Minerálna vlna na polystyrén?

ahojte prosim ak je tu nejaky odbornik co sa rozumie postupom ale aj skuseny strechaci jasne viete mi poradit mame uz zatepleny dom polystyrenom 25 cm.. ale nastahovanim sme zistili ze sme maly radsej vlnou zateplit koli zvuku je dost pocut stekot susednych psov je to rusive a neprijemne ...tak zvazujeme co s tym nemame este fasadnu omietku hotovu tak preto ze este teraz mame plnohodnotny strop ale strecha este nie je zaizolovana tam ide vata neviem ci to moze pomoct na zvuku lebo nemame ani dvere interierove a s wc a tak su aj diery na poval cize aj take moze co to prist zvukovo...no a k otazke mozme dat na polystyren este mineralnu vlnu??? alebo ztrhnut polystyren a dat nanovo mineralnu vlnu? rozmyslame co by mohlo pomoct teraz kym neni fasada hotova dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@tompk a mury mas z coho ?
Odpovedať
Profilova fotka
@tompk Tak toto je hádam list z Kocúrkova..... :-) Ty si ešte v živote nešiel autom a nezastal pri ceste a neotvoril na aute okno (dvere), aby si sa spýtal na cestu....? Ty sa už nepamätáš na to, že si to musel spraviť, aby ste sa počuli...? Zapchajte diery - dokončite riadne celý dom a veci sa diametrálne zmenia.
Odpovedať
@tompk Ahoj, co sa stane ked zistis, ze ani vlna nie je zvukovo izolacna??? Prekryjes ju polystyrenom ???:-D Este existuju zvukovo izolacne skla, skus zvazit..:-D;-)ale nie, vazne. Stekot psa a ine zvuky a pazvuky z ulice su prirodzene, zvyknes si ani nebudes vediet ako. Neries zbytocne teda hluposti, ale radsej uzivaj byvanie v novom dome...;-)
Odpovedať
@zarrinka je kopec ludi, co sa aj tu na MS stazuju na stekot psov a nezda sa, ze by si zvykali... kazdopadne, toto s tou mineralnou vlnou je dost prehnane :)
Odpovedať
@gashtaan Pozri, podla mojho nazoru ak sa niekto stahuje na dedinu musi s niecim takym ratat. Ale ano, je to problem. Ja mam tiez od dvoch susedov takychto "stekacov". Ked je spln je cirkus do rana. No nezmenim to. Podudrem a rano je ok. Po styroch rokoch uz neriesim.
Odpovedať
my bývame v meste a máme ovčiaka,jasné pri dome,mne tiež minule sused,že ako pes šteká,jasné že nie celú noc,a ja na to a čo má kikiríkať?! :-) takže nie len na dedine,buď rád,že nemá stolársku dieľňu. @tompk
Odpovedať
@zarrinka lahko sa to ovie raz ked je to rusive neni to ze dostekne pes to nam nevadi ale ked budes mat pod oknom s oboch stran coklov s mohutnymi hlasmi tak by ti do smiechu nebolo nic v zlom :) a byvali sme v 3 podnajmoch rodineho domu a toto sme nezazili je nam jasn eze aj psy patria k zivotu ale ne ked ta kazde rano zobudia ...
Odpovedať
@leonardom ano mas pravdu ale obavame sa ze aj ked sa dokonci tym ze mame strop plonohodnotny ze vlastne okrem par dierociek v strope co id ena poval to nezachrani lebo v izbach su diery neni ziadne a je to tam velmi pocut... snad to aspon co to pomoze ..
Odpovedať
@majkoj tehla 28 cm pred rokom a pol mala naj akusticke vlastnosti ..skoda tej vlny urcite by to bolo lepsie len stale sa prihliadalo na tie tepelne vlastnosti nikto toto necakal..
Odpovedať
@tompk Ako som uz spominala vyssie, presne takychto psov mame v susedstve. Aj by som sa ich zbavila, no ochranari by ma asi ukamenovali :-D A k tomu si este predstav suseda dole pod nami co kuri drevom a skoro kazdy den to drevo pili a seka ci nedela a ci sviatok. Co Ti poviem. Veselo je na dedine.. ;-)
Odpovedať
Dobrý deň. Presne takto to dopadne, ak sa domy obaľujú polystyrénom. Je to nepekné, starý dom chcel mladým byť.
Odpovedať
Profilova fotka
@tompk pred dvomi rokmi bola požiadavka na útlm 45 dB splnená asi pri 36 cm tehle, preto je účinnejší pórobetón. Musíte dôkladne uzavrieť otvory v strope. Ak už chcete investovať do fasády, skúste obklad z cementovlaknitych dosiek alebo iného ťažkého obkladu, nie vaty.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zarrinka jasne je vela co robi hluk atd samozrejme toto s pilenim kosenim dokola sm e mali v prvom dome ale nevadilo nam to tak ako ty psy su moc na tesno toto ej ten problem byvame v novej lokalite pozemky su tym padom mensie cetsa jednosmerna ciz ehned nacapeny plot oproti atd atd cize toto su tiez veci len cloveka ide trafit sa tesi do noveho domu a ma tu len nervy najviac ked nas budia a to sme milovnici spania :)) .... uvidime ako pisal leonardom ked sa finalne dokonci ci to bude lepsie
Odpovedať
@tinika11 ako si to myslela? ze ked sa da polystyren ze je vsetko pocut? my mame novostavbu :)
Odpovedať
@tinika11 aha a cim ho treba obalit aby bolo ticho?
Odpovedať
@tompk prosím Vás, dom obaľovať polystyrénom. Najhoršie je postaviť dom z poroblokov (odpad z betónu) a tie ešte obaliť polystyrénom. To je ešte horší variant, ako panelák. Dom obalený polystyrénom nedýcha, tvoria sa pod ním plesne. Už ste videli niekedy, ak sa dáva dole polystyrén dolu zo stavby napríklad po 10. rokoch ? Tak si pozrite video, je ich na webe dosť. Postavte si dom z tehly a nemusíte nič obaľovať, to je všetko výmysel všelijakých obchodných zástupcov a predajcov stavebnín, aby si na tom zarábali. Polystyrénom sa vždy zatepľovali len a len doplnkové stavby, skleníky, garáže, ale nie domy, prípadne podlahy strechy, nič viac.
Odpovedať
@cubicomp Dom má byť postavený z kvalitného materiálu (tehla min 45 cm) a má mať kvalitnú omietku. A psa budete počuť aj tak.
Odpovedať
Nič nemeňte, bolo by to len minimálne účinné. Kontaktné zatepľovacie systémy (hlavne na báze EPS) majú totiž jednu negatívnu vlastnosť a tú, že v určitom frekvenčnom pásme pomerne výrazne zhoršujú akustické vlastnosti steny. Tu neplatí tepelný izolant = akustický izolant.
Odpovedať
@tinika11 dobry den, mozem vediet kde ste studovali a ake najvyssie stavebne vzdelanie mate ukoncene? Kolko ste realizovali resp stavali domov v zivote? Z kolkych domov ste realne davali dolu eps resp dovod preco sa eps daval dolu? Viete mi prosim aj napisat ake hrubky stien resp tehiel sa budu podla vas realizovat od roku 2020, keby bude mozne stavat len domy energeticky nenarocne (dnesne pasivne domy resp nulove)? Nechcem urazit no smrdite mi tehlopredajcom:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jozoce chcel si napisat, ze vyrazne nezlepsuju :) zhorsit ich nemaju ako :) @tompk ono to je dost individualne, ja mam 30cm tehlu a zatial, ziaden problem nepocitujeme. Podla mna je ale tvoj problem prave nezariadeny barak, bez dveri a s dierami v strope (u nas ide najviac hluku do domu kominom :) ). okna su tiez slaby prvok. To treba poriesit a zlepsi sa to. A ked nie, veru ani ta vata by ti asi nepomohla.
Odpovedať
@tinika11 tehla a kvalitny material :-D Tehla bola kvalitna pred 100 rokmi, ked to bola tehla. PS: ako dycha Heluz family?? Dufam, ze mi to uz konecne nejaky dychach vysvetli, lebo doteraz som ziadneho nenasiel :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@cubicomp minule predsa pisala ze tie su v kvalitnych drevenych oknach :). Clovek by povedal, ze uz je vykurovacia sezona a niekde unikaju spaliny :)
Odpovedať
@cubicomp presne na to stale pozeram v tych straych domoch ked vidime aka hrubk aa male tehlicky jedna na druhej a vypnene do spiku :) ach vratit cas sa na to 2 nasobne cele pripravime bohuzial cas nejde vratit spet a mat prachy nazvys tak zavolame specialistu nehc napravia co sa da ale vsetko speci stoji euricka ktore su uz pomalicky neni ..
Odpovedať
@dbe Urazil si... Tehlopredajcu.. ;-)
Odpovedať
este sme rozmyslali odizolovat jednu izbu spalnu nejakou specializovanou firmou..
Odpovedať
@cubicomp zaklad je, tehlu dobre izolovat, lebo inak v zime prechladne a neda sa spat, ako tie dychajuce steny chrcia... cloveku casto neostava nic ine, len do murov injektovat harmancekovy caj.
Odpovedať
@tompk hlavne si nedajte do spalne okno, lebo to izoluje hluk horsie ako akykolvek mur.
Odpovedať
Profilova fotka
@tompk Vylepsit akusticke vlastnosti sa samozrejme daju, len som si nie isty, ci to vyriesi tvoj problem. Ja si pamatam moje casy v dome naozaj hrubou stenou, ale zo stekajuceho psa som bol aj tak na prasky.
Odpovedať
@majkoj ved toto ze sme taky nastvany ze prehliadame moznost aj ze s inych materialov by to bolo podobne keby tu ty psy neboli tak s atesime aky super dom mame :))
Odpovedať
a opravujem tehlu mame 24 cm a zvukove decibeli mala najlepsie vtedy s tehal cez 50 db...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?