Dnes som robil prasačiny.

155
17. nov 2016
Varenie
Pochmúrne, sychravé počasie, ešte k tomu sviatok a už len krátky čas do Vianoc ma inšpiroval k tomu, aby som nakúpil bravčový bôčik a...
Dnes som robil prasačiny. - Bravčový bôčik som oddelil od rebier a nakrájal na kúsky, ktoré pôjdu do údiarne.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Obrázok č. 2
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Uvarený búčik, ktorý po vychladnutí nasolím.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Vychaldnutý bôčik treba riadne nasoliť
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Už teraz vyzerá dobre... ako to ja tie tri týždne len vydržím, pokiaľ sa dá údiť?
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Aj Ferdinand to odobril. Vyzerá to dobre... Chutnať sa to nedá, však je to samá soľ. :o)
1
0
Dnes som robil prasačiny. - Takto nasolené to bude v chlade a suchu ležať týždeň, potom sa to ešte na dva týždne naloží do pácu.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Nieje asi nič lepšie, ako teplé oškvarky s čerstvým chlebom a cibuľou. :o)
1
1
Dnes som robil prasačiny. - Oškvarky, ktoré sa trochu rozpadli, prípadne prichytili na dne hrnca budú na víkend do pagáčov. :o) Vytopili sa skoro dva litre voňavej masti. :o)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Dnes som musel zase nakúpiť mäso a pustiť sa do prípravy slaniny na údenie (predošlú mi mačky zožrali) a klobás.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Toto je mäso na klobásy...
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Obrezané rebierka sa budú soliť a potom údiť. :o)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Aj trochu slaniny na škvarky som zobral... keď už bude všetko mastné, nech sa porobí všetko naraz.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Je to fuška. Mäso na klobásy nemeliem na mlynčeku, ale poctivo krájam na kúsky 1-1,5 cm veľké.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Všetky ingrediencie sú pomiešané s mäsom a už aj idú do pivnice, kde musia aspoň dva dni odstáť.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Rebierka nasolené...
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Slanina tiež nasolená...
0
0
Dnes som robil prasačiny. - A za dobre vykonanú prácu (vrátanie poumývania riadu) si zaslúžim teplé škvarky s čerstvým chlebom. :o)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Už to bude...
1
0
Dnes som robil prasačiny. - Už to je... :-)
1
0
Dnes som robil prasačiny. - A toto je výsledok môjho snaženia. Na pohľad sú myslím celkom pekné, vôňa neodolatelná, ale aj napriek tomu som ich zavesil na bezpečné miesto, kde sa k nim mačky nedostanú a necham ich pár dní vyvetrat od dymu. :-)
1
3
Dnes som robil prasačiny. - Po troch dnoch co klobasa visela v chlade som ju narezal a myslim ze aj vzhladovo a na chut je dobra. Snad trochu malo slana a este moc cerstva. Prave ju skusam varit. Ale ako prvy pokus celkom dobre. :-)
3
5
Dnes som robil prasačiny. - Dnea pokračujem údením druhej várky slaniny. Hlavný kontrolór všetko odobril, tak sa môže začať
1
0
Dnes som robil prasačiny. - Najprv treba rozkúriť údiareñ...
0
4
Dnes som robil prasačiny. - ...terazešte odolať tomu prosebnému pohľadu, že prečo mi to berieš?
0
0
Dnes som robil prasačiny. - A už sa t o údi...
0
0
Dnes som robil prasačiny. - po šiestich hodinách údenia už začína mať slanina celkom peknú farbu. Rebierka o chvíľu už vyberiem a slaninu budem ešte do zajtra údiť :-)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Vonku sa pomaly stmieva. Už len nechám dohorieť v piecke a okolo ôsmej bude vyúdené. :-)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Práve vybraté z údiatne. :-)
1
8
Dnes som robil prasačiny. - Jeden detailný pohľad pre mlsné jazýčky. :-)
2
0
Dnes som robil prasačiny. - Pár hodin nechám slaniny preschnúť v kuchyni a potom pôjdu do zimy. :-)
0
1
Dnes som robil prasačiny. - Čas údenia sa zase blíži, tak som dnes pripravoval čerešňové a slivkové drevo na údenie. Doniesli mi ho až z Poltára. Oni ho chceli páliť v krbe... hotové barbarstvo. :o)
2
5
Dnes som robil prasačiny. - Dnes 16.11.2017 slanina a rebierka naporcované.
2
0
Dnes som robil prasačiny. - Na 14 dní sa riadne nasolené odložia do chladu.
1
0
Dnes som robil prasačiny. - Drevo na údenie a údiareň sú už pripravené. :o)
1
5
Dnes som robil prasačiny. - Dnes 22.11.2017 som zakúril v piecke a len čo sa údiareň trochu zahreje a vydymí, môže sa začať údiť.
1
0
Dnes som robil prasačiny. - Už sa dymí aj z údiarne. :o)
0
3
Dnes som robil prasačiny. - Prvých šesť rebierok, ktoré boli týždeň v slanom páci sa už budú údiť. Slanina musí ešte týždeň ostať naložená v páci a potom príde jej čas. :o)
0
1
Dnes som robil prasačiny. - Dnes večer budem vyberať z údiarne vyúdené rebrá a už mám v kuchyni nachystanú slaninu na údenie. :o)
2
0
Dnes som robil prasačiny. - Dnes večer 25.11.2017 práve vybraté z údiarne
1
1
Dnes som robil prasačiny. - A tu už bezpečne zavesené na chladnom mieste v garáži, aby sa trochu "odvetrali" a stali jediteľné. :o)
0
6
Dnes som robil prasačiny. - Tento rok som si nechal mäso namlieť u mäsiara, od ktorého som ho kupoval. Je to jednoduchšie, ako keď som minulý rok krájal mäso ručne. :o)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Dôkaz, že sa naozaj jedná u ručnú prácu...
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Tento rok som robil dva druhy. Vľavo mimoriadne pikantná "gazdovská" klobása a vpravo taká pre menej zdatných podľa receptu "čabajka"
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Pracovisko pripravené na plnenie klobás - kocúr zatiaľ pokojne spí. :o)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Len čo sme začali plniť prvé klobásy, kocúr spozornel, ale iba z diaľky sledoval, čo sa to tu deje. :o)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Naplnené, zavesené na paličkách c chlade a zajtra už pôjdu do dymu. :o)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Už sú tam...
2
1
Dnes som robil prasačiny. - Hotovo... vyúdené a už visia na bezpečnom mieste v chlade. :o)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Podarili sa a aj chutnajú dobre. :o)
1
4
Dnes som robil prasačiny. - V nedeľu 14.10.2018 som po takmer roku zase zakúril v údiarni a otestoval jej funkčnosť. Čas robenia  klobás a slaniny sa blíži.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Dnes, v pondelok 15.10.2018 mi nedalo a zbehol som kúpiť mäso. Musím spraviť aspoň trochu klobás. Nedá mi to pokoj. :o)
0
1
Dnes som robil prasačiny. - Tentokrát robím naozaj len na rýchlu konzumáciu z necelých 4 kg mäsa, lebo predsa je ešte dosť teplo na skladovanie hotových klobás.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Už len premiešať pomletú mäsovú zmes s tými správnymi ingredienciami a dať na dva dni do chladničky.
0
5
Dnes som robil prasačiny. - Poriadne premiešané - šup do chladničky a v stredu sa môžu plniť do čriev. :o)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Tak sme sa s pomocníčkou a odborným dohľadom pustili do plnenia pár klobások.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Toto je na teraz všetko. Len tak na rýchlo na odskúšanie receptu a hlavne pre chuť. :o)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Odborný dohľad skonštatoval, že technologický postup bol dodržaný a vykrútilo mu nie len nos, ale aj celú hlavu...
1
0
Dnes som robil prasačiny. - Po nočnom údení vyzerali takto...
1
0
Dnes som robil prasačiny. - Teraz cez deň ich nechám trochu odpočinúť a večer budem zase čmudiť. Na šťastie nie je teplo. :o)
1
0
Dnes som robil prasačiny. - Ešte dve hocinky som ich poúdil a teraz sa budú pár dní vetrať v pivnici voľno zavesené v prievane. Tentokrát mám v pivnici dosť sucho.
1
0
Dnes som robil prasačiny. - Vzhľadovo nevábne, ale chuťovo dobré. Vyzerajú ako párky. :o( Sa mi vypomstilo, že som mlel mäso na mlynčeku s malými dierkami na šajbe.
3
0
Dnes som robil prasačiny. - Ani dnes 6.11.2018 som si nedal pokoj a pustil som sa zase do jednej menšej várky klobás z 5 kg mäsa.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Mäso som najprv nakrájal na väčšie kocky.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Pridal som všetky potrebné ingrediencie  - tentokrát skúšam recept z maďarskej stránky - vraj na nerozoznanie od čabajskej klobásy.
1
0
Dnes som robil prasačiny. - Mäso som poctivo dobrých 15 minút miagal rukou, aby sa všetky koreniny dostali do vnútra mäsa.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - A teraz šup na dva dni do chladnej pivnice a až potom sa bude mäso mlieť. Už som si konečne zohnal šajbu na mlynček s veľkými dierami. :o)
1
8
Dnes som robil prasačiny. - Sladká mletá paprika, ktorú som použil tentokrát do klobás.
1
0
Dnes som robil prasačiny. - A tu je pálivá mletá paprika, ktorá mi bola doporučená. Obidve majú neskutočne krásnu červenú farbu. :o)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Ostali mi dva kúsky bôčika, čo na údenie nestačilo, tak som z nich spravil paprikový bôčik.
0
7
Dnes som robil prasačiny. - Vydaril sa aj napriek tomu, že to bol prvý pokus. Chuťovo a aj na vzhľad veľmi dobrý. :o)
2
1
Dnes som robil prasačiny. - Je 23,00 a ja mám konečne pomleté mäso. Teraz som ho dal ešte do chladničky a zajtra ráno ho budem plniť do čriev.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Vďaka susede, ktorá prišla ochotne pomôcť pri plnení klobás som zase o niečo bližšie k cieľu.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Zaväzovanie čriev musím prenechať na pomocníčku. Ja s mojimi grambľavými prstami by som to nezvládol. :o)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Nie je ich veľa, ale na skúšku a koštovku pre susedov stačí. :o)
2
0
Dnes som robil prasačiny. - Po dvoch dňoch údenia som dosiahol takéhoto výsledku. Nechám ich trochu odvetrať a poobede musím spraviť degustáciu. :o)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Zase nemajú paprikovú farbu a ja už neviem prečo, kde robím chybu... :o(
0
11
Dnes som robil prasačiny. - Takto vyzerá uvarená. Chuťovo je výborná. Asi preto, že je robená podľa receptu na čabajku, je dosť suchá. Malo v nej byť viac bôčiku. Ale nevzdávam sa.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Po dvoch várkach klobás prišlo aj na bôčik a krkovičku. Už sú v páci a čakajú pokiaľ príde ich čas. :o)
1
0
Dnes som robil prasačiny. - Dnes 20.11.2018 som si vymyslel vyskúšať spraviť taliansku panchettu. Začal som prípravou korením, ktorých je relatívne dosť.
0
1
Dnes som robil prasačiny. - Bôčik som zbavil rebierok a kože, pričom mi ostal kilový pekne prerastený kus
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Koreniny, ktoré boli celé som sa rozhodol rozdrviť v smoothie makeri.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Super - funguje to.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Všetky koreniny som vysypal na tácku a dôkladne premiešal. Zdá sa toho na kilo mäsa pomerne veľa, ale snáď vedeli v recepte, čo píšu...
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Teraz som bôčik zo všetkých strán potrel zmesou korenín.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - A tak to to vyzerá, keď je celý kus mäsa pekne obalený korením. Zvyšok korenia odložím do pohárika, snáď ho ešte budem potrebovať.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - A nakoniec bôčik pekne vákuovo zabaliť, odložiť na chladné miesto a na týždeň na neho zabudnúť. Potom bude "story" pokračovať.
0
4
Dnes som robil prasačiny. - Dnes 26.11.2018 som si pripravil koreniny. Mleté čierne korenie s bobkovým listom a mletá chili paprika.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Mäso po týždni odpočívania v chlade vyzeralo fantasticky a už teraz tak rozváňalo, že by som ho najradšej načal. Inakšie nepustilo ani kvapku šťavy.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Poumývané pod studenou vodu a riadne osušené.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Dokonale obalené v korení, prevlečená šnúrka na zavesenie a pôjde na tri týždne do "zabudnutia"...
0
0
Dnes som robil prasačiny. - A už visí na mieste medzi ostatnými. Pre zaujímavosť - slanina v zadu tam visí od novembra minulého roka. Je to pokus - sušená slanina.
0
3
Dnes som robil prasačiny. - Dnes 29.11.2018 som vybral krkovičku a bôčik z pácu a poriadne vyumýval pod tekúcou vodou.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Každý kúsok dostal na začiatok do daru kúsok konopného špagátu....
1
0
Dnes som robil prasačiny. - ... a teraz budú až do zajtra visieť v pivnici a sušiť sa, aby pekne vysušené mohli do údiarne.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Prišiel ten správny čas. Vonku poletuje sneh a údiareň, ktorú som vylepšil o teplomer sa už vyhrieva. O chvíľu pôjdem vložiť mäso.
0
1
Dnes som robil prasačiny. - Tak a už sú tam kam patria. Teraz už len dúfať, že všetko dopadne tak, ako má. :o)
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Na údenie som si zohnal z Aliexpressu takýto vyvíjač dymu. Naplní sa to bukovými pilinami, vloží do údiarne a zapáli. Píšu, že to vydrží dymiť 5-7 hodín...
0
1
Dnes som robil prasačiny. - Trochu zlá fotka, ale takto to vyzerá, keď to tlie v údiarni. Dnes som to skúšal a jedna náplň cca 0,5l pilín horela od 10,30 do 17,15. Je to super.
0
0
Dnes som robil prasačiny. - Vyvíjač dymu som zapaľoval včera o 17,10. Teraz je 7.00 ráno a ešte stále dymí. Dĺžka horenia je závislá od napechovania pilín. Je to super...
0
3
  • petka456Mnam.Narobil si my chutky a musim si aj ja kupit niake sadlo na oskvarceky,Take ja hrozne mylujem ale potom zlcnik ma jeduje ale kvapky to istia.Mas paradne pochutky na vianoce.To sa bude vyjedat ked bude vonku stipat a snezit.Si sikovny gazda.Ahoj.
    • jamk1
      AUTOR
      @petka456  Ja mám to šťastie od prírody, že môžem pojesť všetko možné a nemám žiadne problémy. Budúci týždeň ešte budem robiť klobásy a ak sa mi bude chcieť, tak ešte aj tlačenku by som spravil. :o)
      • petka456Tak nech sa ti dary.A nikdy nevrav nikda kym nieco nepreskocis.A potom pomaly az sa neprejes.Ale si sikovny chlap a aj gazda.
        • jamk1
          AUTOR
          @petka456 Ďakujem pekne. :o)
          • technik007@jamk1  Podľa mojich vedomostí si vegetarián..DDDDD asi taký ako ja...DDDD Tak urob klobásy a tlačenku a ochutnáme,či sa vydarili..DDDD
            • jamk1
              AUTOR
              @technik007  Nemaj strach, hneď ako budú klobásy jedlé, posielam za Tebou poštového holuba s pozvánkou. :o)
              • miro1984Asi Ta najmem ako osobneho kuchara🙂
                • matesonkrásne fotečky.
                  • jamk1
                    AUTOR
                    @miro1984  Takých sa už hlásilo... :o)
                    • technik007@jamk1 Klobásy sú jedlé vždy..ráno, na obed, večer a niektorí aj v noci..DDDD
                      • jamk1
                        AUTOR
                        @technik007  Aj Ty sa riadiš desatorom pre štíhlu líniu od Bolka Polívku?

                        1. Dyž něco jíte a nikdo vás nevidí, tož to nemá žádné kalorie.


                        2. Dyž do seba cpeš čokoládu a chlastáš k temu slivovicu,tož tá ti ty
                        kalorie zruší.


                        3. Dyž sa postaráš, aby všecí okolo přibrali víc kilo než ty,to budeš
                        najštíhlejší.


                        4. Dyž sa vás bude cpat víc, tož sa počítajů kalorie enom temu, kerý sní
                        najvíc.


                        5. Jídlo, co sníš v kině a nebo u televize popřípadě u počítatača, jako
                        polárka, oplatky, sušenky, to sa nepočítá, protože to patří do zábavy a
                        né do jídla.


                        6. Kakao, brandy, topinky, dorty, chleba se sádlem, špek a klobásky
                        neobsahujů kalorie, dyž sa jijů ze zdravotních důvodů.


                        7. Jídlo, keré sníte, dyž vaříte, taky nemá kalorie, protože to nejíte,
                        ale koštujete.


                        8. Jídlo, keré má stejnů barvu, taky neobsahuje kalorie. Třeba dyž sníte
                        špenát a pistáciovů zmrzlinu, tož to je jak dybyste nesnědli nic.


                        9. Obezita je nemoc a tož je potřeba pořádně sa nadlábnůt, aby s ňů tělo
                        mohlo pořádně bojovat.


                        a navíc
                        10. Ženská bez břucha, je jak hrnek bez ucha !!! A ženská bez řiti je jak
                        váza bez kvítí !!!
                        • nonovickoAhoj Janík,no ale si mi narobil chuť,veď Ty už máš Vianoce🙂Si majster a kuchár v jednej osobe!🙂
                          • jamk1
                            AUTOR
                            @nonovicko  Ak to bolo pre mňa, tak ja som Juraj. :o) A čo s týka varenia, pečenia, tak to je jedna z mojich mnohých záľub. :o) Ďakujem za pochvalu.
                            • nonovicko@jamk1  tak prepáč jurko,teší ma,ja som Jano🙂
                              • technik007@jamk1 No myslím si ,že si to vystihol asi tak nejak....DDDDDDDD
                                • jamk1
                                  AUTOR
                                  @technik007  Však viem, presne tým sa riadim aj ja. :o)
                                  • technik007@jamk1  No nič, počkám si na toho holuba čo mi prinesie...či???DDDDDDD
                                    • medamdarmo si šikovný chlap 🙂 už aj ja mám čierneho kocúrika Jonathana ,keď zomrel Perry myslela som ,že už ďalší nebude vydržala som pol roka 🙂
                                      • jamk1
                                        AUTOR
                                        @medam  Jonathan? Pekné meno. Ja už mám k Ferdinandovi aj Sašu, tiež takú privandrovalú trikolorku. :o)

                                        https://static.4nets.sk/photo/14/354414/album/45219708_720.jpg
                                        • medam@jamk1  pekná🙂, meno vybral syn 🙂
                                          • technik007Počkám kým ich vyúdiš a potom sa asi vyberiem k Tebe na návštevu ...DDDD
                                            • jamk1
                                              AUTOR
                                              @technik007  Dobrý nápad. :o)
                                              • technik007Však niekto musí aj tieto prasočinky otestovať...a ja rád také dobroty od prasaťa ako aj od hoväda..steaky DDD ale tiež nedám košom špenátu..
                                                • petka456Super kazdy rok si na vianoce pripravis a vyudis mnamky k televizoriku.Dobru chut a daj pozor az zlcnik sa neozve.
                                                  • technik007No a už je to tu!!!! Zase prasačinky....krucinál samá "diéta" Bukovský má z Teba "radosť" ako aj ja....že to nemám u seba...DDD No a teraz dobre stráž udiareň aby Ti nebodaj nešlohli materiál...
                                                    • jamk1
                                                      AUTOR
                                                      @technik007  Práve dnes ráno mal Bukovský na Markíze preslov o cholesterole... :o) :o) :o)
                                                      • technik007@jamk1  No a čo my s tým cholesterom , žlčníkom urobíme ??? Klobásy a údeniny metla ľudstva a preto ich treba "likvidovať" včetne mňa...DD
                                                        • jamk1
                                                          AUTOR
                                                          @technik007  Kašlem na cholesterol, kašlem na Bukovského... :o)
                                                          • technik007Moja reč..si moja krvná skupina...aj keď mi teraz lekári na vysoký tlak neodporúčajú jesť spomínané dobroty...ale ja ich aj tak ignorujem,veď na niečo predsa musíš umrieť, no nie???DDD Páči sa mi keď lekár povie aby prestal fajčiť "pacoš" a jemu z úst páchne po cige ako hovado...DD Takže ako??? Asi tak...
                                                            • lahile@jamk1 😃
                                                              • technik007No paráda...ja mám dietu a Ty tu vystavuješ toto...Nehanbíš sa? DD Ale rád ju vynechám na nejaký čas..
                                                                • jamk1
                                                                  AUTOR
                                                                  @technik007  To ma mrzí. Ale až budeš mať po diéte, tak sa ohlás, musíme to potom dohnať. Zajtra idem údiť klobásy. :o)
                                                                  • technik007@jamk1 ..tak Ty si robil so susedou prasačinky.DDD..a nie len klobásy??... No ale čo už...keď je dobrá suseda tak nie je zlá suseda.. Tak už len vyúdiť a degustovať..Kľudne nás zavolaj DDD
                                                                    • jamk1
                                                                      AUTOR
                                                                      @technik007  Ako povieš, keď Tvoja diéta dovolí... :o)
                                                                      • technik007No ja som sa rozhodol v sobotu robiť huspeninu ktorá dopadla tak že z nej za dva dni nezostalo nič...Dedko, babka, syn+nevesta,moja polovička no a ja..11ks a len tak sa zaprášilo..ja môžem ráno aj večer..DD No čo mám ďalej písať...idem sa pustiť do poslednej
                                                                        • jamk1
                                                                          AUTOR
                                                                          @technik007  Vieš, že aj ja som už minule sníval o huspenine, len ma od toho odrádza to, že potom je všetko mastné (aj huba) a vôbec sa mi nechce do toho umývania. Ale ja sa poznám a viem, že sa do toho pustím a keď už budem rozbehnutý, tak aj tlačenku spravím.
                                                                          Inakšie dobrú chuť. Cibuľu s octom cítim až sem... a nemľaskaj. :o) :o) :o)
                                                                          • technik007@jamk1  Ja mám na úmývanie "slúžku" v podobe UMR...No a v sobotu som pozvaný na zabíjačku ku kamarátovi..a potom že mám dodržať diétu...tak som sa rozhodol že sa na ňu vykašlem DDD No a tlačenka taká dobrá domáca tiež nie je na zahodenie..DD
                                                                            • jamk1
                                                                              AUTOR
                                                                              @technik007  Práva som sa Ťa chcel opýtať, že ako sa Tvoja diéty znáša s huspeninou... Ale ako čítam, tak sa dohodli. :o)
                                                                              Členom od 22. feb 2011
                                                                              85
                                                                              profil používateľa

                                                                              Ďalšie albumy od používateľa jamk1

                                                                              Zobraziť všetky