coverphoto
Neaktívny

krokodilik

Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 24. máj 2012
Info o bývaní
Stav   Staviam dom
projekt   Dom
Aktivita
162 príspevkov vo fotoblogoch
5 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (8)
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Dobrý deň, idem si po radu nakoľko sa tomu vôbec nerozumieme. Nemáme plyn a ani možnosť napojenia, tak hľadáme iné možnosti kde samozrejme každí povie niečo iné.
Tak si idem po radu kto ma s čím a aké skúsenosti co sa týka cien a nákladov.
Mame v ponuke elektrické podlahové kúrenie alebo tepelno vzdušné kúrenie

  • zita19Treba si vypocitat ekonomiku prevadzky, vstupne naklady a navratnost investicie by mala byt o par rokov nizsia ako je zivotnost systemu. Tazko radit, ked clovek nepozna parametre domu. Ale teoreticky je tu moznost tepelneho cerpadla, kuranie klimou, kotol na drevo, drevene briketky. Projektant by vam mal predlozit moznosti aj s kalkulaciami a vy si vyberiete. Ked nepredlozi, poslat ho do muky
    • linuska77my sme tak isto ako vy bez plynu, resp. plyn je na vedlajsej ulici a nechceli sme davat tolko penazi za tahanie plynu. vybrali sme si tepelne čerpadlo, vyslo nas 5500 cca uz aj s dotaciou a to je dost silne 12kW, elektricke kurenie by nas vyslo menej ale ide nam hlavne o nizke mesacne naklady nakolko mame 200m2, tak by sme sa elektriny nedoplatili, a krb tiez nemame - nechceli sme. kurime uz asi 3 tyzdne a hodiny sa este ani nepohli poriadne.