Ako začíname

22. apr 2010

ahojte všetci,

doteraz som sem chodila iba nakúkať a občas aj brať nejakú inšpiráciu. A musím povedať že tu máte neozaj krásne veci. No ale dosť bolo nakúkania.

Po zistení že budeme traja sme sa rozhodli opustiť náš mini podnájom a kúpiť si vlastné bývanie. Najskôr sme boli rozhodnutí pre domček v okolí mesta kde žijeme. Ale boli sme pozrieť iba dva na ktoré by aj korunky boli, ale tie domy boli v dezolátnom stave a vyžadovali by nekonečné renovácie a investície. Tak sme potom začali uvažovať o byte 3+1, ale ceny tiež neboli podla našich predstáv a možností. Jediné ktoré by nám vychádzali boli na ulici kde bývajú aj naši menšinový neprispôsobivý spoluobčania takže to v žiadnom prípade.

Nakoniec sme začali pozerať 2+1. Mali sme šťastie že hned prvý čo sme videli sa nám páčil. Sme na 90% rozhodnutí ho kúpiť. Byt má dve velké izby 6x3 m, primerane velká kuchyna a balkon, čo je dôležité pre mna :-). Jedna izba má dva vchody tak sa predelí na malú spálnu a malú detskú. Aby bolo súkromie na oboch stranách.

Výhodou je aj to, že už spomenutý, balkon nie je do ulice ale do časti, kde končí sídlisko a o velký kus dalej začínajú rodinné domy, takže aj tam bude súkromie. Na balkon ešte plánujeme dať striešku a z boku nejaké zásteny a bude to úžasné. Poloha bytu nám tiež vyhovuje. Nie je daleko od centra a obchodov ale zase ani velmi blízko. Teraz sme priamo v centre a takmer každú noc počúvame najkých podgurážených ako vyspevujú alebo hulákajú.

Budúci týžden pôjdeme byt ešte raz pozrieť aj s rodičmi, pretože oni budú sponzorovať rekonštrukciu, za čo sme im velmi vďační. Potom sa už len dohodnúť s realitnou maklérkou z RK a kúpa môže prebehnúť. Ak bude všetko o.k. nič nebráni tomu bytík zrenovovať, nasťahovať sa a užívať si ho v šťastí, láske a v rodinnej pohode.

  • kasarkananulík máš pravdu, inšpirácii je tu viac ako dosť a to je supeeeer 🙂
    držím palce a teším sa na reál fotečky 🙂
    • Naďa Holečková
      AUTOR
      hned ako bude bytík náš budem fotiť o 106 a budem informovať o všetkom novom🙂