coverphoto
Neaktívny

mio23

Miroslav Šimko – MiO  /  43 rokov
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
Ak ma novostavba rodinneho domu komin, je to prvy signal, ze ten dom nema buducnost... Moj dom ,,bez kurenia,, najdete na https://www.pasivnydom.net alebo raz podrobne na https://www.miodom.com
zaregistroval sa 24. feb 2011
býva v meste Poprad
Info o bývaní
Stav   Staviam dom
projekt   Dom
Aktivita
144 príspevkov vo fotoblogoch
2 932 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (53)
Kolekcie
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
Informácie o projekte
Ak ma novostavba rodinneho domu komin, je to prvy signal, ze tento dom nema buducnost !

V okoli popradu, ale bola by ochota aj vycestovat: viem poradit sikovnych murarov, obkladacov atd.., strecharov, vodara kurenara.. Nechcem za to nic a nic z toho nemam.. Len mi je...

Neviem preco akumulaciu domu stale povazuje vela múdrych ludi ako priorita.

Moj nazor je, ze to treba s citom 🙂 pri akumulacii = vela urcite skodi a malo je tiez nedobre...

Co je lepsie... mat olovene auto ktore ma super akumulaciu po rozbehnuti, ale vdaka akumulácii nestihne ubrzdit tam kde ma = LETNE HORUCAVY KEDY NESTIHAME CHLADIT TOLKO ,,OLOVA,, = hlavne ku koncu LETA = Slimacie byvanie. Alebo mat lahke auto, ktore ubrzdi tam kde to...

  • mrkvakatkavymeň klavesnicu sa ti caps lock zasekava 😛
    • matoradoNo dobre, suhlas, ale ved mas betonove mury nie? Neslo ti prave o to?
      • johnnyztak urciteee, ale presne ako pise @matorado  nebude ti ten beton dost akumulovat? pokial teda nedas trochu izolacie aj zvnutra?
        • idomNeviem ci akumulacia je povazovana za prioritu. Ja by som to bral ako vysledny efekt, ktory vyplynie zo stavebnych procesov a vlastnosti materialov. V mojom okoli ludia nestavaju zateplene bunkre kde su mini okna a typ padom o odstraneni akumulacii nemoze byt rec. V dnesnej dobe technologii sa mi zda aj robit taketo kompromisy znizovanim priestoru, zatemnenim... zbytocne obmedzujuce.
          • matoradoJa sa teda priznam, ze mi islo aj o akumulaciu, ciastocne. Nemam klimatizaciu, ani ziadne chladenie, pritom velke okna. Cize v lete cele noci otvorene okna a "akumulujeme chlad" na horuce dni. V zime zase vyrovnavat tepelne rozdiely, kedze sa kuri pecou.
            • cvoky8správne preto som zástanca Ytongu tenkej steny a velkého zateplenia 🙂
              • aboboS trym autom to ale neni bohvieake prirovnanie. Ato jazdi v sirokej skale richlosti, kdezto v dome chces mat konstantnu teplotu +/-2 stupne ci je leto ci je zima. A obrovsku akumulacnu masu vo vnutri poriadnej izolacie z tohoto intervalu nevyhodi ani ostre letne slnko ani skokovy prepad teploty v zime z dna na den... Podla mna akumulacia je dost dolezita a pri pasivnom dome obzvlast.
                • abobojoj rychlosti som chcel napisat 😃
                  • jersiPanelové domy maji ohromnou akumulaci a jak se v nich dobře žije, téměr konstantní celoroční teplota. večer mi stačí mít chladný vzduch nemusím mít chladný celý byt.
                    v dřevené chatě si sice rychle zatopím, ale taky rychle otevírám okna protože teplo se nemá kam uložit takže to v zimě vypadá tak že krb škrtím co to jde a větrám abych tam nepadl na hubu. to fakt efektivní není ale akumulace tam proste je malá.
                    dobře zateplený dům s velkou akumulací se nemuže přehřát - vše to ale zaleží na majiteli jak umí dům řídit