Pre všetkých a pre priateľov

14. okt 2010

Niektoré príspevky dávaš na stránku pre všetkých, aby si inšpirovala, zdieľala, pochválila sa. Mnohé sú však určene len pre ľudí, ktorým dôveruješ. Sú príliš osobné. Odteraz to môžeš robiť.  Vytvor si  okruh ľudí ktorým dôveruješ - volajme ich “priatelia”.  Vždy, keď budeš nahrávať album, písať krátku správu, novinku, či celý článok, môžeš sa rozhodnúť či ju zverejníš všetkým alebo iba “priateľom”

Otázky odpovede:

Ako si môžem pridať niekoho za priateľa?

 Choď do jeho fotoblogu (profilu) a požiadaj ho o priateľstvo prostredníctvom tlačítka “pridať užívateľa ako priateľa”. Priateľmi sa stanete po potvrdení priateľstva druhou stranou.


Ako mám potvrdiť priateľstvo?

Ak ťa niekto požiada o priateľstvo, automaticky od nás dostaneš OZNAM na IPčku (internú poštu). V nej sú informácie, kto ťa požiadal o priateľstvo a link na automatické potvrdenie, ak si si istý kto to je a že ho chceš za priateľa. Alebo prídeš do jeho fotoblogu, kde potvrdíš priateľstvo prostredníctvom tlačítka “potvrď priateľstvo”. A ste oficiálne priatelia.


Kde sa mi zobrazujú moji priatelia?

 Priatelia sa ti zobrazujú v tvojom fotoblogu v pravom menu pod profilom. 


Vidím priateľov iných užívateľov?

 Vidíš všetkých priateľov svojich priateľov. :) Ostatným užívateľom vidíš iba tých priateľov, ktorých mate spoločných. 


Ako zverejním príspevok, ktorý budú vidieť iba priatelia?

Keď vytváraš nový príspevok (album, článok, či krátku správu), môžeš sa rozhodnúť, kto ho môže vidieť. Na výber máš, či ho budú vidieť všetci, alebo len tvoji priatelia.


Vo fotoblogu sa mi začali zobrazovať zelené a oranžové štvorčeky. Čo to je?

Vďaka tomu vieš, ktorý príspevok vidia všetci a ktorý len priatelia. Príspevky pre všetkých sú označené zeleným štvorčekom, iba pre priateľov oranžovým štvorčekom. 


Kde nájdem príspevky iba mojich priateľov?

V záložke Fotoblogy si vľavo môžeš vybrať - Od priateľov.


“Priateľov” si vyberajte poctivo! Nejde o to mať ich čo najviac (ako často na facebooku), ale mať tam tých ktorým dôverujem.

Pekný deň priatelia,

viz