Ytong 450 mm a zateplenie

Profilova fotka
Dobry vecer, ideme stavat z Ytong 450mm,je to treba aj zateplit ci ani nie, dakujem
Odpovedať
Kto vam navrhol Ytong 450mm?
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero preco? projektant + my?
Odpovedať
@rulienka tak preco ste davali Ytong 450mm, ked sa teraz pytas na zateplenie? Je to absolutne nevhodny material na zateplovanie. Nie, ze by sa zateplit nedal, ale z pohladu financii a konecneho tepelneho odporu je to najdrahsie riesenie. Pokial mozete, dajte tensi Ytong a nan hrubu izolaciu.
Odpovedať
@rulienka Dobrý den. Já bych řek, že jste nepoznamenaná jakoukoliv teorií, čili nepíšete o dýchání, o difuzi, o vlhnutí. Zajímá Vás pouze jedna veličina - jestli 450 mm Ytongu bude dobře izolovat. čili, jestli to bude dostatečné ( Ten Váš projektant musí být ale """ MACHR """ , když jste to neprobrali za všech stran ). Čili z dotazu vyplývá, že proti zateplení nemáte námitek. V tom případě požádejte projektanta, aby přepočítal statiku baráku na tenčí stěny a silné zateplení. Bungalov asi vyjde na 25 cm a patrový určitě na 30 cm. Skladby 25 cm Ytong + 25 cm EPS, nebo 30 cm Ytong + 20 cm EPS budou podstatně lepší tepelně a taktéž finančně. A to i na Slovensku. PS Ale řešit pouze stěny nestačí. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
niekto nas presviedcal ze to treba aj zateplit ale to je zbytocne, no nie? @calimero
Odpovedať
@rulienka z pohladu normy Ytong 450mm staci a zateplovat ho netreba. Osobne by som vsak za tie peniaze, co ten Ytong stoji, ocakaval vyssi tepelny odpor. Je to zbytocne drahy material a ak sa aj rozhodnete zateplovat, bude to problem pri takom hrubom murive. Osobne staviam z 250mm Ytongu a na to pojde 250mm izolacie. Je to daleko efektivnejsie riesenie.
Odpovedať
Este tento tyzden dam zakladovej platni pokoj a buduci tyzden zaciname stavat dom s obytnym podkrovim z ytongu 250 a na to pojde izolacia 250, ak si to zratas, je to lacnejsie ako ytong 450 a okrem toho to ma asi 3x lepsie tepelne vlastnosti.
Odpovedať
Ja ma z ytong 450 bez zateplenia "
Odpovedať
@rulienka aj my sme nad tým uvažovali, no nakoniec sme sa rozhodli pre lambdu 300 s 15 cm zateplením ;-) ide aj o to aby ten múr mal aj hrúbku čo sa týka statiky, ak 450 tak zbytočne zatepľovať bolo by to drahé
Odpovedať
@martina_80 ako ste prosím ťa riešili fasádnu omietku? Mám namysli skladbu. Ďakujem
Odpovedať
@rulienka Na slovensku je norma na stanovenie tepelného odporu. Vaša tvárnica bez problémov túto normu PRE TENTO ČAS spĺňa. Treba ale rátať s tým, že o 10 rokov bude podľa vývoja norma na tepelný odpor obvodovej steny iná. Je potrebné si uvedomiť, že pri dodatočnom zateplení (zateplovanie na tepelnú izoláciu) nejde vôbec o taký jednoduchý proces ako pri zateplovaní priamo na murivo. Z toho dôvodu odporúčam fasádu omietnuť a keď bude o 10 - 15 rokov iná norma zateplíte (moja rada: ytong iba vatou). Prosím Ťa môžes mi napísať do správy kto Vám projektoval dom?
Odpovedať
@fasade osietkovat cely dom, penatrak, silikonova fasadna farba
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?