Izolácia strechy fúkanou sójou

Ahojte nas projektant nam dava do pozornosti izolaciu strechy prostrednictvom Heatlok Soy Roofing Foam (fúkanej soje). Je to vraj nejaka novinka, kt. sa uz v zahranici bezne pouziva a hlavne co ma najviac zaujalo je o polovicu nizsia cena. Mate s tym niekto skusenosti alebo daval si niekto izolovat strechu prostrednictvom fukanej izolacie??? Spokojnost????
Odpovedať
40e/m2 bez DPH za 100mm je o polovicu nizsia cena? Oproti comu nizsia. @tinaja
Odpovedať
No ja som dostala cenovu ponuku na izolaciu kde bolo 25eur/m2 tepelna izolacia a hydroizolacia 20eur/m2. Tu som dostala za izolovanie cenu cca 19eur/m2 a je to komplet aj hydroizolacia aj tepelna izolacia.
Odpovedať
napr.: nahodne prve vyguglene: PODLAHOVY POLYSTYREN EPS 100 - 100mm - Tep.odpor: (M2.K/W) = 2,16, cena : 6,86 € / m2 s DPH, KNAUF INSULATION NOBASIL Classic 040 - 100mm - Tep. odpor: (M2.K/W) = 2,50, cena : 3,83 € / m2 s DPH, SEALECTION 500 PENA - 100mm - Tep. odpor: (M2.K/W) = 2,70, cena : 15,0 € / m2 BEZ ! DPH pena je sice aj s robotou, ale i tak by som do toho nesiel. maj rozum :-)
Odpovedať
@tinaja za tu cenu mas material na 3x oteplenie s EPS alebo 6x s vlnou pri porovnatelnom tepelnom odpore. Ta pena je super, rychle, efektivne, .. ale drahe nie?
Odpovedať
No zacala som nad tym uvazovat po prvych ponukach co som dostala a skoro som spadla zo stolicky. Prva cenova ponuka na izolaciu strechy 25 600 eur a dalsia o nieco lepsia ale aj tak hruuuza. Tu sme dostali cenovu ponuku 6125 eur.
Odpovedať
@tinaja Ja mam fukanu papierovu izolaciu hrubky 18 cm, plocha asi 10,5m x 10m - cena tesne pod 1000,-E, spotreba plynu mi okamzite spadla z 12m3/den na 9m3/den. Navratnost 2 roky. Tepelný odpor pri hrúbke 80 mm (orientačne) R = 2 m2.K/W. Osobne nejdem do nicoho s navratnostou >3 roky. Ale akceptovatelne je este 5r.
Odpovedať
mas nejaky link alebo kontakt na tu firmu aby som si to vedela nastudovat???dik Takze si spokojny???
Odpovedať
@tinaja Ja som spokojny, ale nemal som ani velmi na vyber, pretoze rekonstruujem starsi dom. http://vuno.sk/ pod polozkou aplikacne firmy si najdes v okoli kto to robi
Odpovedať
@kanvor dakujem idem sa na to pozriet.
Odpovedať
@tinaja Nenechajte sa obalamutiť sójou či inou izoláciou za strašné prachy. Najlacnejšie vychádza sklená vlna, dajte si 40 cm = 10 €/m2. ;-)
Odpovedať
@blacksr ďakujem už len presvedčiť moju drahú polovičku.:))
Odpovedať
@tinaja: "Drahý, kúpme tú lacnejšiu a nehorľavú." manžel: "Nie, kúpime drahú a horľavú."
Odpovedať
Článok sa načítava...
@blacksr ten začiatok super len sa bojim, že ten koniec by bol kamarat mi povedal, že fukana soja je naj.novinka a super izoluje a jednym vrzom je urobena aj hydroizolacia aj tepelna izolaia ;-)
Odpovedať
@tinaja Akú hydroizoláciu tam chcete robiť? Myslíte parotesnosť ? Čo znamená, že super izoluje? Akú má hodnotu lambda? Ono to je skôr pena než fúkané čiastočky nejakých sójových vločiek, podobných napr. celulóze, však? Na báze polyuretánu, nie? Odkaz na konkrétny výrobok by nebol? U verzie s vlnou sa dá ešte parozábrana a spoje sa zlepia, aby bola konštrukcia vzduchotesná i parotesná. Asi 80 centov / m2. Takže spolu 11 €/ m2.
Odpovedať
@tinaja Izoluje porovnatelne (o trosku lepsie, nie prevratne) ako akakolvek ina izolacia v tejto hrubke. Nic super na tom nie je. Tepelny odpor : (M2.K/W) = 2,70
Odpovedať
@blacksr ahoj no mam tu napisane v projekte 100mm Heatlok SOY Roofing Foam plus UV nater stranku pipajam www.saveenergy-sk.com/
Odpovedať
@tinaja Nikde nie je uvedená lambda = súčiniteľ tepelnej vodivosti, ale z uvedeného R=1,17 m2K/W pri 25 mm som si dorátala: lambda vychádza 0,02137 W/(mK). Už to je akési podozrivé. Vzduch, ktorý je súčasťou izolácie, má lambdu vyššiu: za normálnych atm. podmienok dosahuje vzduch lambdu 0,023. Vzácne plyny menej, ale tie sú teraz mimo obliga. Všetky ostatné materiály majú vodivosť väčšiu ako vzduch, čo znamená, že aj táto dokonalá sójová pena zložená zo vzduchu a "iného materiálu" bude mať lambdu väčšiu než vzduch. 0,024-0,025 by mohlo byť reálne. Ale, nech je tá lambda lepšia: 0,02137. :-D Ak dáte 10 cm peny, R bude 4,68 ... čo znamená, že ani nesplníte normu!!! ani neprekryjete tepelný most tvorený krokvou či klieštinou!!! Ak počítam lambdu 0,024, R bude len 4,17!!! Tomu zodpovedá 16 cm sklenej vlny. A tá tabuľka s porovnaním cien izolácií je KLAMSTVO. Viac k tomu nemám čo dodať.
Odpovedať
tu uvadzaju udaj 100mm - R=2,7 / M2.K/W http://goo.gl/fS6rn, tych 4,68 je raz tolko.. (?) nezda sa mi na 10 cm @blacksr @tinaja
Odpovedať
@kanvor Ale to je iný produkt. Ja som vychádzala pri prepočte z údajov http://www.saveenergy-sk.com/slovak/h... - druhý riadok tabuľky. Ak prepočítam podľa najspodnejšej tabuľky, vyjde lambda pod 0,02 :-) .
Odpovedať
@blacksr zabudla som napisat, ze budeme stavat z Pezinskej tehly. Dostala som od nich cenovu ponuku na izolovanie strechy 276m2 za cca 6000 eur a to sa mi zdalo z tych ponuk co mi prislo super. Takze je to blud??? @kanvor
Odpovedať
@tinaja Tá strecha bude plochá, šikmá...? 22 €/m2 je veľa!!! pri 10 cm!!! Sklená vlna tej hrúbky stojí 2,50 €/m2. Plus práca - vlastná alebo pomocník. Určite si však človek nevypýta 19,50/m2 :-) Je to blud.
Odpovedať
@blacksr viem, vsimol som si ze iny produkt, len aj tak sa mi nezda, ma to rovnaky zaklad, je to z tej istej "rodiny" a taky rozdiel. @tinaja 22,-/m2 je vela. Nejde o to ci na to niekto ma, alebo nema. Pointa zateplovania je SETRIT (energie,financie). To je ten dovod, preco to vsetci robia. Ak sa da dosiahnut porovnatelny VYSLEDOK (tepelny odpor) za 1/3 nakladov v porovnatelnej KVALITE (zivotnost, ohnuvzdornost,..), tak niet dovod spekulovat. Ta aplikacia peny je super, to uznavam, je to rychle, nie pracne, niet z toho vela bordelu. Ale tieto dovody nestoja za 3 nasobne naklady. Ked investujem do izolacie a viem kolko mi usetri, viem si odvodit v case NAVRATNOST. Od izolacie chcem, aby usporila tolko, ze sa "splati" v nejakom rozumnom case a nieco aj zarobi. Takze nie len aby sa splatila, ale aby aj zarobila. Za aku dobu uspori 6.000? Moj priklad : ja mam izolaciu strechy za cenu tesne pod 1.000,-E, rocne mi ta izolacia usetri 500,-E (pri cenach minuly rok). Pretoze rekonstruujem starsi dom, len sa prisposobujem podmienkam. Dal by som najradsej na to este jednu vrstvu vlny .. ale to by som musel pokryt nejakou naslapnou vrstvou, a chcem mat pochodznu povalu, co by mi naklady zdvojnasobilo a uz by sa to stalo pre mna v rozumnej dobe nenavratnym. Ale ty mas novy dom = mas ine podmienky a mozno nechces po tom chodit,,...Najdi si kompromis medzi nakladmi-usporou-navratnostou. Ale ja nevidim dovod na 22,-E/m2
Odpovedať
@blacksr @kanvor ja som potom z toho paf lebo cenovu ponuku co sme mali z Eurotop Holice bola tepelna aj hydroizolacia nacenena aj s montazou na 25 694,09 eur. Tu som odpadla :-o Druha cenova ponuka bola 25eur/m2 tepelna izolacia a 20eur/m2 hydroizolacia to bol Isopol a tu sme dostali komplet izolacia 6125 eur (cca 19 eur/m2)tak sa mi to zdalo ako super cena. Strecha bude rovna je to ten moderny styl domu kde je spodok siroky a na poschodi je polozena kocka nie na celej ploche. Ale treba zaizolovat aj horne terasy aj nad garazou. Pochopila som teda spravne, ze ak by som isla do klasickeho zateplenia tak ma to bude stát ovela menej??? Vlozim na moju stranku aj tu cenovu ponuku od Eurotopu ak budete mat cas a hlavne chut budem rada ak sa na to poziete. Velka vdaka
Odpovedať
@tinaja Niečo také, ako stavia andyfoto? On použil EPS, je to oveľa lepšie riešenie. Určite bude lepšie dať podrobnosti, čo v cene je a čo nie. Jednoznačne však 25 € za 10 cm izolácie, aj to nedostatočnej, je veľa!!! Podlahový EPS 10 cm by Vás vyšiel 6 €/m2. Treba však dať 30-40 cm izolácie.
Odpovedať
@blacksr posli mi prosim mail lebo mi to sem nejde vlozit medzi foto dik
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Prave som v štadiu rozhodovania aku izolaciu dat pod šikmu strechu cca 250m2 cista plocha strechy, chcel by som aby skladba izolacie bola min 25 max 30 cm spolu obe vrstvy staci to vobec? viem ze cim viac tym lepsie ale zas aby som si nezobral 40 cm z izieb kedze to bude obytne podkrovie, chcem sa spytat na tu fukanu ako su s nou ludia spokojny viem ze vijde drahsie ale je lepsia ako skl. vata? Bojim sa aj toho pri fukanej ci sa mi tam nieco nezahniezdi predsa len sklenena vata tu moc zvieratka nemusia ako je to s fukanou, viem ze sa tam nema ako a co dostat ale nahoda je svina... :-)
Odpovedať
@goli4 25 ti stačí veru bohate hm.
Odpovedať
nikto nic?
Odpovedať
@goli4 ahoj my sme sa nakoniec rozhodli pre izolaciu klasika 20 cm EPS 150-S a fatrafol..... mame rovnu strechu. Ak by sme izolovali sikmu tak by som isla mozno aj do tej fukanej. Ked to bolo este aktualne tak som sa tiez zaujimala ci mi to nepozeru vtáky ale vraj nie:) U nas islo o fukanu soju ci ako sa to volalo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@kanvor ste spokojní s tou papierovou izoláciou, my zvažujeme túto možnosť len chceme niekoho kto má vlastnú skúsenosť pár rokov dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?