Zateplenie Nobasilom Fkd-s. Ktorú variantu doporučujete?

ktora varianta je najvýhodnejsia: 1-tehla porotherm 30 +nobasil fkds-150 2-tehla porotherm38 + nobasil fkds-150 3-ytong lambda300 + nobasil fkds150
Odpovedať
Profilova fotka
tehla 300 a 150 polystyrén
Odpovedať
Profilova fotka
2-tehla porotherm38 + nobasil fkds-150 Čo ušetríte na hrúbke tehiel miniete na doplnkové ,zakladacie a polovičné tehly.380 mm tehla nepotrebuje doplnkový sortiment a je z nej najlacnejšie murovanie(práca).Nepotrebujete debnenie na vence ,jednoducho sa dá 70mm výmurovka z priečkovice.Odporúčam zateplovať polystyrénom.
Odpovedať
Tiez sa pripajam k polystyrenu, ten vies nalepit aj na PU penu a nemusis kotvit (dlhe kotvy su sakra drahe). FKDS je v pomere cena/vykon nie prilis vyhodne. Mas drahu izolaciu a drahu instalaciu. Pri EPS vies spravit obe pomerne lacnejsie. Jedinu vyhodu FKDS vidim v zvukovej izolacii. To ci das Ytong Lambdu alebo Tehlu je uz len na tvojich poziadavkach (pri Lambde musis davat vacsiu hrubku izolacie kvoli rosnemu bodu ale to uz aj tak splnas kedze 15 cm je dost na vytlacenie rosneho bodu) Myslim ze tehla by mala akurat vacsiu akumulacnu schopnost (aj ked tie nove tehly nie su uz podla mna to co byvali tie stare) ale sa ti budu tazsie tahat v tehle siete). V principe si myslim ze skladba: Lambda alebo Porotherm 300 + Grafitovy EPS 200 (tepelny odpor R 10,05) vs. Lambda/Porotherm + 150 FKDS (tepelny odpor R 7,5) . Cena bude urcite lepsia na realizaciu EPS a tepelny odpor mas uplne niekde inde v prospech EPS.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?