Condens 9000i – jednoducho revolučný

19. nov 2017

Hľadáte „šikovný“ závesný kotlík pre vašu domácnosť, ktorý  dokáže udržať krok s modernými technológiami? Potom tou správnou voľbou bude celkom novučký kondenzačný kotol Condens 9000i značky Bosch. Pri jeho vývoji bol kladený dôraz nielen na elegantný vzhľad, ale predovšetkým na komfortnú a intuitívnu obsluhu prostredníctvom dotykového displeja ako aj na rýchlu montáž a jednoduchú údržbu kotla.

Písmenko „i“ v názve rady znamená, že kotly sú pripravené pre pripojenie k internetu pomocou integrovateľného IP modulu a užívatelia ich tak môžu vďaka aplikácii Bosch EasyRemote ovládať prostredníctvom svojich inteligentných telefónov.
Výkonový rozsah môže byť regulovateľný v rozsahu až 1:10, takže napríklad 30 kW kotol môže znížiť svoj výkon až na 3 kW. V kombinácii s reguláciou CW 400 dosahuje kotol Condens 9000i energetickú účinnosť triedy A+, a ide tak o jedno z energeticky najefektívnejších zariadení svojej kategórie.Kotly Condens 9000i sú vybavené energeticky úsporným obehovým čerpadlom a spĺňajú tak nové legislatívne smernice a nariadenia EÚ týkajúce sa predaja zdrojov tepla na vykurovanie a prípravu teplej vody.

Ľahká inštalácia
Kotly Condens majú rovnaké pripojovacie rozmery ako predchádzajúce typy kotlov značky Junkers, to znamená, že pri výmene staršieho modelu kotla nie je potrebné riešiť veľké stavebné úpravy, postačí len vybrať vhodnú náhradu. Montážne firmy ocenia vnútorné usporiadanie komponentov, ktoré im ponúka viac priestoru pre prácu než kedykoľvek predtým. Montážna lišta pritom umožní technikovi jednoduché upevnenie kondenzačného kotla na stenu, takže hneď na začiatku inštalácie ušetrí veľa času. Technik má zároveň jednoduchý prístup k všetkým komponentom zariadenia a servisným funkciám.

Stacionárny kotol Condens 9000i M
Okrem nástenných modelov sú v ponuke aj rovnako kompaktné stacionárne prevedenie so vstavaným zásobníkom teplej vody. Condens 9000i M zaberá plochu iba 60 x 67 cm a môže byť vybavený niekoľkými vykurovacími okruhmi alebo hydraulickým systémom pre pripojenie solárneho systému pre ohrev teplej vody alebo podporu vykurovania. K dispozícii sú dva varianty výkonu – 20 alebo 30 kW, ktoré sú vybavené zásobníkmi v objeme 100, 150 alebo 210 litrov vody. Výsledkom využitia novej technológie prípravy teplej vody je dvakrát rýchlejší ohrev než u starších typov.

www.jednoduchorevolucny.sk