Nutná sieťka na PORFIX?

Ahojte! Rozhodli sme sa pre murovanie z Porfixu - kvôli cene. Je pravda, že pod omietku na PORFIX je nutná sklotextilná sieť a na YTONG nie? Pretože týmpádom je cenový rozdiel medzi YTONG a PORFIX menší - síce náklady na sieťku asi nebudú nejaké horibilné. Díky za odpovede!
Odpovedať
Profilova fotka
MURAR KTORY NESIETKUJE YTONG NIEJE MURAR ALE FUSERAK :-|
Odpovedať
ja by som sieťku určite dala, my sme teraz osekávali linku (máme ju murovanú), lebo celá popraskala, dávali sme sieťku, známa musela osieťkovať celý dom, lebo jej popraskal :-|
Odpovedať
Profilova fotka
My staviame z Porfixu-sietkovat budeme urcite ;-)
Odpovedať
Ďakujem všetkým za odpovede.. Takže sieťkovať budeme tak či tak. Už sa len 100%ne rozhodnúť, či YTONG alebo PORFIX. Predpokladám však, že keď budem mať cenovú ponuku, tak bude rozhodovanie o čosi ľahšie.
Odpovedať
Ytong, Porfix, H+H k týmto materiálom sú vyvinuté omietky napr. MVR UNI a sieťkovať netreba, sieťkuje sa len prechod dvoch materiáloch. Mám vlastnú skúsenosť s MVR UNI a omietka nepraska drží. Zásada je, že musia byť dobre lepené tvárnice, ak nie sú tak prasknú aj keď je sieťka. Porozprávajte sa s výrobcami. Sieťkovanie navrhujú dodávateľské firmy, ktoré chcú zarobiť, alebo nekvalitne lepia tvárnice.
Odpovedať
Profilova fotka
@orfeo to máš pravdu, super vyjadrenie :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sa mám pripojiť k tejto diskusii, som žena laička, ale my sme všetko sieťkovali, odporúčili nám to aj v stavebninách, bez ohľadu akým materiálom sa muruje, poznám známu, ktorá nesieťkovala a teraz jej to tam všetko praská, a je s toho veľmi nešťastná, sieťka nie je veľká investícia, stojí to za to si ju kúpiť ale hlavne aj použiť na celé steny. ;-)
Odpovedať
Áno veď stavebniny mali z Vás obrat, tak prečo nie, a na tieto tvárnice sa robia jednovrstvové omietky do hr. 1 cm, ak sa robí hrubovka a pusovka cca 2 cm a vyššie, tak tieto omietky praskajú. Najvýhodnejšie na tieto tvárnice sú strojové omietky tenkovrstvové. Zavolajte výrobcom a to isté Vám povedia.
Odpovedať
Profilova fotka
@ferka511 :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ferka511 samozrejme že mali z nás obrat, ale ved s tej sietky by nezbohatli, ked nám ju ponúkli, nie je to veľká investícia...ale každý si robí ako sám najlepšie vie.... :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ferka511 nevravim ze nemusis mat pravdu ale tieto materiali v poslednej dobu sa dodavaju uz aj z murovacimi materialmi nizsimi obsahmi lepidiel ako kleber takze urcite sietkovat, ja to robim aj tak ze koli cene sietkujem do MVR, prva vrstva 10 hoblik ,do toho sietka ale sietka vertex,teranova nie perlinka a podobni bordel" a potom to pregletujem len takym mieckom"a mam istotu ze my nebudu volat ze to praska oklo zarubni a okien
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@ferka511 viem zestarsi prispevok ale na porfix ako aj ytong dost vplyva aj podlozie stavby, staci aj mm-ovy pohyb stavby a nemusi pomoct ani mvr uni a ta sietka je v tomto pripade asi istotnejsia ale je to vec nazoru
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
kedysi sme robili výmenu jadra v paneláku, použili sme porfix, bez sieťky, všetko popraskalo, keď budem stavať, tak určite so sieťkou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?