Poskodene zateplenie

Profilova fotka
Pred nejakym mesiacom bolo nepriaznive pocasie a strasne fukalo.Naplanovanu grilovacku nebolo mozne uz odvolat,tak som to riskol a grilovali sme na terase v rohu pri fasade.Ani som si neuvedomil,co to moze sposobit polystyrenu na fasade.Vysoka telota ho zdeformovala a na najviac exponovanom mieste pri grile doslova pod sietkou zmizol.Kolko ho zmizlo,to netusim,ale miesto tam je na dotyk makke a drzi ho pokope iba sietka a fasada.Nic nepopraskalo,ale vporiadku to urcite nieje.Na oko je tam viditelny akoby tien,pri prejdeni rukou tam je jama,ktora sa prehyba.Nejaky sposob,ako to riesit nevie niekto poradit?Je mi jasne,ze strukturu fasady na lokalnu opravu netrafim a budem musiet spravit celu stenu,co az taky problem nieje,kedze sa jedna o plochu asi 10m2.Fasadnu farbu odlozenu mam.
Odpovedať
Taký trúfalý návrh... Vyvŕtať dierku a streknúť penu. Dočasne vystužiť zvonka doskou aby omietku pena nevytlačila,kým zatuhne... ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
@zirafak a) dutina by sa dala zapeniť nízkoexp. penou, ale nie je istota, že sa vyplní každá dutinka, keďže to človek nevidí vnútri b) celé to dať dole, zvislý pás od strechy odrezať a potom dať nový EPS aj s omietkou - a aby to nebolo moc viditeľné, že je to opravované, urobiť tam náročky odskok, alebo výraznejšie inú štruktúru omietky, prípadne takúto inú štruktúru spraviť ešte inde na tej strane domu, aby to vyzeralo, že to tak má byť (alebo inú farbu dať)
Odpovedať
Profilova fotka
Mam poradene,ze lokalne miesto,kde sa eps zcvrkol vyrezat az po tehlu,nalepit rovnaku hrubku eps,zasietkovat,natiahnut lepidlo na komplet stenu,penetrovat a nanovo fasadnu omietku.Mohlo by to tak byt ok? Pridam foto,ako to vypada.
Odpovedať
Profilova fotka
foto,len neviem,preco lezi naboku sakris:-)
Odpovedať
@zirafak mohlo by byť aj tak
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok Bohuzial toto neklaplo a aj napriek vystuzeniu zvonku a pouzitiu nizkoexpanznej peny tam mam z jamy,kopec.Ale aspon viem,ze je dokonale ta priehlbina vyplnena. Bude potrebne kopec odrezat,komplet stenu presietkovat,penetraciu a nanovo fasada.Co sa da robit,ale ospon rada pre ostatnych ze grilovat pri fasade sa neoplati :-D
Odpovedať
@zirafak Tak tam prilep pekné antikorové dvierka a tvrď zvedavým,že tam máš riadiace centrum elektronického ovládania inteligentného domu... Otvárať to nesmieš pretože je to monitorované bezpečnostnou službou!! :-)
Odpovedať
Prípadne tú časť oblož tehlovými pásikmi alebo kameňom ako príprava na ďaľšie grilovanie...
Odpovedať
@zirafak fukni tam daku tujku abo palmicku a tvar sa ze to tak ma byt ( nazaciatok :-D )
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok Efektne a vtipne napady :-D @eeffka Toto napadlo aj mna a aj som bol dnes rozhodnuty,ze pojdem nieco vybrat,ale mal som na navsteve mojho brata stavitela a ten skonstatoval,ze to treba opravit a ziadnym kamuflovanim,ale tak,ako sa patri.
Odpovedať
@zirafak ešte jedno ponaučenie z toho vyplýva - pri penení treba priložiť na postihnuté miesto nejaký plech alebo OSB dosku, aby sa to vydulo maximálne do roviny (ale nikdy to asi nebude 100%-né, ako keby sa nič nestalo - iba ak sa to nanovo nahodí)
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Bol na to prilozeny plat styroduru,tvrdeho ako kamen a zaprete latou,ale bud to bolo malo,alebo ja som bol netrpezlivy a po nejakych 4 hodinach som to dal dole. Kazdopadne to bol iba pokus to zachranit bezpracne,ale neuspesny.Nevadi :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zirafak to fakt? tudy cesta nevede...?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Asi tie 4 hodky bolo malo,aj ked obal pisal na tej pene,ze do 30min to vytvrde.Myslene to ale je pri dostatocnom pristupe vzduchu,ale takto uzvrete,lebo som to musel zastuplovat,tak to asi bolo ozaj malo.
Odpovedať
@zirafak čiže keď ste dali preč tabuľu, bola omietka zhruba rovná a až potom sa to vydulo?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Presne tak.Kazdopadne aj keby to bolo zostalo zarovno,ten slaby lavor efekt by tam bol stale a ako sa poznam,dal by som to opravit aj tak.Ale aspon som skusil.
Odpovedať
fu no dobre vediet, ze aj taketo nieco sa moze stat ... inac, ja mam celkom obavu aj z normalneho slnka, mam na sedom EPS len lepidlo a sietku a ked na to prazi slnko je to horuce neskutocne ... inac zaujimave, lebo ked na tom este nebolo lepidlo a prazilo na sedy EPS slnko ten nebol neviemako teply ...
Odpovedať
@zirafak [informaticke okienko] Fotka je naboku preto, ze si fotil fotakom na vysku. Fotak to ale ulozil tak ako uklada standardne - nalezato, len tam dal specialnu informaciu o orientacii fotky. Bohuzial modrastrecha pri spracovani fotky tuto informaciu ignoruje (je to bezne, dokonca aj pri fotoramkoch), takze zobrazuje tak, ako fotak ulozil. Riesenie je jednoduche, fotku pred nahratim spracovat u seba v nejakom programe. Pokial by si to chcel bez straty kvality, treba program, ktory ma bezstratove operacie s JPG subormi, napriklad IrfanView, ten ma v menu Options polozku JPG Lossless Rotation a pomocou tej funkcie to otacat o 90 stupnov, dokial fotka nebude zobrazena ok. Mimochodom, Irfan akceptuje informaciu o orientacii, takze bude aj povodnu fotku zobrazovat spravne, lenze aj tak ju treba takto pootacat. Druhe riesenie je nahlasit tento problem prevadzkovatelom modrej strechy, ci ho nevedia vyriesit u seba :) [koniec informatickeho okienka]
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?