Aby strecha neošedivela – stálofarebnosť škridiel Tondach

25. sep 2017

Ak hľadáte ideálne riešenie pre vašu strechu ste na správnom mieste. Dom si človek nestavia len na krátku dobu, mal by vydržať aj budúcim generáciám.

Aby ste si uľahčili život, je vhodné na jeho stavbu využiť bezúdržbové materiály. Je ich v ponuke stále viac a pálené škridly Tondach k nim patria tiež. Výhody tohto prírodného materiálu sú overené rokmi. Viacero druhov krytín si vyžaduje náročnú údržbu, prípadne strácajú v priebehu rokov svoje estetické vlastnosti pri vystavení kyslým dažďom, vrtochom prírody či slnečnému žiareniu – UV lúčmi, vtáčiemu trusu,  smogu a exhalátom. Stálofarebnosť je vlastnosť materiálu nemeniť odtieň ani intenzitu farby počas celej doby životnosti. Táto vlastnosť závisí od viacerých faktorov – typu materiálu, technologického postupu výroby a povrchovej úpravy. Keramické krytiny sa vyznačujú prvotriednou farebnou stálosťou. 

Farba pálenej škridly je nemenná, špeciálnymi procesmi, akými sú glazovanie alebo engobovanie je možné škridlám dodať farbu a zlepšiť ich vlastnosti. Počas výpalu sa kvalitné prírodné pigmenty neoddeliteľne zatavia do škridly a vytvoria tak mimoriadne hladký povrch. Keramická krytina sa v lete neprehrieva a pomáha udržiavať v dome príjemnú klímu počas celého roka. Bežné plechové a betónové krytiny získavajú svoju farbu iným spôsobom, nanášaním vrstvy farby alebo plastu na ich povrch, či primiešaním pigmentov do betónovej zmesi čím je farba menej odolná agresívnemu prostrediu. Takéto druhy krytín strácajú svoje estetické kvality a po niekoľkých rokoch si vyžadujú opätovný náter či čistenie. To sa vám však s kvalitnou keramickou krytinou nestane. Technológie výroby sú spoľahlivou zárukou bezkonkurenčnej farebnej stálosti na dlhé roky. Ak Vás zaujímajú ďalšie výhody keramickej krytiny môžete bezplatne kontaktovať špecialistu Tondach. Do 27. októbra môžete po registrácii na stránke www.tondach.sk využiť špeciálnu narodeninovú zľavu na naobľúbenejšie modely keramických škridiel.