Zemniaci uholník a jeho uchytenie do polystyrénu bez tepelného mostu

Profilova fotka
Zdravim. Ako ukotvit bez tepelneho mostu ochranny uholnik na bleskozvod. Vsetky drziaky uholnika su na uchytenie len do steny. Ci uz skrutkou do hmozninky, alebo natlkacie, alebo do malty. Existuje kotva do polystyrenu, ktora ma na konci zavit M10, ale nemozem najst k tomu prislusny drziak uholnika. Nechcem rezat pozinkovane drziaky a navarat maticu! Po case by som mal hrdzave stekance na fasade! Viete mi poradit? Rady, ze mam zemniaci drot dat do steny, alebo schovat do zateplenia nechcem!
Odpovedať
existuje hmozdinka do EPS, rovnaka ako je na prvom obrazku ktora ma dieru v sebe, teda do nej zaskrutkujes co potrebujes... maju ju aj v obi...
Odpovedať
Profilova fotka
Ta hmozdinka je na skrutky do 6mm. A tieto drziaky na uholnik su na 8mm a viac. Pouzijem ich na ukotvenie zemniaceho drotu zo strechy po uholnik.
Odpovedať
@milosduris tieto kotvy sú na ukotvenie ochranného uholníka bleskozvodu. Na uchytacanie samostatného drôtu priznaného bleskozvodu sú iné kotvy.
Odpovedať
Profilova fotka
@milosduris Osaď do polystyrenu napr.15 x 15 cm Doka dosku a prekry je napr.2-3 cm polystyrénom. Do takto skrytej dosky dosky už uchytíš čokolvek
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?