Striekana izolacia/pena

Dobrý deň/ ahojte, chcem sa spýtať ci mate niekto skúsenosť so striekanou penou na strop. Ide o to, že nevieme akú hrúbku izolocie zvolit tak aby sme splnili energeticky certifikát A1. Nikto z oslovených na realizáciu nám nevie s určitosťou povedať koľko musí byť hrúbka aby sme prešli meraním termokamerou. Jedna sa o bungalov cca 100 m2. Fúkala by sa izolácia na strop nie na strechu a obila OSB doskami. Chalupa je z keramického betónu. Ďakujem vopred.
Odpovedať
@incendio nechcem ti kazit ilúzie, ale máš to 1 k 1 oproti vate.. firmy čo striekajú tak striekajú mäkkú penu a tie drísty ze 15cm peny nahradi 40cm vaty to až tak celkom pravda nieje. ak by to bola tvrdá pena tak potom áno, ale zatu už neberu 14-17e/m2
Odpovedať
Profilova fotka
@incendio mame cca 28-30 cm striekanej a mame A1. Ale pomôže v rámci certifikátu aj rekuperácia a krbove kachle alebo iný obnoviteľný zdroj tepla.
Odpovedať
@incendio ale na tvoj dom ti stači25cm nastriekať peny a ta by mala mať izolant ako ked maš 40cm vaty.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme 25cm (2-podlažný dom s pultovou strechou) a v energetickom certifikáte máme pri streche výsledné R vyše 10. Reálne so skúseností novostavba za 2 roky platíme za plyn 35€ (kúrenie, teplá voda, varenie).
Odpovedať
Profilova fotka
@incendio nezáleží na hrúbke izolácie aby ste sa dostali do A1.... aj keby ste dali 50cm izolácie a nemáte technológiu tak do A1 sa nedostanete 8-)
Odpovedať
@incendio Nerozumies tomu, je to kompelxne, A1 neznamena len izolaciu apod, tiez neviem co pises o prejdeni termokamerou, na certifikat kamera nemusi byt. Treba dat izolacike tolko ako je v projekte - teda zodpovedajucu uvedenemu tepelnemu odporu. Pozri aky odpor mas mat na steche a pozri aky odpor ma izolacia co ponuka firma a na zaklade toho zvol, samozrejme radsej trochu viac lebo firmy radi prikrasluju
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?