Október na Modrej streche: 10 najpopulárnejších albumov

Dnešný výber bude o niečo iný ako tie predchádzajúce. Rozhodla som sa, že odteraz budem do rebríčka zaraďovať už len albumy z Vašich domov, pretože práve to sú tie fotky, ktoré sú tým najväčším bohatstvom, na ktoré by som chcela poukázať :) Albumy s inšpiráciami z internetu samozrejme majú svoje miesto na Modrej streche aj naďalej. A nie je vylúčené, že pre ne budem robiť samostatný rebríček.

Tak teda poďme na to, toto je 10 albumov, ktoré sa v minulom mesiaci tešili najväčšej pozornosti. Ak ste ich doteraz nevideli, rozhodne by ste si ich nemali nechať ujsť:

10. Domov, sladký domov (album od @marselino1)

9. Jesenný veniec z hortenzií (album od @rain77)

8. Kuchyňa svojpomocne (album od @dorwin)

7. Život v dome - niekoľko pohľadov (album od @silviabartosova)

6. Záhrada 14.10.2018 (album od @topvideo)

5. Robil som prístrešok :) made by moje ruky (album od @leilak1)

4. 2018 - postav dom, zasaď strom, už sme komplet rodinka :-) (album od @matilka22)

3. A tak si prerabame :) (album od @misifuska)

2. ..náš DOM (album od @myduska)

1. Murovaný tehlový plot (album od @mirom113)

Tak čo? Našli ste v tomto výbere niečo nové, neobjavené, čo vám spríjemnilo dnešný deň? Verím, že vám výber opäť priniesol nové inšpirácie a potešenie pre oko. 

Ďakujem všetkým, ktorí tvoria Modrú strechu. Nesmierne si vážim, že sa s nami delíte o svoje sny o bývaní a budujete takú úžasnú komunitu :)
Jana, 4nets team

Pozrite si aj: 
výber TOP albumov z augusta a septembra
výber TOP albumov z júla
výber TOP albumov z júna
výber najlepších albumov roka 2017

  • viperkoKlasika @mirom113  kraluje hitparadam zasluzene 😉
    • janamartish
      AUTOR
      @viperko  presne 🙂
      • jabadaba@viperko  ten by mal byť v učebniciach, aby vedeli stavari ako stavať!
        • martosko@jabadaba  Nepovedal by som, to čo predvádza mirom113 je skôr taká exhibícia. Vieš si predstaviť že bi každý stavbár realizoval cca 16 m plota vyše mesiaca a to by ho ešte ani nemal hotový, ak by ste boli dohodnutý na hodinovej mzde ani by mu to nevadilo akurát by si sa nedoplatila, predsa len precízne sa práca dá robiť akurát to che ju zaplatiť.
          • viperko@martosko  neviem kolko mu to trvalo, ale ten plot uz davno stoji. Miro pridava fotky omnoho neskor po skonceni roboty a postupne, nie vsetko naraz.
            • jabadaba@martosko  neviem posúdiť tempo práce, ale jeho precíznosť sa mi páči a ano, takto by som si predstavovala odvedenú prácu. Pretože, niekedy mám nielen dojem, ale som aj presvedčená, že naši robotníci a stavari majú dojem, že investorovi peniaze s prepáčením prisiera nejaký oslík a je teda jedno ako prácu sfušujú, však ich peniaze to nie sú, ani ich materiál! A ešte sa to cíti dotknuto, ak ich človek zjazdí za flákarinu! Doma predpokladám by si takto práce neodflákli, prečo to robia u cudzích mi je dodnes záhadou! Aby jeden nad nimi neustále stál ako dozorca lágru! Je to neúcta voči iným. A to nielen zle odvedenou prácou, kde detaily pre nic hnehrajú rolu, ale aj prístupom celkovo - na stavbe mrdník ako v tanku, všade materiál, bordel, špina....čo sme napr. my vyzberali len špakov po robotníkoch, rozhádzaných po celom pozemku....aj doma keď dohulia tak drbnú špak na zem? Asi sotva. Takže, ja prácu mira obdivujem, presne takýto vzťah k práci by mal mať každý. Nepýtajú si totiž málo, najmä tu v BA!
              • martosko@jabadaba  Ja jeho prácu tiež obdivujem ale ako som písal beriem to ako takú exhibíciu s tým že je to v podstate jeho hobby má naň času koľko chce, neviem si predstaviť že by takto precízne pracoval niekto kto to robí každý deň a živý sa tým. Ak je pravda čo písal @viperko  že ten plot je už dávno hotový a @mirom113  len fotky pridáva postupne ( neviem presne na čo by to bolo dobré ) môžme sa ho spýtať koľko hodín nad tým strávil a potom si to len prenásob hodinovou mzdou u nás na liptove berie trocha lepší majster aspoň 10 eur na hodinu ( aj keď väčšinou je dohoda úkolovo ) pri takej to precíznej robote by to bolo isto viac, a zistíš koľko by ťa taký kúsok plota stál. K tým robotníkom čo si spomínala jasné že v robote sa správajú inak ako doma, neviem čo robíš ty ale snáď sa tiež správaš v robote ináč ako doma, to že napríklad v robote neumývaš okná na budove neznamená že ich neumvýaš aj doma.
                • jabadaba@martosko  takto, ja si uvedomujem, že tá precíznosť Mira nie je tak úplne stopercentne možná, chápem, že to robí pre seba a vyhrá sa tým. Každopádne môže slúžiť ako inšpirácia, že sa to dá bez flákania. Ja vo svojej práci keby som odvádzala svoju robotu po vzore mnohých slovenských robotníkov, tak som dávno na dlažbe! Nesmiem si dovoliť odovzdať odfláknutú robotu. Som za ňu platená a všetci odo mňa očakávajú tip top výsledok. Toľko ku kvalite práce, preto ma aj sr....že sú tu profesie, ktoré si kľudne nechajú tučno zaplatiť a ešte podajú výkon na spôsob Pata a Mata a vonkoncom ich to neserie! Šak ich to nie je, oni to neplatia a im to komplikovať život nebude. Ak by takto k nim pristupoval napr. lekár pri operácii, to by bolo žúžo! Naši robotníci si myslia, že investor stavby je si dávno finančne za vodou a môže si dovoliť nad nimi stáť bez potreby chodenia do práce a ešte aby ich odborne usmerňoval! A otázku bordelu na stavbe, kedy si kľudne roboši odhadzujú odpadky po celej stavbe ako prasata, to som už načrtla. Predpokladám, že Ty v práci pod seba nahádžeš ani špaky, ani papiere a kelímky od jedla. Nerobím to v kancli ani, ja, asi by na mňa dosť divne pozerali. Prečo si to teda dovolia robotníci a z akého titulu, netuším, ale predpokladám, že z chlievov nepochádzajú a taký výdobytok ako vrece na odpadky poznajú! Čo som sa ja nazberala po tých našich hnusných špakov - tie sú ťažko toxivké v pôde pre obsah jedovatého dechtu a rozkladajú sa viac ako 30 rokov! Pozbierala som raz a dala na viditeľné miesto, aby im docvaklo, že hádzť nie všade po pozemku ale do nádobky! Nedocvaklo im! Spravila som to druhý i tretí raz, nedošlo im vôbec! Doma ženám asi špaky tiež nehádžu na podlahu! Prečo si to dovoľujú zásadne u cudzích?! No nič, ja viem, že by som asi chcela veľa, ale ako vidíš, dá sa odviesť pedantná práca, dá sa mať poriadok a čisto. Nikto nechce dokonalosť, ale isté elementárne pravidlá slušnosti a rešpektu k financiám tých druhých by tu mala byť! Takže, zhrniem to - ako sa správam doma, tak sa správam aj v práci, ku kolegom, k šéfovi a najmä k našim platiacim klientom! V stavarine by to malo platiť tiež.