Dielo v záruke a jeho reklamácia

Zdravim Vas, mam celkom vazny problem a potrebujem poradit. Dal som si zhotovit zakladovu dosku jednou stavebnou firmou. Po rocnej odmlke sa ide opat stavat a nova stavebna firma pod vedenim nezavisleho stavebneho dozora odhaluje na praci predchadzajucej stavebnej firmy same nedostatky - zakladova doska je o nieco vacsia ako udava projekt (ide o 20 cm), nema vodorovnu rovinu, rohy nema 90 stupnove a najhorsie nakoniec - nemozu najst v tom zaklade zaklady pre vnutorne nosne steny, schodisko a jedna strana dosky je posunuta smerom k hranici pozemku blizsie, ako to povoluje zakon. Kedze ''dielo'' je stale v zaruke, planujem sa obratit na povodnu stavebnu firmu a ziadat bud opravu chyb (co moze znamenat sekanie a vytvorenie zakladov aspon z casti odznova) alebo nahradu skod. Co mozem ziadat, na koho sa mozem obratit a na co sa mam odvolavat? Dakujem.
Odpovedať
Nitko este nereklamoval vyhotovene dielo alebo jeho cast? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
nepoznám organizačné detaily, takže všeobecne: Na čo znela zmluva? Kto osadil stavbu, zameranie, vytýčenie, podpis? Kto preberal práce, hľbka výkopu, základová spára, výztuž dosky? Kto montoval prívody sietí pod doskou? jestvujúce rozmery to nezmení, ale pomôže to hľadať vinníka. A je to skutočne také krivé, alebo? Záruka platí na skryté závady a kvalitu, prevzaté a zaplatené práce to je problém. Viem, že som nepomohol, chcem len upozorniť, že to bude na dlhé lakte, a mám skúsenosti, že väčšina nadáva na predošlú firmu. Ten nezávislý dozor bol kde predtým, a dozor nevedie firmu. Jeden dozor už podpísal vyhlásenie k stav. povoleniu. ak nastúpi druhý, treba ohlásenie na stav. úrad.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
ahojte, snad to este niekomu pomoze:mali sme podobny problem s vystavbou hrubej stavby domu na ktoru sme mali zmluvu o dielo. Az neskor sme zistili, ze ide o partiu zivnostikov, ktori sa zial moc v remesle nevyznaju. Tieto situacie mozu a nemusia byt na dlhe lakte. Zalezi ako sa k tomu postavi odporca. Tiez nas kazdy od toho odhovaral, aby sme sa nepustali do sudnych sporov.. ze tym len stratime. Netreba to vsak vzdavat! My sme sa spojili s nezavislim statikom, ktory nam k dielu dal pisomne stanovisko, vsetko sme nafotili, prilozili to k posudku, ohodnotili sa nevyhnutne opravy na dome. Spolu so statikom sme sa stretli aj s firmou, ktora nam dom stavala a na nase argumenty nemali logicku odpoved, takze zistili, ze sme v prave. Dali sme to na sud, ale na ziadost firmy sme to stiahli a vyrovnali sme sa mimosudne. Drzim vsetkym palce, stoji to vela energie a casu, nam sa to ale oplatilo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?