Ako vám tepelné čerpadlo ušetrí peniaze

4. nov 2015

Tepelné čerpadlo vody je skvelý spôsob, ako ušetriť peniaze pri príprave teplej vody. Zároveň je to moderný spôsob ohrevu. Ak ste o ňom ešte veľa nepočuli, prezradíme vám, aké výhody získate, keď ho budete používať na ohrev vody.

 

Nízke tepelné straty

O tom, ako tepelné čerpadlo funguje, si môžete prečítať v našom predošlom článku. Tepelné čerpadlo dokáže odoberať teplo z okolitého prostredia a má veľmi nízke tepelné straty. Pohybujú sa okolo 1,09 u 300 l, pričom klasický solárny 300 l zásobník má tepelné straty okolo 2,7 kWh/24h.

Vysoké COP

COP číslo je násobiteľ dodanej energie. Určuje pomer medzi vyrobeným teplom a spotrebovanou elektrickou energiou. To znamená, že čím je pomer vyšší, tým vás vyjde prevádzkovanie tepelného čerpadla lacnejšie. Ohrievače Tatramat majú vysoké COP, konkrétne čísla COP nájdete priamo pri našich produktoch na našej webovej stránke.

Úspora nákladov

Na tepelnom čerpadle si môžete nastaviť dve teploty ohrevu. Napríklad počas dňa si necháte vodu zohriať na 60 °C a v noci iba na 40 °C. Voda sa teda nebude zbytočne prehrievať a vy ušetríte.

Dlhá životnosť

Dlhá životnosť tepelného čerpadla závisí aj od toho, z akého materiálu bol vyrobený a akú má ochranu voči poškodeniu či korózii. Tepelné čerpadlá Tatramat sú obojstranne ochránené kvalitným a špeciálnym smaltom CoPro a anódovou ochranou proti korózii. Tomuto smaltu bol udelený významný certifikát EEA. Každé tepelné čerpadlo taktiež čaká prísna kontrola pred tým, ako bude uvedené na trh. Preto si môžete byť istí, že si kupujete kvalitný produkt, ktorý vás nesklame.
 

Viacstupňová ochrana

Každé tepelné čerpadlo by malo byť vybavené ochranou proti zamrznutiu. Tepelné čerpadlo eviduje teplotu vzduchu a pri veľmi nízkych teplotách zapne ohrev a zabráni tak zamrznutiu vody v zásobníku. Táto funkcia sa dá skvele využiť i keď sa chystáte na dlhšiu dobu preč z domu (napríklad 2 týždne a dlhšie). Keď sa vrátite domov, môžete tepelné čerpadlo spokojne používať ďalej.

 

Ušetríte čas pri inštalácii

Ohrievače si dnes už nevyžadujú takú námahu pri ich inštalovaní. Nebudete strácať čas žiadnym vŕtaním ani murovaním, jednoducho zapojíte čerpadlo k prítoku vody a do zásuvky. Každopádne, pri kúpe čerpadla by vám mal predajca poskytnúť aj možnosť inštalácie ohrievača servisným odborníkom.

Tepelné čerpadlá Tatramat

Ak hľadáte tepelné čerpadlá najmodernejšej technológie a neuspokojíte sa nekvalitnými produktmi, pozrite si tepelné čerpadlá vody z Tatramatu. U nás máme produkty, ktoré prešli slovenským vývojom a výrobou a taktiež sme získali bezpečnostné certifikáty VDE. Ak máte akékoľvek otázky, môžete nás kontaktovať.

http://www.tatramat.com/produkty/tepelne-cerpadla