coverphoto
Neaktívny

ingaaa

Ingaaa Ba  /  36 rokov
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 8. feb 2011
býva v meste Nové Zámky
Info o bývaní
Stav   Zariaďujem byt
projekt   Byt
Aktivita
14 príspevkov vo fotoblogoch
0 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (3)
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Ahojte uvazujeme kupu domu dvojgeneracneho, dom ma 27 rokov no je zanedbany co sa tyka vnutra zvonka super ziadne praskliny ani zvnutra .. len sa bojime toho vsetkeho co tam treba od rozvodou po vsetko asi vymenit ... kolko vas vyslo zhruba ked ste prerabali dom na komplet?

  • fineworkzasada: prerabanie je drahsie ako ked kupis pozemok a postavis si novy
    • luciaurbanovato je relativne- zavisi,aky ste narocny, ake materialy pouzijete, co vsetko budete prerabat. nikto vam nepovie,kolko vas to bude stat a ani vy sami to nedokazete odhadnut,lebo pri starsich domoch je riziko,ze idete opravovat jedno a zrazu zistite,ze treba opravovat aj to druhe a popri tom sa pokazi i to tretie😞 a je svatosvata pravda to,co pise
      @finework  ze za rekonstrukciu spravidla zaplatite viac,ako za stavbu noveho. ten stary, ak vsak nie je v dezolatnom stave ma tu vyhodu,ze sa v nom da byvat takmer hned (a prerabat mozete postupne za pochodu),v novom byvat nemozete.
      • andraskamy sme prerabali stary dom, a vznikol nam noívy viac generacny, nemali sme inu moznost ako kupit starsi , bank aby nam nedala uver , ked mala hotovu nehnutelnost zalozit slo to lahsie... takze... ostanu vam asi iba obvodove mury inak cakajte kompletnu a rozsiahlu rekonstrukciu vsetkeho, nakolko , voda , elektrika, rozvody, a halvne steny a stierky, a tiez podlahy, ak tam mate staru skvaru bude treba nove potery a vyhadzat staru izolaciu, urcit enew strecha... a kurenie detto... ale da sa setrit napriklad , ak nieste narocni a kupite podlahovku za menej alebo kachlicky... tam sa da dost usetrit... na ostatnom asi ani nie...
        • mimka321Moj brat kupil tiez strarsi doma, ked zacinal prerabat zacal lutovat, ze sa nepustil do stavby. Teraz ked to uz ma hotove, je to nadherny dom, luxusna zahrada, ale vzdy hovori: keby ze sa vratil cas, nikdy viac nekupim stary doma,el postavim si novy a taky , aky chcem ja.
          My sme tiez uvazovali nad kupou stareho domu, ale potom sme sa rozhodli postavit si vlastny a dnes nelutujem. Vsetko budeme mat, ako chceme my.
          drzim place🙂
          • frezia11...prerabka najmenej...40-50 000€ !
            • mova0@ingaaa  Bývam v 27 ročnom dvojgeneračnom dome ... a nemyslím si, že by bolo nevyhnutné meniť rozvody elektriny a vody.... Keď sme si menili detskú izbu za kuchyňu a ťahali tam rozvod vody, išlo to ľahko a napojili sme sa na tie "staré".... všetko OK... Hlavne treba skontrolovať strechu, okná vymeniť... a to sú veľké pálky, ostatné od náročnosti.... cca 40 tis.
              • aknel17práve finišujeme s kompletnou rekonštrukciou 35 ročného domu a vyšlo nás to podstatne viac ako novostavba, čiže vrelo odporúčam zbúrať a postaviť nový
                • veryhappyzavisi, ci rekonstrukciu budete robit svojpomocne(zdarma), alebo cez firmy(budete si vsetko platit- vtedy asi skor novy dom radsej). Neda sa predvidat, kolko do toho vrazite. Ako tu bolo povedane, jedno zacnes a ukaze sa druhe. Zavisi aj od toho, v akej lokalite byvate, kolko tam stoja pozemky atd. My sme tiez kupili starsi - 23rocny dom a sme si isti, ze za tu cenu by sa postavil aj novy, za co sme ho kupili + oprava. Ale byvame a opravujeme podla toho, kolko prisetrime (takze ziadne sialene uvery). A ide to. Ide aj o to, ake mate naroky, v mnohych pripadoch sa stare uz neda prerobit, kde su nosne mury uz vela nenariesite. Ale keby som sa ja mala zas rozhodovat, rozhodla by som sa rovnako. My sme sa nechceli viazat na banku na 20rokov ci podobne...
                  • marushBer nohy na plecia a utekaj stavat na zelenej luke , ver mi dobra rada
                    • malydomneviem - pre mna je zivotnost vacsiny sucasti domu cca 30 rokov - komplet EL, voda urcite cela, podlahy, okna, izolacie. trecha ma uz teraz 27 rokov - budete byvat a za 20 rokov celu prerabat? neviem ale ak sa chcem uz niekde usadit a vysolit za to neskutocne prachy tak nech mi to aspon do staroby vydrzi bez vacsieho zasahu.