coverphoto
Neaktívny

akneil13

Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
Bývame u svokrovcov ale snívame o vlastnom,či teraz či o pár rokov je jedno.Sny treba mať vždy a ja viem,že môj bude splnený,Raz určite.xixi
zaregistrovala sa 7. feb 2011
býva v meste Krupina
Info o bývaní
Stav   Snívam o dome
projekt   Dom
Aktivita
28 príspevkov vo fotoblogoch
10 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Skupiny
KrupinaSnívam o domeBrezno
Sledované fotoblogy (2)
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Ahojte mala by som otázočku na psíčkarov,či budete dávať svoje psíky čipovať.veľa na nete som čítala negatívnych vecí ale bolo tam aj niečo pozitívneho a ja neviem ako sa rozhodnúť

  • petronela8v kazdom pripade ano!
    co negativne si citala o cipovani?
    • bintangja som už dala a pokiaľ viem, tak to bude musieť urobiť každý psíčkar
      • dominikusikmyslim ze to bude povinne, nie?
        • chicca555ja sa chcem tomu vyhnut, nasa 6 a pol rocna yorkshiracka ma len 900gramov a viem, ze jej ten cip bude "zavadzat", nakolko je velmi utla...
          • petronela8@chicca555  zavadzat ? to si ako myslela .. ved to sa picha ako injekcia.. do krku ...
            • chicca555@petronela8  ano, ale je to citit... kamaratkina maltezacka ma cip a viem jej ho presne nahmatat, je to dost velke
              • petronela8@chicca555  este mi neda reagovat na vahu... 900g .. to nemyslite vazne.. dospely yorksirsky terier ma vazit minimalne 2,4 kg !!!
                • petronela8@chicca555  kazdeho vec ..ale bude to povinne! takze neviem ako by ste sa tomu mohli vyhnut..
                  • petronela8@chicca555  oprava je to uz povinne..
                    • skinyja som našu dala čipovať minulý rok pred dovolenkou v Chorvátsku. Tiež je ten čip cítiť ale nemyslím si aj ked ja malinká ,že by jej to malo nejako ublížiť alebo zavadzať.Ale treba sa informovať u veterinára ten ti povie najlepšie.
                      • chicca555@petronela8  ja viem kolko ma vazit dospely yorkshir !! ma nejaku chybu v raste, proste uz nevyrastla vacsia, mam ju dat kvoli tomu utratit???
                        • chicca555Podľa nového zákona č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti od. 1. 11. 2011 platí pre všetky novonarodené spoločenské zvieratá (psy, mačky a fretky) povinnosť označenie čipom. Pre spoločenské zvieratá, ktoré sa narodili pred 1. 11. 2011 platí dvojročné prechodné obdobie počas ktorého musia byť začipované, pretože od 30. septembra 2013 bude táto povinnosť už platiť BEZ VÝNIMKY pre všetky spoločenské zvieratá. Dvojročná výnimka sa nevzťahuje na psy, mačky a fretky narodené do 31. októbra 2011, KTORÉ SA UVÁDZAJÚ NA TRH, PREVÁDZAJÚ SA DO VLASTNÍCTVA ALEBO DRŽBY INEJ OSOBY.
                           
                          Za nedodržanie novej povinnosti sa ukladá pokuta až do výšky 370 EUR!
                           
                          Zvieratá, ktoré nie sú predmetom premiestnenia a zostávajú v SR
                           Od 1.novembra 2011 musí vlastník zvieraťa na svoje náklady zabezpečiť identifikáciu a registráciu každého psa, mačky alebo fretky. To znamená, že každý pes, mačka, fretka musí byť nezameniteľne označený transpondérom – mikročipom spĺňajúcim normu ISO11784 alebo čitateľným tetovaním. Tetovanie je platné iba v tom prípade, že je dokázateľné, že bolo vykonané pred 3. júlom 2011 a je riadne čitateľné. Psi, ktorí sú tetovaní po 3. júli 2011 musia byť dodatočne označení transpondérom - mikročipom.
                           Na psy, mačky a fretky, ktoré sa narodili pred účinnosťou zákona č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 39/2007 Z. z.“), t.j. pred 1.11.2011, sa vzťahuje dvojročné prechodné obdobie v súlade s § 54b ods. 5) zákona č. 39/2007 Z. z.. Počas plynutia prechodného obdobia, ktoré končí dňa 30. septembra 2013 musia byť psy, mačky alebo fretky označené transpondérom – mikročipom alebo tetovaním. Na psy, mačky alebo fretky, ktoré sa uvádzajú na trh, prevádzajú do vlastníctva alebo držby inej osoby sa toto prechodné obdobie nevzťahuje.
                           
                          Aplikáciu transpondéra – mikročipu, môže vykonávať len veterinárny lekár, ktorý je aj zodpovedný za prevedenú aplikáciu. Zodpovednosťou veterinárneho lekára je si overiť funkčnosť transpondéru - mikročipu pred aplikáciou a po aplikácii na zvierati.
                           Údaje o identifikácii zvieraťa a vlastníka musia byť vedené v Centrálnom registri spoločenských zvierat (ďalej len „CRSZ“). Údaje do CRSZ zadáva veterinárny lekár, ktorý vykonal identifikáciu zvieraťa.
                           
                          Spoločenské zviera, ktoré bolo identifikované transpondérom - mikročipom resp. tetovaním pred účinnosťou zákona č. 39/2007 Z. z. a nie je registrované v CRSZ resp. v SRZ, jeho registráciu do CRSZ vykoná veterinárny lekár pri najbližšej vakcinácii proti besnote spolu so zadaním údajov o vakcinácii.
                           
                          Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky zriadila počítačovú databázu pre CRSZ v súlade s § 6 ods.2 písm. u) zákona č. 39/2007 Z. z.. Počítačovú databázu pre Centrálny register spoločenských zvierat www.crsz.sk prevádzkuje Komora veterinárnych lekárov Slovenskej republiky v súlade s § 19 ods. 3 zákona č. 39/2007 Z. z..
                          • chicca555@dominikusik  vid text vyssie
                            • petronela8@chicca555  nebudte trapna ..nikto nevravi o utracani ! len mi to neslo do hlavy...
                              • chicca555@petronela8  kuk moj fotoblog - pre uverenie...