coverphoto
Neaktívny

akneil13

Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
Bývame u svokrovcov ale snívame o vlastnom,či teraz či o pár rokov je jedno.Sny treba mať vždy a ja viem,že môj bude splnený,Raz určite.xixi
zaregistrovala sa 7. feb 2011
býva v meste Krupina
Info o bývaní
Stav   Snívam o dome
projekt   Dom
Aktivita
28 príspevkov vo fotoblogoch
10 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Skupiny
KrupinaSnívam o domeBrezno
Sledované fotoblogy (2)
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Mala by som otázku😛renajímam byt ale ročný zisk je menej ako 500EUR,treba to dať do daňového?lebo niekto mi vraví,že zo zákona to nie je potrebné ale niektorí,že áno a ja som už z toho blázon!!!Prosím poraďte

  • katarinka16samozrejme ze ano, ved je to prijem..
    • akneil13
      AUTOR
      @katarinka16  to tvrdím aj ja ale naša firemná hlaná účtovníčka mi tvrdí,že to nie je potrebné,tak ja neviem😞
      • admiNie je t potrebné. Príjem z prenájmu, je do 500€ od dane oslobodený, tak ak máš menší, máš príjem 0. Len si sa nevyjadrila, že či máš príjem z prenájmu 500, alebo zisk, t.j. Príjem mínus náklady.
        • bookvicachces vediet, ci mas aj prijmy za prenajom do 500 eur zdanit? alebo ci mas vôbec podat danove? zdanujes len prijem nad 500 eur (§9 pism.g)
          • idea2Ročný zisk máš menej ako 500 eur?Nie je to mesačný?Ja mám podobnú dilemu,Dostala som info,že sa platí z toho aj niečo do zdravotnéj,neviem,čo s tým má zdravotná,ale vraj to tak je.
            • admi@idea2  To so zdravotnou bolo pred rokom, už je to zrušené
              • bookvicahttp://www.teraz.sk/ekonomika/nepodanie-danove-priznanie-sankcie/41148-clanok.html  @idea2  ano, uz z toho budes platit aj zdravotne. poistovne si tieto udaje zoberu priamo z danoveho priznania a urobia ti rocne zuctovanie a poslu ti sek na nedoplatok 😞. ak ma niekto prijem zo zisku vo firmach (dividendy,...) musi to tusim do 31.5. poistovni nahlasit, lebo tento sa do danoveho nedava.
                • bookvica@idea2  sorry, ano - zdravotne z prenajmu bolo zrusene. z inych prijmov (kapitalovych) zostalo.
                  • idea2@admi  
                    @bookvica  Ďakujem za info 🙂
                    • admi@bookvica  Ty vieš aj paragrafy? Si kočka
                      • bookvica@admi  😃 to len preto, ze som to nedavno pozerala, ze kto ma povinnost podat DP a tak. prave nevedl zamestnanec, ci môze poziadat zamestnavatela o RZD, ked mal prijem z prenajmu menej ako 500 eur, alebo musi podat sam DP.... zato frajerim s paragrafmi 😃
                        • dannyelleTreba rozlisovat medzi prijmom a ziskom.
                          Ak si prijala najomne napr. 2000 € a vydavky si mala 1800 €, tak mas zisk 200 €. Tento zisk je sice menej ako 500, ale oslobodeny je prijem!!! do 500 €, t.j. v takomto pripade musis podat priznanie, kde napises prijmy 2000-oslobodenych 500 =1500 a vydavky musis preratat: 1800*(1500/2000) = 1350 €., a z tohoto prepocitaneho zisku 1500-1350 = 150 sa bude pocitat dan.

                          Ak by si prijala na najomnom iba 350 € - napr. ako najomne za 2 mesiace (bez ohladu na vysku vydavkov), tak to vobec nemusis davat do priznania.