Zmluva o budúcej zmluve

Dobrý deň. Mám taký problém idem riešiť zmluvu o budúcej zmluve na kúpu pozemku. Moje otázky sú je potrebné dať overiť túto zmluvu keď ju idem použiť ako zmluvu k získaniu HU. Moja prosba vedeli by ste mi niekto poslať do IP nejaký vzor tejto zmluvy, ktorú ste použili ide mi hlavne o podmienky ktoré sú tam pri vyplácaní a tak. Lebo som si už pozeral rôzne vzory týchto zmlúv a neviem čo by bolo pre mňa lepšie. Budem vám veľmi vďačný. Ďakujem
Odpovedať
@bartosmr -> za pravnikom, toto nie je sranda. Zmluvu nie je potrebne uradne osvedcit. HU ziskas na zaklade ziadosti, na cerpanie budes potrebovat riadnu zmluvu o prevode vlastnictva. Zmluvu o buducej zmluve je najlepsie nepodpisovat ale podpisat rovno ostru scudzovaciu zmluvu. Pokial sa to neda, tak treba text buducej kupnej zmluvy v celistvosti zahrnut do ZoBZ a v nej riesit uz len casove otazky (kedy sa podpise ostra) a zmluvne pokuty v pripade, ze sa nepodpise.
Odpovedať
Zmluva o budúcej mluve je dobrá, pokial máte vážneho záujemcu a chcete mať istotu, keď sťahujete napríklad z webu inzerát. Zakomponuje sa záloha a máte akú takú istotu, že sa kúpa uskutoční. Hlavne pokial záujemca ešte nemá prostriedky a potrebuje čas na vybavenie. Jediná nevýhoda je, že to niečo stojí. Inak nesnažte sa zmluvu napísať sami, hlavne ak sa jedná o nehnutelnosť s bremenom. Treba za právnikom a nachystať si asi 100€.
Odpovedať
Profilova fotka
@bartosmr V prvom rade si v banke over, či akceptujú Zmluvu o budúcej kúpnej zmluve. V našom prípade to musela byť priamo kúpna zmluva. Vzor zmluvy o budúcej KZ mám, ale je to z predaja nášho bytu. A bolo to medzi nami a kupujúcimi, pre splatenie zálohy a stopnutie inzercií na predaj nášho bytu. Zmluva ako listina sa neoveruje, notár/matrika overuje len podpis predávajúceho.
Odpovedať
@bartosmr Kazda zmluva bez overeneho / overenych podpisu / podpisov je zdrapom papiera :). Podla mojho nazoru si taku moze vyhotovit kde kto a v pripade niecoho by sa asi tazko dokazovala pravost. To ci banky akceptuju ZoBZ k ziskaniu HU neviem povedat.
Odpovedať
@dominik_boksansky taketo dobre mienene rady si nechajte pre seba a neplette ludi. Zakon taxativne stanovuje, v ktorych pripadoch je potrebne podpis uradne osvedcit. Vo vsetkych ostatnych pripadoch je podpis prejavom vole so vsetkymi pravnymi ucinkami, ktore mu zakon priznava. Takze rozhodne nie zdrap papiera. Preto si vzdy treba dat velky pozor, co clovek podpise.
Odpovedať
@josefpihrt mozno som sa zle vyjadril a mal som v prvej vete doplnit ze "podla mojho nazoru". Len neviem, koho som podla Vas plietol? Chcel by som vidiet ktora institucia by Vam zhltla napr. zmluvu bez overenych podpisov. Mozno overenie podpisu do 2 eur je pra Vas vela a podpisujete zmluvy aj bez toho no ja som presvedceny, ze rozumnych ludi je daleko viac :). :-D :-D :-D. Skuste zajst na kataster a podat navrh na vklad bez overeneho podpisu :-p .
Odpovedať
@dominik_boksansky ach jaj. Zrovna ten navrh na vklad mozem pokojne podat bez overeneho podpisu. Osvedceny musi byt akurat podpis predavajuceho na scudzovacej zmluve. A pliest mozete vsetkych ludi laikov, ktori to tu citaju a na zaklade toho si vytvaraju nejaky nazor. Preto namiesto utocenia na mna si radsej prestudujte predpisy alebo nechajte inych, fundovanejsich, aby sa k problematike vyjadrili.
Odpovedať
@josefpihrt Samozrejme ze som myslel overeny podpis na KZ. Nepovazujte to za utok. Pre laika je vhodnejsie overovat podpisy aj ked to mozno zakon nevyzaduje. Myslim si, ze polozka za overenie podpisov oproti hodnote napr. domu/bytu je zanedbatelna. Vy, ako fundovanejsi odporucate neoverovat podpisy ak to zakon nevyzaduje? :-D Dakujem pekne za taku to radu.
Odpovedať
@dominik_boksansky nuz podla mojho nazoru pokial tomu clovek nerozumie, tak je lepsie si zaplatit pravnika ako zbytocne minat peniaze na osvedcovanie podpisov "preistotu". Pripominam, ze na pociatku diskusie bola veta "Kazda zmluva bez overeneho / overenych podpisu / podpisov je zdrapom papiera " a to je presne to, co som rozporoval, lebo to nie je pravda. Ostatne je uz zbytocny balast.
Odpovedať
@josefpihrt Este sa posledny krat vyjadrim: ano podla mna "Kazda zmluva bez overeneho / overenych podpisu / podpisov je zdrapom papiera ". Keby chcel niekto platit pravnika, nedava otazky do diskusii :-D
Odpovedať
@dominik_boksansky ja sa tiez posledny krat vyjadrim "Ziadna zmluva bez overeneho / overenych podpisu / podpisov nie je zdrapom papiera, pokial zakon neuklada povinnost podpis pre konkretny pravny ukon osvedcit"
Odpovedať
ahojte strecháči, zajtra ma čaká dohoda s predávajúcim, budeme kupovať dom s pozemkom a zakladam 2 nehnuteľnosti, nemám už čas to tu všetko študovať do podrobna a teda ako najlepšie postupovať, kedže už sme boli oklamaná o peniaze? dom určite riešime, čakám na schválenie hypotéky, aby som mohla riešiť znalecké postudky a tak, chcem si ale poistiť zajtra aby mi predávajúci nepredal domček, kým vybavím vyjadrenie z banky, čo mám dať rezervačnú zmluvu, alebo budúcu zmluvu o kúpnej zmluve? máte niekto vzory, ktoré by ste mi vedeli poskytnúť? ďalšia vec - kým neviem, že hypo dostanem, tak zálohu už nedám nikomu. ústne sme dohodnutý, že ideme do toho, ale teda človek nikdy nevie a čas si právnik na mňa zatiaľ nenašiel, nechcem to odkladať, prosím súrne o pomoc a vzory,
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?