Izolácia pod drevenú podlahu

Aku izolaciu do domu odporucate, aby sa casom nestracala, nesli do nej hlodavce a nebola pre cloveka skodliva? Vdaka za rady :-)
Odpovedať
@luciferova Klasika EPS. Nestráca sa, nejdú do nej hlodavce (to skôr začnú chrumkať tú drevenú podlahu, lebo tadiaľ vedie prístupová cesta k tej gurmánskej pochúťke zvanej EPS) a negatívny vplyv na zdravie človeka nemá, lebo ak je podlaha správne urobená, je vzduchotesná a aj parotesná. Predpokladám, že nechcete parkety klásť priamo na EPS. Treba dať roznášaciu vrstvu, ktorá podlahu zároveň utesní.
Odpovedať
@blacksr vdaka za odpoved. To je nobasil alebo coho to je skratka? My budeme davat dreveny rost, do toho izolu a hore tu podlahu.
Odpovedať
@luciferova EPS je polystyrén. Ale ak máte roštovú podlahu, tak medzi tie drevá dajte vlnu, je lacnejšia. Ak to výška dovolí, dajte rošty dva, krížom, aby sa prekryli tepelné mosty. Nad vlnu pod roznášaciu vrstvu (OSB alebo iná doska) dajte parozábranu resp. OSB dosky v spojoch prelepiť.
Odpovedať
Aku vlnu myslis konkretne? Nobasil? Splna moje poziadavky? Totiz mame objednanu konopnu izolaciu, ale uz vyse mesiaca na nu cakame, tak hladame alternativu... @blacksr A ano, vlastne dva krizom chceme dat, ako pises..:-)
Odpovedať
@luciferova Jaj, som pozabudla na značku. Áno stačí Nobasil alebo aj sklená vlna, veď to nebude ničím zaťažované. Taká, čo ide do strechy, je veľmi lacná. Hľadajte čo najnižšiu hodnotu lambda, okolo 0,036-0,037. Napr. Nobasil MPE.
Odpovedať
@blacksr len nobasil sa vraj casom straca :-S a zatazovane ako myslis?
Odpovedať
@luciferova Kameň sa nemá ako strácať. Zaťažovanie - nič na tej vlne nebude priamo položené, všetka záťaž bude na tom rošte. Vlna je len výplň, podobne ako tomu býva medzi krokvami v podkroví.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
a ako zateplim drev. podlahu , ak ju chcem priamo lepiť ? chceli sme dať xps a na to poter . @blacksr
Odpovedať
@liviaz Nerozumiem otázke. Vrstvy odspodu, ako som ich pochopila: XPS poter drevená nalepená podlahová krytina A teraz neviem, na čo sa pýtate. Napíšte mi to pomalšie...
Odpovedať
Profilova fotka
ano presne tak ako ste napisali, že ked chcem zatepliť zospodu od podlahy , začnem xps - potom poter a na to lepiť podlahu? mame pol domu pivnicu, tak rozmyšlam že v pivnici sa da strop odizolovať, ale čo s druhou polovicou domu? to sa da jedine v dome zvnutra od podlahy. Pišem jak hotentot ale inak to neviem vysvetliť. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr @blacksr
Odpovedať
@liviaz Tak tam sa XPS nedáva. Do podlahy patrí podlahový EPS 100 alebo 150 S. Stojí polovicu, čo XPS.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@blacksr jasne myslela som podlahovy samozrejme polystyren, len čo znamena 100 alebo 150? su to mm? my potrebujeme menšiu hrubku, nakolko už mame okna a su dost nizko :-)
Odpovedať
@liviaz pevnosť 100 S - stačí to na bežnú záťaž 150 S je na zvýšenú záťaž, ale ja ho odporúčam, lebo má nižšiu lambdu = lepšie izoluje než 100-ka
Odpovedať
@liviaz a nezabudnite na hydroizoláciu zospodu a potom pod poter parozábranu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
kedy je ten rost mozne prekryt? ked mame rost navrhnuty 8 cm da sa to prekryt ako 2 x 4 cm, pripadne ako 6 cm a 2 cm alebo to nebude take pevne? @blacksr
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?