coverphoto
Neaktívny

kocuuurik

Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistroval sa 4. dec 2011
býva v meste Bratislava
Info o bývaní
Stav   Už bývam v dome
projekt   Dom
Aktivita
18 príspevkov vo fotoblogoch
1 príspevok vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (109)
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Pomooooooooooc, mravce mi vyzieraju ribezlu, nastahovali sa na mlade vyhonky co mam robit? Viem ze zabera ocot ale nevyhynie aj ribezla?

  • kama21kamoska nastriekala chory stromcek od vosiek a mravcov jarovou vodou.....a zmizli, stromcek krasne rastie dalej,minule som na nete nasla toto:
    Kamarát OCOT

    Myslím naozaj ocot - teda ten, čo kupujeme v potravinách a má napísané na vinetke 8%. Octom čistím kadečo v domácnosti; práčku, kávovar, umývam dlážku, pretepujem ním koberec, aby si oživil farbu, dvierka na kuchynskej linke; aj vchodové dvere a všeličo iné. A čo som čistila octom v predzáhradke?ocot a burina

    Minulý rok som našla v kuchárskej knihe prastarej mamy na konci vlepené listy, na ktorých boli popísané ceruzkou rôzne poznámky do kuchyne. Medzi nimi som našla aj roztok proti voškám na ružiach práve z octu.
    Vyskúšala som ho. Fungoval.

    Tu je recept: Do 1 litra vody vmiešame 2 polievkové lyžice octu a postriekame ruže.
    Robila som to asi 4 večery po sebe. Vošky zmizli a ruže vykvitli. Listy mali síce trochu deravé, lebo vošky spravili svoje, ale ináč boli pekné.

    Tento rok som postrek na vošky zopakovala a tak syn mohol dať na konci školského roka učiteľke ružu vypestovanú pred domom.
    Vtedy ma napadla spásonosnosná myšlienka! Asi poznáte nepodarenú burinu, čo rastie medzi betónovými štvorcami tvoriacimi chodník, či popri dome a treba ju často veľmi namáhavo vytrhať.
    Nuž namiešala som ocot 1 : 1 s vodou a dva večery po sebe postriekala. Na tretí deň boli rastlinky úplne vysušené - spálené a len som ich metličkou pozametala. Už som si neodrela hánky o obhádzaný panel.

    ja som to vyskusala funguje to, aj na tu burinu.....
    • kama21viem ze mravce neznasaju hrebicek- co keby si nastriekala vyluhovany hrebicek??
      • am155je nový pripravok ,stop mravec rozpusti sa vo vode a postrieka sa
        • dada70@kama21  super, vdaka za rady, aj ja sa trapim s burinou, toto vyskusam hned zajtra .-D
          • jankazb@kama21  aj ja ďakujem za rady, práve som sa vrátila z dvora, kde som cielene striekala octovú vodu na asi milion bodliakov 😞, dúfam že to bude fungovať.
            • victusna vošky som vyskúšala kávu, uvarila som asi liter kávy a postriekala na vošky, zabralo to, vošky asi "dostali infarkt", zostalo ich len sem tam, takže ešte to zopakujem 🙂
              • kama21@dada70  @jankazb  niet zaco, dufam ze Vam to pomoze.Ja som bola tak nahnevana ze som na nezelanu burinu a travu co mi zacala vyrastat na strkovom podklade pri brane nastriekala rovno cisty ocot ale len jeden vecer a druhy sa mi uz nechcelo a po 4 dnoch vidim ze trava aj burina ozltla a odumiera.....na ruze a ibistek- boli od vosiek a musiek a vsetko je prec ale tam som pouzila zriedenie podla navodu.