Plánujete do domu klímu, alebo spoliehate na izoláciu?

Profilova fotka
Planujeme stavat, zatial byvame v tehlovom byte pod strechou. Ale v lete tu mame velmi teplo, ta tehla je velmi rozpalena. A to mame z povale zaizolovany strop. Zisla by sa tu klima. Neviem, ci ju mame planovat aj do planovaneho domceka, ale staci dobra izolacia? Ake mate skusenosti?
Odpovedať
ja som za rekuperacnu jednotku... napr. v pasivnych domoch je to samozrejmost, viri tam vzduch a netreba vobec vetrat,otvarat okna, vzduch sa meni sam... my sice nemame pasivny dom, ale dufam ze sa nam podari aspon priblizit nizkoenergetickemu a s rekuperaciou :-)
Odpovedať
mata ja by som klimu prijala, aj sme nad nou uvazovali, ale ja osobne som draheho odhovorila, teraz lutujem :-N mame poschodovy tehlovy zatepleny dom, a teraz ked zacina teplo tak je to v dome citit, samozrejme vo vnutri je chladnejsie, ale spalnu mame hore a tam je na moj vkus a zvyk spavat v chladnejsej spalni dost teplo, tak vecer ked sa ochladi otvaram vsetky okna a balkon a musim vetrat a robit prievan... dole na prizemi je fajn ale hore mi to vadi... takze ak uvazujete o klime tak radsej ano ;-)
Odpovedať
my mame vzduchotechniku v celom dome uz hotovu x-) podla mna je to skvela vec, tak ako pise hviezdicka. mozes nastavit, ako casto sa ti napr. v dome vymiena vzduch a vobec nemusis otvarat okna. preto ich aj mame vacsinou fixne. a to nehovorim uz ani o tom chladeni v lete.
Odpovedať
Profilova fotka
my klimu ideme davat, neviem či sa bude nejako veľmi často využívať, ale pri malom dieťatku si prievam určite nemôžeme dovoliť, takže pre prípadné veľké letné horúčavy ju budeme môcť použiť a nie je to veľmi finančne nákladné, takže čo je doma to sa počíta ;-) Aj ked nás mnohí odhovárali že je to zbytočné, kedže naša novostavba je postavená z tehál Porotherm, ktoré by v lete mali v dome zabezpečiť príjemne chladno, tak uvidíme.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme klímu, ale ja mám najradšej čerstvý vzduch a prievan... máme veľa veľkých okien, ktoré musíme mať v lete zadebnené (zatiahnuté žalúzie), lebo cez okná strašne páli slnko a potom máme strašné teplo, ale keď ich večer pootváram, tak je dobre klímu používam minimálne, max na ochladenie o dva tri stupne kvôli malému
Odpovedať
Profilova fotka
a tiež máme porotherm + 5 cm zateplenie, ale teraz by sme určite dávali 10 cm, len pred piatimi rokmi sa dávali štandardne 5 cm... na druhý dom sme dali 10 cm, ale to je bungalow, tam je teraz príjemne chladno
Odpovedať
Profilova fotka
Tilly, no my planujeme tehlu a dobru izolaciu. Ale tu klimu chcem len koli spaniu. V dennej casti mi to nevadi, ale ked spis, je rozdiel spat v 29 st. miestnosti a v 26 st. miestnosti. Byvame v tehlovom byte a ked je horko, mame tu 29 - 32 stupnov den aj noc. Tu klimu by sme tu prijali na vychladenie izby na noc, ale uz nechceme investovat nic do tohto bytu a sustredit sa na domcek. Sinaps, hviezdicka, hovorite o nejakej jednoduchej rekuperacnej jednotke, alebo myslite tie za 250 000 Sk?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?