coverphoto
Neaktívny

edenka100

Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 28. feb 2008
býva v meste Nitra
Aktivita
23 príspevkov vo fotoblogoch
7 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (57)
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Izolovali ste aj murivo okolo domu (oplotenie) nejakou min. hrúbkou napr. 2 cm XPS alebo EPS? Vraj by sa to malo kvôli vlhkosti.

  • Asex
    PRO
    oplotenie? sokel, nie? Sokel určite treba zatepliť, nie len kvôli vlhkosti ale hladne kvôli únikom tepla. http://www.asex.sk/index.php/rozne/94-zateplujete-zaklady
    • edenka100
      AUTOR
      @asex  nemyslela som murivo na dome, ale na vymurovaných DT, do ktorých pôjde nejaká kovová výplň. Taktiež oporný múr, ktorý ale nie je vôbec spojený s domom.
      • Asex
        PRO
        @edenka100  Treba si prečítať link na môj článok. Základové pásy sú z DT, ale sú priamo spojené s platňou a tvoria tak jeden celok -čiže soklovú časť domu, ktorú je pravdaže potrebné zatepliť. 2cm určite nestačí.
        • Asex
          PRO
          Ak je budovaný oporný múr kvôli svahu terénu, tak ten nepotrebuje žiadnu ochranu voči vlhkosti.
          • creator@asex  skor myslela take ako plot, ten oporny mur a pod.
            @edenka100   tam skor treba davat hydroizolaciu 🙂
            • edenka100
              AUTOR
              @asex  
              @creator  áno, oporný múr som myslela 🙂 takže tam netreba žiadne XPS ani EPS? Môže sa dať rovno sieťka + kléber? Ešte máme 7 stĺpov, sú vymurované k DT. Chceme na ne nalepiť obklad, mrazuvzdorný gres v drevodekore. Tie netreba tiež nijako izolavať, tiež stačí len zaklébrovať? Niekto hovorí, že stĺp bude ťahať vlhkosť a môže obklad opadať. Môže to byť?
              • Asex
                PRO
                @creator  som to hneď nepochopil...🙂. Plot, oporný múr alebo čokoľvek čo je zo železobetónu, alebo prostého betónu nepotrebuje ďalšiu ochranu voči vode. Vnútorné armovanie je chránené samotným betónom, je preto dôležité aby bolo zabezpečené dostatočné krytie v hrúbke min 3 cm po celom obvode. Lepšie krytie = ldlhšia životnosť. http://www.asex.sk/index.php/materialy/97-nauka-o-materialoch-1
                • Asex
                  PRO
                  @edenka100  Oporné múry sa väčšinou neobkladajú. Už pri výstavbe sa kupujú dekorované tvárnice. Vlhkosť betónu sa mení ročným obdobím a rovná sa vonkajšej vlhkosti. Je lepšie to nechať zarásť popínavými rastlinami ako na to dávať obklad. Ja osobne by som to nechal min. rok odstáť a potom sa rozhodol. Nelepil by som to ale klebrom, ale na betónovú maltu.
                  • edenka100
                    AUTOR
                    @asex  ďakujem za info 🙂