Ako doma zmenežovať teplo a teplú vodu?

10. okt 2018

Aby zabral minimum miesta, nech inštalácia netrvá dlho, aby vykuroval šetrne a pripravil aj teplú vodu... To sú najčastejšie požiadavky majiteľov bytov a rodinných domov, ktorí si vyberajú nový kondenzačný kotol, alebo menia starý za nový. A aké sú v súčasnosti možnosti?

1.   
Vymeňte starý kotol za nový
            Ak napríklad v domácnosti vymeníte plynový kotol starý 20 rokov – za nový kondenzačný – môžete ušetriť až 30 % plynu. Tým sa vám znížia prevádzkové náklady na vykurovanie. Nové vykurovacie zariadenie si môžete kúpiť už aj cez internet, bez rizika nesprávneho výberu a za zvýhodnenú cenu. Po vyplnení jednoduchej objednávky sa vám ozve odborník z dodávateľskej firmy a skonzultuje s vami vhodnosť vybraného zariadenia. Až potom sa objednávka stane záväznou. Následne s vami dohodne termín prednostnej montáže. Ušetríte čas, lebo nemusíte chodiť do kamenného obchodu. Vďaka nákupu online môžete ušetriť až 239 eur.

 2.    Stavte na ovládanie cez smartfón
            Ak si ku kotlu zvolíte vhodný smart regulátor, vykurovanie a prípravu teplej vody doma môžete zmenežovať veľmi efektívne a komfortne aj na diaľku. A to cez aplikáciu, smartfón alebo tablet – napríklad so smart regulátorom MiGo (pre kotly značky Protherm). S ním môžete v domácnosti docieliť viac úspor, než s iným regulátorom tohto druhu. A to vďaka efektívnemu riadeniu systému presne podľa vašich zvyklostí a potrieb. Regulátor zároveň prehľadne graficky vyhodnocuje spotrebu energie v dome či bytovej jednotke, čím získate lepší prehľad a šetrenie bude efektívnejšie. Smartfón využijete aj neskôr, pokiaľ ide o servisnú knihu vykurovacieho zariadenia. Medzi najmodernejšie služby značky Protherm totiž patrí úplne prvá online servisná kniha ku kotlu na slovenskom trhu.
Smart regulátor MiGo

 3.    Vyberte si riešenie šité na mieru
            Jednoduchá výmena. Ak do rodinného domu hľadáte kotol s jednoduchou montážou, tou vynikajú stacionárne kondenzačné kotly Medveď Condens (energ. trieda A). Svojou robustnosťou a funkčnými vlastnosťami pripomínajú liatinové kotly. Vhodné sú aj do starších rodinných domov so systémami s veľkým objemom vykurovacej vody. Najčastejšie sa inštalujú do technickej miestnosti či do pivnice.
Kotol Medveď Condens

            Praktické riešenie. A čo poradiť rodinám, ktoré žijú vo veľkom dome s dvomi kúpeľňami? Alebo obyvateľom bytu, ktorí majú radi dostatok teplej vody na kúpanie, sprchovanie, a aj v kuchyni? Na tento účel sa osvedčili závesné kondenzačné kotly Tiger Condens. Majú praktické rozmery a dokážu hravo zabezpečiť vykurovanie a dostatok teplej vody – aj pri súčasnom odbere z viacerých miest v domácnosti. Veľké množstvo teplej vody pripravujú vďaka kombinácii dodávky vody prietokovým spôsobom a zo vstavaného zásobníka. Opätovne nahriať zásobník dokážu v rekordne krátkom čase (niekoľko minút) vďaka patentovanej technológii ISODYN2.
Kotol Tiger Condens

            Častá voľba. Obľúbeným riešením sú aj závesné kotly Gepard Condens. Prinášajú vysokú triedu energetickej účinnosti A pre kúrenie i prípravu teplej vody. Okamžite dodajú teplú vodu, či už prietokovým spôsobom alebo pomocou externého zásobníka (v závislosti od verzie kotla). Srdcom týchto kotlov je výmenník tepla z odolnej hliníkovej zliatiny inšpirovaný automobilovým priemyslom. Kotly zároveň ponúkajú takú úroveň bezpečnosti, ktorá je absolútne bezkonkurenčná.
www.protherm.sk