Trendy interiérové farby: Ktoré z nich budú toto leto hitom?

Na experimentovanie s farbami nemusíte byť interiérovým dizajnérom. V prvom rade ide o vaše osobné preferencie, priestor, ktorý chcete zmeniť, svetovú stranu, na ktorú je otočený a v neposlednom rade aj jeho využitie. Tento rok sme sa stretli už s rôznymi farebnými kombináciami a toto leto tomu nebude inak. 

 

trendy interiérové farby

 

Aby sme vám pomohli pri hľadaní najlepšej farby pre váš domov, pozreli sme sa na názory niektorých odborníkov, ktorí nám predstavili  odtiene, o ktorých si myslia, že budú toto leto populárne. A tak si dnes predstavíme nadčasové sivobiele tóny, mäkké odtiene modrej vyvolávajúce pocit relaxácie či teplejšie pastelové farby, ktoré oživia každý priestor.

 

Keďže v našich domovoch trávime viac času, potreba multifunkčných priestorov bude naďalej stúpať a tento nový posun životného štýlu ovplyvní zároveň aj výber farieb. V popredí budú všestranné farby, ktoré pracujú s flexibilnými priestormi a farby, ktoré vyvolávajú emocionálne reakcie. Ktoré z nich budú vládnuť našim priestorom toto leto?

 

Malý tip: Ak si si nie istý/á svojim výberom, môžeš sa poradiť aj s našimi používateľmi tak, že vytvoríš diskusiu v našom fóre.

 

farby do interiéru1. Zelená a biela

 

Zelená začína byť veľmi obľúbená. Využíva sa pri drobných doplnkoch, oživuje náš interiér prostredníctvom rastlín, no svoje miesto si našla už aj na sedacích súpravách a tento rok aj na stenách. Vzhľadom na to, že niektoré jej odtiene môžu pôsobiť príliš tmavo, odporúčame ju skombinovať s bielou. Tento rok totiž budú dominovať práve tmavšie varianty zelenej a tie si svetlé kombinácie jednoducho pýtajú.

 

Malý tip: Inšpirácie na využitie zelenej v interiérovom dizajne nájdeš aj v albume nášho používateľa @julaj s názvom "Smaragdový dom".

zelená interiérová farba

 

zelená v kuchyni

 

s čím kombinovať zelenú farbu v interiéry

2. Modrá je dobrá

 

Okrem zelenej pomaly na náš trh prichádza aj modrá, ktorú častokrát dopĺňa žltá či ružová. Vďaka modrej si tak hravo premeníte svoje bývanie napríklad na námornícku oázu. Prípadne môžete siahnuť po jej nežnejších a romantických pastelových odtieňoch.

 

modrá interiérová farba

 

kombinovanie modrej v interiéry

 

modrá v spálni

 

svetlo modrá v interiéry3. Koralová namiesto klasickej ružovej?

 

A čo tak namiesto klasickej a obľúbenej pastelovej ružovej siahnuť po jej koralovej “kamoške”? Táto odvážna farba sa krásne kombinuje práve s neutrálnymi a jemnými farbami akou je biela alebo krémová či šedá. Ak je koralová pre vás príliš výrazná, môžete vyskúšať jej svetlejšiu variantu, ktorá sa blíži k oranžovej.

 

Čo by to však bolo za letné obdobie bez milovaných pastelových farieb? Bledomodrá a púdrová k teplému počasiu jednoducho patria a tak všetci milovníci horúčav určite radi siahnu aj po týchto interiérových farbách.

 

Malý tip: Ružovú v priestore krásne zakomponovala aj naša používateľka @pe3ska , ktorej interiér si môžeš pozrieť v jej albume "Heslo: extravagancia a luxus" :)

koralová interiérová farba

 

koralová v interiéry

 

koralová v detskej izbe

 

ružová interiérová farba4. Buďte odvážni!

Tento rok určite uvidíme aj nárast sýtych a šťavnatých odtieňov vína či moruše, ktoré nám okrem leta pripomenú aj jesenné alebo zimné obdobie.

 

vínová interiérová farba

 

morušová interiérová farba

 

s čím kombinovať vínovú farbu