Biele dvere od SAPELI – univerzálne riešenie do každého interiéru

4. jún 2018

Biela farba je symbolom čistoty, elegancie a nesie v sebe punc harmónie a predovšetkým univerzálnosti. V prípade dverí v bielej farbe to platí dvojnásobne. Len ťažko by sme hľadali interiér, do ktorého by sa nehodili, bez ohľadu na okolité farby či štýl. Okrem toho nie je biela ako biela a nie sú dvere ako dvere. Široká ponuka dverí SAPELI rozhodne poteší akýkoľvek vkus i peňaženku.

Biele dvere môžu byť lakované, striekané, dyhované či laminované, v lesku či matu, hladké či s drážkami a ďalšími prvkami, plné alebo presklené, skrátka na mieru. „I keď sa bavíme v úvodzovkách iba o bielych dverách, ponuka je naozaj široká pre všetky miestnosti. Vďaka prepracovaným detailom ako sú napríklad strieborné či čierne lišty je ich možno ľahko zladiť i s interiérovým vybavením. Zákazníci majú na výber i čo sa týka ceny.“ Uvádza Petr Klíma, produktový špecialista SAPELI , a doplňuje: „V SAPELI novo pribudla k ručne striekanej farbe tiež tzv. navalovacia farba, ktorá využíva ekologický šetrný proces výroby, a obstarávacia cena dverí vyrobených touto metódou je nižšia. Rovnako sú výrazne kratšie i dodacie termíny. I preto sme túto farbu nazvali biela EKO“

Biele dvere ako výrazný prvok

Od bielych dverí by sme málokedy čakali, že budú hlavným vizuálnym prvkom interiéru. Stane sa tak napríklad v momente, keď starostlivo vybraný design dverí umiestnite na stenu s výraznými farbami. Tak je tomu napr. u atypických posuvných dverí REDE 12 s designovými geometrickými linkami a drážkou do tvaru písmena V. Výška dverí 210 cm a netradičné zadné uchytenie na posuv Minima zaujme hneď na prvý pohľad. Cena dverí vrátane posuvu je 414 EUR bez DPH.

Biele dvere ako nenápadné doplnenie interiéru

Pokiaľ chcete dvere naopak dať do pozadia, kombinujte ich bielu farbu s bielym nábytkom, alebo ich opticky schovajte do svetlej steny. V dobe popularity škandinávskeho štýlu zariadení domácnosti nie je ťažké vytvoriť z bielych dverí funkčný doplnok interiéru rovnako ako biely nábytok doplnený jemnými tónmi. Model dverí HARMONIE 83 v bielej hladkej farbe s presklenou výplňou je elegantným a dokonale prepracovaným riešením. Cena dverí je 289 EUR bez DPH (bez kovania a zárubne).

Vodeodolné dvere ELEGANT 10 v bielom matu dokonale splynú s okolitou stenou. Prispeje k tomu bezfalcové prevedenie, ktoré opticky schová pánty, rovnako ako skryté zárubne. Dvere sú tak v jednej línii so stenou bez výstupkov a vďaka možnostiam výroby je možné zladiť odtieň tiež s výmaľbou. Cena dverí Elegant vo vysokom lesku je 311 EUR bez DPH.

Kombinácie detailov naprieč interiérom

Jednotný dojem dodá využitie rovnakých prvkov u dverí i v interiéru. Jedným z variant môžu byť dvere LOTOS s elegantnými kovovými prúžkami v striebornom alebo čiernom prevedení, na ktoré môžu naviazať linky v omietke či na tapete a následne opäť gravírované linky v presklenej výplní ďalších dverí. Na prvý pohľad tak bude vidieť prepracovanosť interiéru a designérske oko majiteľa. A i biele dvere zaujmu na prvý pohľad. Cena plných dverí LOTOS 13 v bielej hladkej farbe je 215 EUR bez DPH, cena dverí LOTOS 43 s presklením je 330 EUR bez DPH.

Zľavu 16% na sortiment biele dvere vo farbe biela EKO, naviac s rozmerom 210 cm v cene, získate vo všetkých SAPELI Centrách.