Pokračovanie stavebného sporenia

,chcem sa spytat či sa dá v stavebnom sporeni pokračovat aj po skončeni 6 ročneho sporenia,teda ked si vyberiem nasporenu sumu,a chcela by som sporit nadalej,či sa musi uzatvoriť nová zmluva?
Odpovedať
Ja som mala uzatvorenú zmluvu hneď ako vznikla Prvá stavebná a už som 2 krát vybrala peniaze a zase pokračujem,zmluvu som novú neuzatvárala.Ale to záleží asi aj od typu zmluvy...
Odpovedať
mam uzatvorenu cielovu sumu na 10000 € nie je to vela ale este tolko nasporene nemam ani nebudem mat po skončeni zmluvy.Momentalne ich ani nepotrebujem musim ich vybrat ??alebo môžem pokračovat a tym ziskam vyšie uroky,???budem aj nadalej dostavať štatnu prémiu???
Odpovedať
@marica888 maximálna doba sporenia nie je obmedzená. Aj po 6 rokoch sporenia je možné ďalej sporiť s nárokom na úroky a štátnu prémiu. Nesmie sa však nasporiť viac, ako je cieľová suma. V takomto prípade je potrebné navýšiť cieľovú sumu, za čo si stavebné sporiteľne účtujú poplatok.
Odpovedať
@melko dakujem velmi pekne,to mi nebolo jasne že dokedy vlastne možem pokračovat,takže ked si vyberiem naspornu sumu môžem pokračovat ale aj ked si ju tam ponecham,,,
Odpovedať
@marica888 myslel som na možnosť, že peniaze nevyberieš, ale budeš ďalej pokračovať v sporení. Pokiaľ nasporenú sumu chceš vybrať a pokračovať v sporení, myslím, že sa musí zmluva rozdeliť na dve časti a nasporenú časť vypovedať. Pri takej nízkej cieľovej sume to ale asi nemá zmysel. Najlepšie je ísť priamo za obchodnym zástupcom sporiteľne a zistiť, aké sú možnosti.
Odpovedať
@melko vdaka ,,,pouvažujem ešte
Odpovedať
Profilova fotka
V pohode sa dá pokračovať, ja mám stavebné sporenia už skoro 10 rokov. Toľkokrát ma nahovárali na novú zmluvu - pravdepodobne budú aj teba nahovárať ak pôjdeš za obchodným zástupcom, pretože oni majú z nových zmlúv provízie. Ale nedaj sa nahovoriť na takú blbosť, v pohode môžeš pokračovať a hlavne je to výhodné v tom že ak nevieš kedy budeš peniaze potrebovať, tak je blbosť si zakladať novú zmluvu a znova čakať 6 rokov. Mňa konkrétne nahovárali na novú zmluvu s akciou "len" za poplatok 20Eur, pretože som mal už naštrené 90% s cieľovej sumy, ale keď som sa opýtal či sa to nedá vyriešiť len navýšením cieľovej sumy, tak mi sklamaná zástupkyňa povedala, že sa to samozrejme dá - a poplatok bol len 10Eur (len škoda, že to bolo bez provízie pre obch.zástupkyňu).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?