Darovacia zmluva. e správna formulácia pre darovanie 1/2 pozemku?

Profilova fotka
Ahojte, ak niekto viete a ste ochotný poradiť, budem vďačná. Mám pozemok 1000m2, chcem darovať 1/2 partnerovi. Mne predtým darovali rodičia celý pozemok darovacou zmluvou, ktorú im vypracovala advokátka, takže ostatné náležitosti sú v poriadku, chcem sa spýtať čisto len na čl. I a II, či som správne naformulovala, že každý budeme mať na pozemku 1/2. čiže ja z mojej 1/1 darujem 1/2 partnerovi a zostane každému 1/2 vzhľadom k celku. Čl. I. Predmetom darovacej zmluvy je prevod vlastníckeho práva v podiele 1/2 vzhľadom k celku k nehnuteľnosti nachádzajúcej sa v kat. úz. ..., zapísané na Správe katastra Trnava v LV. č. ..., parc. reg. C č. ..... – záhrada o výmere 1000, ktorej výlučným vlastníkom je "JA" v podiele 1/1 vzhľadom k celku. Čl. II. Darca touto zmluvou daruje bezodplatne obdarovanému podiel vo výške 1/2 vzhľadom k celku do podielového spoluvlastníctva. Obdarovaný dar od darcu s vďakou prijíma.
Odpovedať
ahoj, podľa mňa môže byť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mozno by bolo dobre specifikovať, ktora polovica pozemku to je :) napr. od ulice, alebo tak... alebo ak sa sklada pozemok z viacerych parcel, tak napisať presne cisla...
Odpovedať
nedá sa špecifikovať "polovica" pozemku, ide o podielové spoluvlastníctvo t.j. každý podielový spoluvlastník má tzv. ideálny podiel :-)
Odpovedať
urcite dajte aj prepocet na m2: spoluvlastnícky podiel vyjadrený v m² pripadajúci na prevod je...m².
Odpovedať
Máš to nesprávne ...... Čl. I. Predmetom darovacej zmluvy je prevod vlastníckeho práva k predmetu darovania. Predmetom darovania je spoluvlastnícky podiel v ideálnej časti 1/2 k celku k nehnuteľnosti nachádzajúcej sa v kat. úz. ..., vedenej na Okresnom úrade Trnava, odbor katastrálny zapísanej na LV. č. ..., parc. reg. C č. ..... – záhrada o výmere 1000 m2, ktorej výlučným vlastníkom je "JA" . Čl. II. Darca touto zmluvou daruje bezodplatne obdarovanému predmet darovania - podiel vo výške 1/2 k celku do výlučného vlastníctva. Obdarovaný dar od darcu s vďakou prijíma.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?