Rozveseľme sa! Týchto 5 veselých jarných farieb zaručene prebudí tvoj domov.

27. mar 2020

Prvé jarné dni sú pre mňa tie najkrajšie z celého roka. Slnko svieti, vtáčiky štebocú (odpusťte mi to klišé) a keď si odmyslím moju alergiu na peľ, tak aj vôňa jari ma vždy dostane.

Hoci to tak tento týždeň nevyzeralo, teplejšie počasie nám dnes opäť klope na dvere a môj stôl už pomaly ale isto zdobia tulipány či iné kvety, ktoré v aktuálnej situácii zoženiem. :) A viete ako môžete spolu so mnou osláviť túto zmenu ročného obdobia? Jednoducho tak, že privítate jar novými dekoráciami.

jarné dekorácie

Jedným z najjednoduchších spôsobov je mať po ruke vankúše či samostatné obliečky v rôznych farbách, obrusy na stôl, svietniky na sviečky či vence na dvere, ktoré vystriedate vždy s príchodom nového ročného obdobia. Veľmi peknú zbierku inšpirácií má napríklad aj naša Janka (@janamartish) vo svojom fotoalbume "Vence a venčeky na každé obdobie".

Trošku som sa poprechádzala po najrôznejších stránkach a našla som tipy interiérových dizajnérov a expertov, ktorí sa zhodli na najkrajších jarných farbách, ktoré by sme mali vo svojich domácnostiach využiť. Či už použijete tieto farby na vymaľovanie stien alebo ich zahrniete do dekorácií na stôl, zaručene rozžiaria váš priestor.

jarný veniec

1. Púdrové odtiene

Od čias ružového šialenstva, ktoré sa začalo okolo roku 2016, sa púdrové farby stali celoročne obľúbené. Najmä na jar. Je to taká nadčasová paleta farieb práve z dôvodu jej neutrality, ale tiež poskytuje priestor aj na rôzne farebné kombinácie bez toho, aby to pôsobilo násilne. 

2. Svetlá modrá

Farbou roka bola v minulosti aj svetlá modrá. Ach, keby ste tak videli môj byt. V tejto farbe mám slúchadlá, doplnky, notebook, myšku k notebooku, telefón, krhličku a takto by som mohla pokračovať do nekonečna. :D Funguje to zvlášť dobre, keď je pekne skombinovaná napríklad aj so zelenou, pretože tieto farby nám pripomínajú nádhernú prírodu, ktorú tak zbožňujem. Obidve tieto farby sú také univerzálne, že môžu fungovať ako doplňujúce prvky k tmavším farbám. V závislosti od tónov a textílií, ktoré si vyberiete, sa obe tieto farby môžu naozaj dobre vynímať v akomkoľvek štýle - smaragdová zamatová pohovka môže pôsobiť naozaj luxusne, zatiaľ čo vankúše v jemnom modrom odtieni môžu do interiéru vniesť závan klasiky.

Ak patríte k milovníkom svetlých priestorov a farieb, ktoré spomínam vyššie, dávam vám do pozornosti aj veľmi obľúbený album našej @saskiamia  s názvom "Prairie Charm - môj blog a bývanie".

modré doplnky

3. Šalviová zelená

Pri zelenej ešte chvíľu ostanem. Nič totiž nekričí jarou viac, ako práve táto farba. Zelená je nesmierne všestranná a môže mať toľko rôznych odtieňov, že si na svoje príde každý. Tento rok sa však zamilujeme do mäkkej, tlmenej a sviežej šalviovej zelenej. Vďaka nej sa budete cítiť sviežo, ekologicky, v spojení s prírodou a dobrou správou je, že sa dá použiť v mužských aj ženských priestoroch.

šalviová zelená

4. Ťavia hnedá

Ďalším vzrastajúcim trendom, ktorý môžete očakávať, je takzvaná camel (ťavia) hnedá. Tá sa výborne vyníma najmä prostredníctvom kožených materiálov, napríklad na sedacej súprave či stoličkách. A keď sa skombinuje s prírodnými prvkami, ako je drevo a ratan, dokáže vytvoriť veľmi zaujímavý interiér.

svetlá hnedá v interiéri

5. Žltá

Áno, žltá môže byť jednoznačne najveselšou jarnou farbou zo všetkých. Pridávajte ju však do svojho priestoru opatrne, najlepšie v malých dávkach. Ja osobne sa jej napríklad trošku bojím. Čerstvé kvety, vankúše, deky či rôzne lampy niekedy postačia na presvetlenie celého priestoru. Odvážnym však šťastie praje a ja si napríklad (ak nájdem odvahu) viem predstaviť vhodne zvolený odtieň žltej na sedacej súprave alebo kresle v mojom vysnívanom čitateľskom kútiku. Inšpirovať sa môžete aj v našich najobľúbenejších fotoalbumoch v sekcii "Vybrali sme".

Ktorá farba zo zoznamu vás oslovila najviac? Dajte mi vedieť do komentárov. :)

žltá v interiéri

Zdroj foto z koláže: 

https://sk.pinterest.com/pin/465630048976427293/

https://sk.pinterest.com/pin/783696772640997928/

https://sk.pinterest.com/pin/269934571403242659/

https://sk.pinterest.com/pin/97320041935413268/

https://sk.pinterest.com/pin/726557352367095834/

https://sk.pinterest.com/pin/516858494739647990/