coverphoto
Neaktívny

peha81

Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 10. júl 2010
Aktivita
1 príspevok vo fotoblogoch
0 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Skupiny
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Prosím vás, nebral si niekto medziúver z prvej stavebnej sporiteľni? Potrebovala by som poradiť

  • vanish1Ak je medziúverom to, že na začiatku si uzatvoríš úplne novú zmluvu a hneď ti dajú pôžičku, ktorú zároveň splácaš aj sporíš, tak áno.
    • peha81
      AUTOR
      @vanish1  áno,je to ono,,ja mám nasporené 10%,,informovala si sa aj na predčasné splatenie? myslím konrétne, ked im tam vrazím vyšiu sumu naraz, tak sa prepočítajú mesačné splátky,,čiže kebyze platím napr. 10r. dáku sumu, vynde mi preplatok napr. 8000e,,a ked tam dam naraz napr. 3000e,,či sa mi ten preplatok v konečnom dôsledku zníži, alebo si iba skrátim dobu splácania a preplatok zostane taký istý
      • vanish1@peha81  práve minulý mesiac sme ho predčasne splácali. Postup predčasného splatenia je taký, že podľa toho akú sumu vložíš, tak od toho závisí aj dátum predčasnéh splatenia, to ti povedia priamo na mieste. My sme chceli splatiť hneď - čiže aj keď vložiš sumu, ktorú ti určia hneď, musíš čakať ešte asi 2 mesiace, kým ti zmenia medziúver na úver a potom doplatíš konečnú sumu. Tak je to bez pokuty. Ale ak by si išla splácať predčasne tak, že nechceš čakať tie dva mesiace, tak potom tam je pokuta 4% tuším z výšky pôžičky.
        Pani v PSS mi vysvetlila, že sa nám to oplatí. Ale pravý dôvod predčasného splatenia bol ten, že nám náš finančný poradca vybavil hypotéku v jednej nemenovanej banke s výborným úrokom - takže z toho úveru sme vyplatili úver v pss.
        Ale logicky mi z toho vyplýva, že ak splatíš skôr, tak menej zaplatíš na úrokoch. Ale nevyznám sa v tom, snáď poradia skúsenejší.
        • peha81
          AUTOR
          @vanish1  my tiež zvažujeme pre a proti tohto úveru z PSS,,mohla by si mi prosím ťa napísať z akej banky ste si vybavili ten výhodný úver,,samozrejme radšej napíš IP,,my tiež nemôžeme hned na začiatok zobrať hypoteku, lebo nehnuteľnosť ešte zatial neni naša,,ale chceli by sme potom ten uver z PSS čím skôr splatiť, len neviem či ma tam neodrbkajú na tých úrokoch
          • riami78PSS by som neodporucala ani omylom!!!!!