Izolácia okolo komínovej vložky ku krbu

Momentálne riešime krb do stareho domu. Museli sme frézovať komín. Krbár nám povedal, že tam treba izoláciu. že nemáme murovať tú dierisko okolo nerez vložky, čo nám tu porobili. Poradíte akú izoláciu, alebo nejaké stránky, kde vyčítame aspon tu izoláciu, aby manžel mohol zamurovať tú vyburanú stenu. Robili ako burani-tehla netehla. A v budúcnosti sa uvidí, či nám na ten krb vôbec ostane hotovosť.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme kvoli krbovej vlozke museli postavit novy komin, pretoze priemer stareho komina nepostacoval (potrebovali sme 18 cm). Murovali sme sami z hotovych tvarnic a do vnutra sme davali nerezovy komin, ktory sa izoloval sklenou vatou. Ale ak myslis izolaciu okolo krbovej vlozky, tak sa to robi z izolacnych platni (napr.Silca), ktore su roznych hrubok. Zalezi od typu a vykonu krbovej vlozky. Ale to ti skor poradia krbari, lebo nie je to az take jednoduche obstavat krbovu vlozku. No kazdopadne tu vlozku uz musis mat kupenu, ked chces okolo nej robit izolaciu.
Odpovedať
@katkajurko2 Nie, myslím práve tú nerezovú vložku. Vid. prvý príspevok. Takže stačí sklenná vata? Nie su nejaké špeci platne nato
Odpovedať
Profilova fotka
bohuzial, sklena vata nestaci, aspon nie bezna. Nerezovy komin podla normy EN 1443 je nutne izolovat kamennou vlnou s tep.odolnostou podobne ktoru pouziva vyrobca 3vrstvovych nerezovych kominov. V technickom liste kazdej je uvedena tepelna odolnost. Ak chces mat odolnost aj pri vyhoreni sadzi, tak musi byt schopna prezit aj teplotu okolo 1000C. Jedno balenie na bezny komin bohato staci.
Odpovedať
@mgx a aké klapky do komína aby teplo neunikalo komínom ?
Odpovedať
@meryber výkon vložky sa najskôr reguluje vzduchmi do vložky podľa typu vložky, každá má aspoň jeden vzduch- primár pod vložku slúži na rozkúrenie, lepšie vložky majú sekundárne spalovanie teplým vzduchom z vrchu, neochladzuje vložku a lepšie spaíuje niektoré ešte i terciálny od zadu vložky zapály i plyny, to sú vložky z interierovým vzduchom,lepšie su s exterierovým vzduchom , nutné sú pri tesných oknách a dverách a naviac nejde do komína teplý vzduch z miestnosti ale z vonku pri vložke sa ohrieva a vstupuje ako horúci po rozkúrení, až ked nestačí na reguláciu zavretie vzduchu, pri dobrej vložke ale stačí,tak sa robí komínová klapka do dymovodu, skôr je to ako poistka proti prehriatiu vložky
Odpovedať
Profilova fotka
niektore vlozky maju klapku uz zabudovanu. Ak tak nie je, tak ja pouzivam vacsinou tieto: http://www.palomino.sk/nerezove-klapk... Samozrejme, mozes si kupit aj nejaku automaticky/semiautomaticku s riadenim kroku a lambda sondou :)
Odpovedať
máme krbove kachle a ked je vonku zima tak citiť že sklo je studené myslíš ze namontovať taku vložku mi pomože ? dík za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
velmi nie. tepelny most je tu samotne kominove teleso :(. Ak v kachliach nekuris, kominovy efekt ich bude ochladzovat. To ze privries klapku, len tento efekt spomalis, ale uplne neodstranis. Zateplenie komina ma skor priaznivy efekt na ekonomiku horenia a nizsie straty [kachle su tiez tepelny stroj].
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?