Charleston Retrofit za liatinu. Náhrada radiátora jednoducho a kvalitne

14. sep 2021

Potrebujete vymeniť starý radiátor? Roky slúžiaci, ale pravdepodobne už ošumelý liatinový výrobok či iné opotrebované plechové alebo doskové vykurovacie teleso jednoducho vymeníte za vysoko kvalitný produkt. Teraz za výrazne zvýhodnených podmienok.

Vykurovacie telesá Charleston Retrofit sú optimálnym riešením najmä pre rekonštrukcie rodinných domov a bytov. Umožňujú jednoduchú náhradu liatinových telies a výmenu iného starého radiátora za nový. Tam, kde je potrebné obísť sa bez väčších stavebných úprav, je možné namontovať na existujúce rozvody Retrofit vďaka zhodnému rozstupu bočného pripojenia.

Zehnder Charleston – originál medzi článkovými trubkovými radiátormi – sa rovnako hodí do moderných interiérov s osobitým charakterom a štýlom.

Staré radiátory majú mnohé nevýhody: dlhá doba nábehu, nedostatočný tepelný výkon, nebezpečenstvo vzniku korózie a vápenatých usadenín. Pritom ich výmena je taká jednoduchá.

Dôvody, prečo si zvoliť Retrofit z rodiny radiátorov Zehnder Charleston, sú viac ako presvedčivé.

Charleston Retrofit umožňuje jednoduchú náhradu liatinového radiátora alebo výmenu starého radiátora za nový. Prvotriedne výrobky sú k dispozícii v pestrej škále farieb a prevedení.

Jednoduchá inštalácia

Telesá Retrofit umožňujú rýchlu a jednoduchú inštaláciu – sú dodávané kompletne ako jeden kus, vo farbe a s pripojením podľa objednávky. Vďaka tomu, ale aj nižšej hmotnosti (v porovnaní s liatinovými telesami) a rýchloupínacej sade Zehnder EasyFix je montáž jednoduchšia a bezpečnejšia. Skracuje tiež čas potrebný na mieste.

Robustné kartónové obaly zabraňujú poškodeniu pri doprave. Zmršťovacia fólia chráni radiátor pri inštalácii aj maľovaní a odstraňuje sa až pri sťahovaní.

Flexibilná inštalácia vďaka dostupnosti modelov Zehnder Charleston Retrofit umožňuje náhradu starých radiátorov bez nutnosti úprav existujúceho pripojovacieho potrubia.

Optimálna tepelná regulácia s veľmi rýchlym nábehom

Rýchle reakcie radiátorov na zmenu teplôt sú cenné najmä v rekonštruovaných budovách s modernou vykurovacou sústavou. Interiéry sa rýchlo vyhrejú, ale nedochádza k ich zbytočnému prehrievaniu, pokiaľ to nie je žiaduce.

Pri experimentálnom meraní pomocou termokamery bolo zistené, že se povrch radiátorov Charleston zahreje z 20 °C na 65 °C iba za 4 minúty. V porovnaní s bežnými liatinovými telesami má teda podstatne rýchlejší nábeh na očakávanú teplotu. Pri chladnutí zase dokáže promptnejšie reagovať na požiadavku zníženia teploty.

Zazmluvneným inštalatérom bude vyhovovať jednoduchá montáž vďaka rýchloupínacím konzolám EasyFix. Ušetrí sa aj čas strávený na mieste.

Retrofit teraz za lepšie ceny

Ukončenie výroby liatinových radiátorov veľkého producenta v ČR prináša ešte väčší záujem o oceľové článkové radiátory Charleston. Modely Retrofit sú navyše momentálne zvýhodnené, v dobe akcie sa pohybujú na podobnej cenovej úrovni za jeden článok. Tým je eliminovaná doterajšia hlavná prednosť liatinových radiátorov – nízka obstarávacia cena. Vďaka vylepšeným podmienkam sa navyše radiátory Retrofit približujú cenám doskových radiátorov. A to všetko vo vyššej kvalite.

Výrobky Retrofit sú svojím vzhľadom, technológiou výroby i použitými materiálmi úplne totožné s ostatnými oceľovými trubkovými radiátormi Zehnder z radu Charleston.

Zehnder Charleston pôsobí veľmi elegantne nielen v byte. Taktiež v kúpeľni prispejú radiátory Zehnder k väčšiemu pohodliu a modernému vzhľadu.

Čo ešte ponúka Zehnder Charleston v porovnaní s inými radiátormi?

Zehnder Charleston je vhodný pre každý interiér. Vyrába sa v širokej škále rozmerov (až do výšky 3 m), tepelných výkonov, s mnohými typmi pripojenia, upevnenia a vo viac než 50 farbách. Ponuka zahŕňa oblúkové, rohové prevedenie, ale aj radiátory voľne stojace v priestore, s lavicou či s držiakom na uterák do kúpeľne. Žiadny iný radiátor nie je taký variabilný.

Voľbou radiátorov Charleston od švajčiarskeho výrobcu Zehnder získate prvotriedny výrobok s dvojlôžkovým lakovaním s dlhou životnosťou, omnoho vyššiu odolnosť voči korózii a mechanickému poškodeniu.

Dobrý prístup medzi jednotlivé články a hladký povrch umožňujú jednoduché čištenie radiátorov. Nedochádza tak k víreniu prachu a tvorbe bakterií. Vytvára sa zdravé prostredie pre nás, naše deti aj alergikov.

V neposlednom rade radiátor presvedčí svojím transparentným vzhľadom, nadčasovou eleganciou a vysokým komfortom. Poskytuje príjemné sálavé teplo, ktoré premení váš obytný priestor na oázu dobrej pohody.

Špeciálny priehľadný lak Technoline – s lesklou alebo matnou povrchovou úpravou – činí jedinečným takmer akýkoľvek interiér.

Špeciálny katalóg k dispozícii

Vyžiadajte si tlačený katalóg Charleston Retrofit alebo si ho prezrite v elektronickej verzii. K dispozícii je taktiež kompletný cenník pre radiátory Charleston.

Dokumenty na stiahnutie a viac informácií nájdete na: www.zehnder.cz/snadna-vymena-retrofit

Vo webinári sme sa taktiež venovali vlastnostiam radiátora Zehnder Charleston: