10 najpopulárnejších albumov na Modrej streche v roku 2017

Aj keď je už druhý týždeň nového roka, také malé obhliadnutie za rokom 2017 si ešte môžeme dopriať. Minulý rok na Modrej streche pribudlo až 5540 nových albumov. To je úžasné číslo a je nemožné vybrať z nich len pár a pomenovať ich tými najlepšími, pretože pre každého z nás bude najlepší nejaký iný album. Napriek tomu sme pripravili zoznam 10 albumov, ktoré od vás v roku 2017 získali najviac označení Páči sa mi to a stali sa tak za minulý rok najpopulárnejšími.

Nech sa páči, pozývame na návštevu do 10 najpopulárnejších albumov roku 2017 na Modrej streche:

10. Drevený bazén 6 x 3 x 1,3 m (album používateľa @jakino)

Pán Jaro si splnil svoj sen a postavil si bazén z červeného smrekového dreva. Ak vás zaujíma postup a rozpočet tohto projektu, určite si pozrite celý album.

Pozrieť celý album.

9. Čo sa dá "vytrieskať" z Ikey ;-) (album používateľky @hallie)

Jediný album z tejto desiatky, ktorý nezobrazuje bývanie autorky albumu, ale je inšpiratívnou zbierkou obrázkov z internetu. Ikea a jej rôznorodé využitie nábytku sú zjavne obľúbené :)

Pozrieť celý album.

8. Uz skoro,nas domcek...:) (album používateľky @moniker)

Nádherný a útulný domček. Je úžasné v tomto albume sledovať, ako sa interiér postupne vďaka šikovnej majiteľke zútulňoval a stával sa z neho domov. 

Pozrieť celý album.

7. Domcek (album používateľa @hochsi)

Tento domček vás očarí svojím dokonale zladeným použitím materiálov a premysleným osvetlením v každej miestnosti. Je v ňom čo obdivovať!

Pozrieť celý album.

6. Starý domček na Vrchoch (album používateľky @zienka_z_lesa)

Tento album je ako rozprávka a rozpráva nám odvážny a ťažký, ale nádherný príbeh. Mladomanželia sa rozhodli starý domček na lazoch prerábať svojpomocne a bez hypoték. A je krásne sledovať, čo všetko ich na tejto ceste sprevádza a ako sa im darí.

Pozrieť celý album.

5. Náš domov :) (album používateľky @kristina19)

Dom, ktorý je dôkazom toho, že výroba nábytku do kuchyne a jedálne namieru sa pre ten výsledok oplatí. A kuchyňa v tomto domčeku nie je tým jediným, čo sa tu dá obdivovať.

Pozrieť celý album.

4. Domcek snov (album používateľky @halushkaaa)

Niet pochýb o tom, že tento dom v skutočnosti je pre mnohých domom snov. Jeho prírodné farby a materiály, pozorne vybraté a skombinované doplnky vás určite nadchnú.

Pozrieť celý album.

3. U nas 2017 (album používateľky @karamelka1973)

Pravidelným návštevníkom Modrej strechy je dom používateľky @karamelka1973 určite veľmi dobre známy. Dom je postavený podľa projektu Laguna 17 a je zariadený veľmi neobyčajne, vo farebnej kombinácii sivej, bielej a žltej, ktorá priestor originálne dotvára.

Pozrieť celý album.

2. Pekne veci pre radost... (album používateľky @slavcatko)

Album používateľky @slavcatko je naozaj plný pekných vecí a pohľad naň spôsobuje radosť! Domček zaujímavý nielen svojim zovňajškom, ale aj vnútrom, premyslenými detailami a doplnkami, ktoré interiér nádherne zútulňujú.

Pozrieť celý album.

1. Naše nové bývanie: Domček L - dokončovanie (album používateľky @neyaa)

Tento domček asi netreba zvlášť predstavovať, takmer 1000 označení Páči sa mi to za jeden rok hovorí za všetko :) Ide o NED bungalov so zvýšeným stropom v jedálni, ktorý bol navrhnutý namieru presne podľa predstáv majiteľov. Zakladá si na minimalizme a je výsledkom prieniku prírodných, severských, industriálnych aj rustikálnych prvkov.

Pozrieť celý album.

 

Ďakujeme všetkým ľuďom (nielen z tohto výberu, ale z celej Modrej strechy) za to, že ste s nami, bez vás by to tu nebolo. A len vďaka vám sa Modrá strecha koncom minulého roka stala najnavštevovanejším portálom o bývaní na Slovensku. Ďakujeme!

Teraz už schuti môžeme naplno naštartovať rok 2018!  Dúfam, že aj tento rok bude plný výziev, nových projektov, úspechov a ďalších krásnych albumov :) Držím vám palce!

Jana, 4nets team

P.S.: A ktoré albumy, ktoré sa medzi najpopulárnejšie albumy nedostali, ste si minulý rok najviac obľúbili vy? Doplňte tento rebríček o ďalšie skvelé tipy :)

  • krisbardakujeme za vyber!
    aj prave na nom je vidno, co je dnesny trend. vsetky vybrane domy (samozrejme okrem zieny z lesa), ked si otvorite nahlad na cely album, tak v zasade maju podobny styl - vela sedej, ciernej, bielej. Kuchynska linka biela leskla, pripadne s kombinaciou dreva, alebo sedej. Doplnky tzv. seversky styl. A kedze su to aj najlikovanejsie albumy, tak predpokladam, ze takych podobnych tu bude este viac, kedze tieto su pre ostatnych inspiracia.
    Prosim neberte toto ako kritiku! Len ako zhodnotenie, ze kazda doba ma svoj trend a styl a v zasade sa mozeme snazit ako chceme byt originalni - aj tak ma v zasade vacsina ludi to iste alebo podobne (lebo ved aj obchody s nabytkom a dizajnom sa prisposobuju tomu, co ludia chcu a ludia vacsinou chcu to, co maju ostatni).
    • neyaaJanka ďakujeme za mily článok, velmi rada chodím na MS, vždy sa poteším novým albumom, novým domom, inšpirácii, človek pri tom zrelaxuje. Ďakujem i za hodnotenie všetkým strecháčom. Prajem takto všetkým hlavne rodinnú pohodu, a radost s blízkymi, rodinné štastie... to je najdoležitejšie v každom domove. Inak by naše domy boli iba obyčajne smutné budovy. Tak nech sa darí, pri plnení snov o bývaní.
      • teta_z_lesa@krisbar  myslim ze kto chce byt originalny tak aj je, ale nie vzdy je v tom to oiginal = popularny. Myslim ze ludia (a hlavne Slovaci) su proste konzervativni a neradi vybocuju z nejakeho zabehnuteho radu, stylu a vsadzaju na klasiku - ktora je dnes bielo, drevo seda.
        • lubomird@krisbar  
          @teta_z_lesa  Z niecoho to bude vychadzat.. asi osvedcena klasika a helso menej je viac. Prezil som v byte typu kazdu izbu inej farby a po 3 rokoch ma z toho bolela hlava.. Biela je cista, da sa k nej vsetko zladit. Drevo je farbou teple a prirodny material. Tak isto seda je neutralna a kamen je tiez prirodny. Cim menej nabytku a skriniek ktore akoze dotvaraju domov, tym menej prachu a upratovania. Tym padom nekritizujem ine interiery.
          • neyaa@lubomird  @lubomird  ano tiez to tak vnimam, je idealne vybrat si pre interier nejake načasove prvky. Preto by som to ani nebrala ze sa niekto po niekom opičí, ale proste ludia to i vnimaju, ze drevo bolo vzdy a vzdy bude v oblube. Biela farba - moji rodičia pred 35 rokmi postavili biely dom - vtedy mi farba chýbala ked som bola menšia, no po par rokoch som tu krasu bielej objavila - a dnes ta biela farba je prejav nadčasovosti. Kameň, šedá atd... čím viac k prírode tym nadčasovejšie. Tiez napríklad stropné trámy - boli tu stovky rokov dozadu a su tu dnes... tiez nadčasovy prvok... Staci sa pozriet do minulost a "skontrolovat prvky" ktore sa vyuzivali a ktore sa znovuobjavili a nezanikli, pretrvali. Čo sa napriklad o červenych, či zelenych izbach neda povedat.
            • lubomird@neyaa  velmi pekne povedane.. Ale na to co pises, musia ludia vyzret 😃
              • vreckovaA teda čo tak vytvoriť rebríček z albumov, ktoré možno nejakým spôsobom vybočujú z týchto dnešných trendov? To mi len tak okamžite napadlo pri čítaní komentárov. Len neviem, či teda sa tu nájdu aj také netradičné, originálne a odvážne albumy 🙂.
                • janamartish
                  AUTOR
                  @vreckova  určite sa nájdu, ale netrúfnem si na zostavenie takéhoto rebríčka, je to veľmi subjektívne, čo sa mne zdá originálne, mohlo by sa iným zdať otrepané 🙂
                  • vreckova@janamartish  ale za pokus to stoji a mozno by ich ani netrebalo ocislovat poradie, skratka iba dat taku ponuku, ze "aj takto sa to da" ... mozno sa tym mnohi inspirujeme