★☆★Adventný a vianočný čas u nás ... ★☆★ 2015, 2016

2. jan 2017
★☆★Adventný a vianočný čas u nás ... ★☆★ 2015, 2016 - Podarili sa.....:-))))

Podarili sa.....:-))))

  • alexia321sú perfektné 🙂 ja som už skúšala 3 rôzne recepty ale nikdy tie nápisy neboli také pekné ako tvoje, máš nejaký špeciálny recept?
    • liviaz
      AUTOR
      @alexia321  tento recept som použila prvykrat a aj pri nom zostanem, našla som ho niekde na nete :
      250 g hladkej múky (dala som celozrnnú špaldovú)
      90 g Sweet family práškového cukru
      125 g masla
      1 vajíčko
      2 lyžice medu
      1 a pol lyžičky škorice

      Všetky ingrediencie dáme do misy a vypracujeme cesto. Uložíme hona hodinu do chladničky. Cesto potom rozvaľkáme na pomúčenej doske na približne 4mm a vykrajujeme z neho kolieska, ktoré potom opečiatkujeme. Mne sa osvedčilo predtým pečiatku “namočiť” do múky a tak sa krásne odlepila od cesta. Taktiež sa vyvarujte príliš tenkému cestu, rýchlo sa pripečie a nebude to pekne otlačené. Keksíky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť pri 190°C cca 8 minút. Treba to sledovať, rýchlo začnú hnednúť kraje. Hotovo!
      • zuzula71@liviaz  sweet family PC ? to je nejaky speci?
        • liviaz
          AUTOR
          @zuzula71  klasika prašk . cukor modry 🙂 asi mysleli ten naš považsky lebo v lidli maju ten iny - podla mna je to jedno.
          • zuzula71@liviaz 😃 tak len overujem ))))))
            • rebeka360@liviaz ...tieto robím aj já ,sú super a ešte pridávam ovsené vločky (200+50)🙂
              • rebeka360@liviaz prosím ťa ,razítko máš odkiaľ,mám už 4 rôzne ale strašne slabo vidieť.-(
                • liviaz
                  AUTOR
                  @rebeka360  no ved vtedy v albume mojom inom sme sa o nej bavili - ja som vedela preco ju chcem staci jedna a kvalitna aj ked je drahsia 😉
                  • rebeka360@liviaz .. máš pravdu😞
                    • limoncino@liviaz  to máš recept od Angie bakes, mne sa nepodarili, nebolo to vidno. Možno to aj bolo tým,. že som nemala hladkú múku, ale dala som polohrubú a dcéra tam nasypala 4 lyžice škorice 😃
                      • liviaz
                        AUTOR
                        @limoncino  nie, to som našla niekde u nejakej kočky ale už si nepamatam, ale nebolo to angie ,teda o uplne pôvodnom zdroji neviem. Mne sa podarili na prvyšup, ale je pravda, že to cesto musi byť fakt take sušienkove, nesmie napuchnuť, lebo sa nepodaria. A velmi záleží aj od kvalitnej pečiatky, čo som pozerala, niektore tie pečiatky vyrabaju teda dosť nekvalitne a potom aj výsledný efekt tak vypáli
                        • limoncino@liviaz  pôvodný je určite od Angie bakes, pretože to vo svojom recepte má presne takto napísané 🙂
                          • liviaz
                            AUTOR
                            @limoncino  ahaa no tak to neviem, ja ho mam určite od nejakej užívatelky tu na ms. 🙂
                            • limoncino@liviaz  ten recept koluje všade myslím 🙂