradia vám
Odborníci v PSS poznajú životné situácie ľudí v každom kúte Slovenska a nejednej rodine pomohli nájsť spôsob, ako prefinancovať zmenu ich bývania.

Úvery v PSS sú výnimočné, pretože majú:

Priaznivú mesačnú splátku – vďaka priaznivej úrokovej sadzbe, už od 1,29 % ročne a až 30-ročnej lehote splatnosti si medziúver na financovanie bývania môžu dovoliť aj ľudia s nižším príjmom.
Široký účel využitia – na kúpu nového, výstavbu, rekonštrukciu i obnovu svojho súčasného bývania, prípadne na dofinancovanie hypotekárneho úveru.
Vysokú maximálnu výšku – na jednu nehnuteľnosť do 170 000 €, pre manželov alebo partnerov až do 340 000 €.
Rýchlu dostupnosť – až 90 % poskytnutých prostriedkov máte k dispozícii krátko po podpise úverovej zmluvy, zvyšok po zdokladovaní použitia úverových prostriedkov.

Len tak pre radosť
Ak tak veľmi túžia vaše deti po poschodovej posteli, pokojne im ju doprajte alebo aj vyrobte. Nik vám nemôže zabrániť, aby ste si nábytok nezhotovili sami. Tentoraz to však môžete urobiť pre potešenie, nie z núdze.

Buďte zvedaví!
Omnoho viac informácií získate, ak zatelefonujete na telefónne číslo 02/58 55 58 55. Ochotne vám ich tiež poskytne a iste vám aj dobre poradí niektorý z obchodných zástupcov PSS, ktorých zoznam nájdete na www.pss.sk.