Nechal som sa inšpirovať receptom z internetu a asi pred týždňom som spravil jednu dávku sušeného hovädzieho mäsa. Nakoľko bolo vynikajúce a malo obrovský úspech u všetkých čo ho chutnali, rozhodol som sa podeliť sa s vami o recept a postup prípravy. Možno na pohľad nevyzerá celkom lákavo, ale naberte odvahu a vyskúšajte. Určite zmeníte názor.
Na prípravu potrebujeme 1kg pekného hovädzieho mäsa, najlepšie zadné, roštenku, prípadne falošnú sviečkovicu. Podmienkou je, aby sa mäso dôkladne zbavilo všetkých blán a tuku, lebo tuk sa nedá sušiť, sušiť sa dá len mäso. Umyté a odblanené mäso nakrájať na plátky nie hrubšie ako 2mm. Naozaj veľmi tenké. Potom sa mäso naloží na 24 hodín do pácu, ktorý pripravíme podľa nasledujúceho receptu.

100 ml octu
100 ml tmavej sójovej omáčky
2 pol. lyžice worchestrovej omáčky
1 pol. lyžica mletej červenej údenej papriky
1 pol. lyžica granulovaného cesnaku
1 pol. lyžica trstinového cukru (ak nemáte, kľudne použite 1 pol. lyžicu medu)
1 čajová lyžička kajanskej mletej papriky
1 pol. lyžica soli
1 čajová lyžička mletého čierneho korenia (používam trijfarebné)
3 kvapky tekutého dymu. (ak nemáte, kľudne pridajte namiesto neho čajovú lyžičku údenej papriky)

Všetko poriaden premiešať v hrnci, do ktorého sa zmestí 1 kg nakrájaného mäsa.
Ďalší postup popíšem vo fotoalbume.