Nekvalitná realizácia dekoračných podláh

26. máj 2016

<kompletná fotogaléria je uložená cez fórum, rovnaký názov článku> Súčasným trendom je realizácia dekoratívnych podláh na plochách ako sú bytové priestory, apartmány, reštaurácie, butiky, kancelárie, diskotéky a podobne. Nakoľko cez leto 2014 sa v meste Trenčín pripravovala moja vzorkovňa pre dekoratívne povrchy stien a stropov, rozhodol som sa, že v priestore využijem aj podlahy a ako doplnkový sortiment budem ponúkať dekoračné podlahy. Po oslovení niekoľkých firiem v SR i ČR ma oslovila s enormným záujmom o spoluprácu realizačná firma KPN REAL, spol. s r.o. Pri prvom stretnutí som sa zoznámil s ponukou služieb a dohodli sme si podmienky pre začatie spolupráce. Na úvod som si objednal pokrytie podláh na ploche 49 m2, ktoré bolo v 6 variantách. Firma urobila všetko od nivelizácie, penetrácie, vyliatie epoxidov až po ochranný lak, pri prevádzkových teplotách ako si vopred vyžiadala. Všimnite si ako od nich vyzerá lakovaný povrch. Nonsens! Po ukončení realizácie som bol nadšený nevšednosťou prevedenia podlahy a to nielen ja. Po oficiálnom otvorení sa ľudia so zvedavosťou prichádzali inšpirovať a objavovať nové trendy, či už v bývaní alebo v zariaďovaní svojho pracoviska. Avšak známe porekadlo hovorí “nie je všetko zlato, čo sa bliští” a platilo to aj na dielo tejto dodávateľskej firmy. Po deviatich mesiacoch od ukončenia vyliatia epoxidov, podlaha začala praskať. Podlaha nebola nijako inak zaťažená ako človekom. Samozrejme pri prenášaní rôznych predmetov po podlahe ostali škrkance. Nastáva domnienka blížiaca sa k istote, že tento druh podlahy je možné užívať len v prezuvkách, na boso alebo sa na ňu iba pozerať.

Cez apríl 2016 som náhodne stretol klienta, ktorý si u tejto spoločnosti objednal aplikáciu kamenného koberca a zistil som, že nie som jediný nespokojný klient. Tento zákazník už kamenný koberec reklamoval celkom tri krát, pričom pri prvej reklamácii (začiatok aplikácie a 1. deň vybavenia objednávky vôbec) nesedel odtieň dodaného kamenného koberca. Ďalej už priebeh nepoznám, ale takáto skúsenosť hovorí za všetko.

Vzhľadom na nepríjemnú skúsenosť s vyššie uvedenou firmou ako aj produktom, ktorú som mal pri prvej objednávke od zákazníka (nevyplatená provízia podľa vopred stanovenej dohody) už žiadnu podobnú nepotrebujem ani nechcem opakovať. Preto som sa rozhodol ukončiť spoluprácu a nekaziť si svoje dobré meno na služby, ktoré ponúkam. Ja ponúkam najmä dekoratívne farby a všetky ostatné služby som bral ako doplnok pre dobré spojenie ponuky mojim klientom.

To je všetko, čo by som chcel všetkým záujemcom o tieto nezvyčajné pokrytie podláh oznámiť. Určite odporúčam dôkladne zvážiť všetky možnosti pre pokrytie podlahy, ak si nechcete narušiť pohodu užívania pri nesprávnom rozhodnutí a následnej rekonštrukcii podlahy. Nemám záujem robiť zlé meno tejto firme. Osobne im prajem veľa práce a najmä úspechov. V žiadnom prípade netvrdím, že všetky realizačné firmy, ktoré dekoračné podlahy ponúkajú sú neprofesionálne, ich produkt je nekvalitný a nemá trvanlivosť. Je to iba moja osobná skúsenosť s firmou, ktorá je pod kľúčovým slovom “dekoratívne podlahy” zobrazovaná cez internetové vyhľadávače na prvom mieste a je držiteľom certifikátu kvality ISO 9001.

Človek by pri cene, za ktorú si takúto špeciálnu podlahu zaplatí čakal naozaj kvalitu. Pevne verím, že nikomu sa nechce mať do roka dva krát zaprášený svoj príbytok vďaka nepodarenej práci vychýreného majstra. Pre mňa osobne dostali dekoračné podlahy červenú a do budúcna bude mať prednosť dlažba.

V prípade, že by chcel niekto vidieť stav podláh a celkové prevedenie od tejto firmy na živo, dohodnite si termín stretnutia v meste Trenčín telefonicky na 0905 399 999.