Izolovanie základov striekanou pur penou

ahoj, co si myslite o zatepleni zakladov striekanou pur penou, pripadne riesil to niekto? jedna sa mi o dodatocne zateplenie. mam ponuku- hr. 10cm- R=5 pri cene 20 eur/ m2.
Odpovedať
@ekorn čiže kubík 200 €? a to som si myslela, že Perimeter za 100 € je veľa
Odpovedať
@blacksr Perimeter za 100 je fakt vela ;). Ja mam fibran za 106 za m3, perimeter bol cena - cca 81.
Odpovedať
inak pri 10 cm R = 5 ... by muselo mat lambdu = 0.020 o com dost teda pochybujem. Existuje tusim nieco (nejake tvrdena pena) s lambdou 0.022 ale kubik myslim za 1500 Eur. Ak to bude mat tak R = 3 bolo by to skor realnejsie.
Odpovedať
Ja mám perimeter 150 hrúbku za 8.85 kus
Odpovedať
nejaku tu tvrdenu penu s lambdou 0,022 mam v streche, ale cena taka divoka nebola. pri tej striekanej izolacii ma zaujalo ze to zalezie do vsetkych skar a pripadne nerovnosti niesu problem. totizto niekolko dt-ciek nam vyrazil beton...
Odpovedať
Profilova fotka
co je to zateplenie zakladov? z interieru z exterieru? @ekorn to 0.022 sa mi nepozdava ale teoreticky je secko mozne ;-) .. tie striekane su super ale super drahe co som si pytal ceny.. ak porovnam neopor a striekanu, neviem ci cena nebola 3x vacsia..
Odpovedať
@ekorn niekolko dt-ciek nam vyrazil beton... - to ale treba doplniť betónom, nie tepelnou izoláciou, kvôli pevnosti... a určite pod vedením stav. dozoru Takže ja som teraz asi prvýkrát v živote proti tepelnej izolácii. :-) Tepelnú izoláciu až na poriadne základy.
Odpovedať
@blacksr toho betonu je tam praveze navyse. je to na troch miestach a oblepovat to xps doskami to bude trosku nemotorne, ale vyzera to teda tak, ze pojdem cestou klasiky.
Odpovedať
- su to PUR PIR izolacie - a cena za m2 pri 10 cm je cca 28 Eur lambra 0.024, teda kubik za 280 - sorry sekol som sa. @slamka0 8.85 za kus pri 0.15cm tak mas za m3 cca 78.6 Eur. co je dobra cena.
Odpovedať
@mio23 ci to naozaj ma lambdu 0,022 nedokazem odmerat, ale v streche su panely 2x 10cm a pri terajsich teplotach to jaksi "nic nedela", teda ziadne horucavy v dome. a vdaka mensej hrubke sme architektonicky neboli obmedzeny.
Odpovedať
@mr79 viem že to je good cena my to aj trvalo zohnať ak máte záujem nemal by byť problém vybaviť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?