Myslíte, že niekto kúpi dom aj s neželanými podnájomníkmi?

Ahojte. Manzel vlastni dom - novy, ma cca 4 roky, v ktorom byvaju podnajomnici (jeho rodina, nie uplne najblizsia). Uz niekolko mesiacov nam prestali platit najomne, len sluby, sluby a stale nic. Dali sme im moznost odkupit si ten dom, vraj ziadny problem, ze si vezmu uver. A zas nic. Uz sme z toho zufali natolko, ze rozmyslame nad predajom toho domu, lebo nutne potrebujeme peniaze. Vtedy im chcel manzel pomoct, a takto sme dopadli, teraz by sme pre zmenu zas potrebovali pomoct my, situacia sa nam zmenila. Myslite, ze niekto kupi ten dom aj s nezelanymi podnajomnikmi, ktorych potom bude musiet nejako vystahovat? Je to vobec mozne? Je to 4-izbovy poschodovy dom s garazou, pozemok cca 600 m2, podla posudku spred 2 rokov ma hodnotu 5,5 miliona. Predali by sme ho za 1,5 miliona. Skor nez sa obratime na odbornika, chceli by sme vediet nazor "ľudu".
Odpovedať
redsa vy ako vlastníci máte právo disponovať s domom ako chcete,škoda,že ste neuviedli či tam majú trval.bydlisko,ale keby aj mali znova vy ako vlastníci máte právo bez povinnej náhrady im ho zrušiť,to je nový zákon,ktorý platí cca3 alebo 5 rokov neviem presne.Ja na vašom mieste by som odpojila elektriku,plyn vodu.Lebo ked neplatia nájom tak čo s nimi zbytočne to bude narastať a v konečnom dôsledku to tak či tak zaplatíte vy.Dúfam,že máte s nimi uzatvorenú riadnu nájomnú zmluvu a preto by som im dala hned výpoved pre porušenie.Ono presne ako píšete človek im pomôže a oni sa takto odvdačia.Apropo nepredávajte ho tak pod cenu nebojte sa každý dom si nájde svojho kupcu treba len vydržať,nenáhliť sa ono sa to vyplatí darmo sa nevraví,že kto si počká sa aj dočká.Pri predaji si dávajte pozor tiež neverte na sluby ale skutky.Lebo väčšina je taká ako tí vaši nájomníci slubujú,slubujú a ked to majú ?????
Odpovedať
@marta2610 dakujem za reakciu. Ved prave ze nemame s nimi zmluvu, ako rodina sme im pomohli na dobre slovo, boli sme hlupi a teraz si mozeme hlavu buchat.... To s tym odpojenim je dobry napad, poviem manzelovi, skusime nieco vymysliet.
Odpovedať
@cinnamonnn Keby prišlo k niečomu tak povedzte,že ste ich brali ako rodinu,však to je aj rodina,nemôžte byť rukojemníci vo vlastnom dome.Treba s nimi slušne,ale rázne.Ja som tiež pri prvom probléme dala okamžitú výpoved.Ono ide o to,že keby prišli povedali toto a toto sa deje prepáčte,vydržte alebo to dali po čiastkach ,ale nie oni sú ešte drzí a na koni.My tiež musíme dať do určitého dátumu e na účet a nikto sa nás nepýta či máme s tým problém???Nelutujte ich ja vravím to je taká sorta oni sa nezmenia.
Odpovedať
@cinnamonnn A ešte hlavná vec nikto nekúpi dom s nájomníkmi.Hádam nechcete za vašu dobrotu stratiť miliony.To by som si radšej zaplatila právnika.Len im to poodpájajte pôjdu sami.Potom napíš ako ste dopadli.Neboj bude aj lepšie.
Odpovedať
@cinnamonnn Ja osobne si myslim, ze taky dom nikto nekupi, aj s podnajomnikmi, ale cudujem sa, ze by ste chceli ist tak pod cenu a pritom zbytocne. Nemate najomnu zmluvu, ok, v tom pripade sa ale ani oni nemaju cim branit, takze v prvom rade ako pisala marta2610, odpojit elektrinu, plyn, vodu (mozno by som este predtym za nimi zasla alebo im zavolala a zo slusnosti sa ich spytala, ci mienia platit alebo nie, ak povedia nie, oki, odisla by som - nehovorila by som nic o mojich planoch). Potom by som ich bez upozornenia odpojila a uvidis, co to urobi, pripadne ked nic, teda ze tam ostanu (aj ked neviem, kto by ostal), tak ked nebudu doma, vystahovat veci na ulicu, vymenit zamky a dovi. Uz ste to s nimi skusili po dobrom, sama vidis, ze to nevyslo, tak treba po zlom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?