Zateplenie vonkajších špaliet pri oknách

Dobrý deň.Keď sa oteplí,chystám sa pozateplovať špalety na oknách.V dome sme už nasťahovaný je murovaný z Ytongu Lambda 375,zvnútra je už samozrejme okožované,okná nám montovali v lete 2011,plánujeme aj zatepliť,ale až keď budú financie.Všimol som si ale,že pena,na ktorej sú okná montované je už trochu poškodená,nemontovalo sa totiž na pásky.Chcel by som teda penu ošetriť a zatepliť aspoň špaletky aj pod parapetami,pokial nezateplíme,aby som aspoň ochránil penu pred ďalším poškodením.Chcel by som Vás poprosiť o radu,aký materiál o akej hrúbke a postup zvoliť,či by malo význam trochu poškodenej peny vyškrábať a zafúknuť nanovo.Dosť som to zanedbal,tak by som to chcel aspoň trochu zachrániť.Budem moc vďačný za každú reakciu.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem ako to vyzerá, ale penu ktorá nedrží oškráb / ulom a zafúkni novou. Po zaschnutí orež zarovno oknom. Dookola nalep styrodur hrúbky o niečo väčšej ako je špára medzi oknom a stenou. Nelep ho bodovo, ale hrebeňom najlepšie zvislo (zvislé pruhy). Pod parapetou rovnaký postup s penou, potom prejdi lepidlom so sieťkou.
Odpovedať
+ na utesnenie spoja EPS + rám okna dajte ezpanznú pásku. Aby nezatieklo, ak po čase tento spoj praskne.
Odpovedať
Pre expanznú pásku sme sa rozhodli aj my. Pôvodne sme chceli dať APU lištu, ale omrkli sme si expanznú pásku - mimochodom na radu Blacksr. Manžel sa tomu čudoval, že aké čudo to zase mám. Ale tiež si myslí, že tá expanzná bude trvácnejšia a lepšia. A styrodur na stenu tiež - v čo najväčšej hrúbke, aby sme čo najviac prekryli rám okna. Akurát mám problém, že ako treba tú expanzku lepiť. Treba ju držať a zatláčať rukou stále voči rámu okna aj so styrodurom, kým to akože nechytí - teda expanzka aj lep/PUR lepidlo/ na Styrodure?
Odpovedať
@viki13 Postup ako sa to robý stou páskou najdeš vo fotobloku mio23 alebo moridlo
Odpovedať
@marcih Ďakujem. x-)
Odpovedať
Ďakujem pekne za reakcie,napr. o tej páske som sa dozvedel až teraz.,tak som zas o čosi múdrejší.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?