Čo hovoríte na zateplenie s hrúbkou 20 cm?

co hovorite na zatepletie pollystyren o hrubke 20cm ked ma obvodove murivo 25cm.nebude sa zrazat voda?
Odpovedať
nebude
Odpovedať
Nebude, je to super kombinácia.
Odpovedať
nebude
Odpovedať
Myslim, ze to nebude dychat a izolacia musi fungovat ako take pluca, inak sa vo vnutri zadusite. A vraj hrozi aj postupne vyparenie toho zleho polystyrenu. :) Samozrejme je to v pohode, je to optimalna kombinacia. Ja prave staviam poschodovy dom z ytongu 250 a na to pojde 200 alebo 250 polystyren.
Odpovedať
smelo do toho
Odpovedať
martin25 idete riesit aj rekuperaciu???
Odpovedať
a ked su mury 80cm ?
Odpovedať
Ja som dával 250mm YTONG a 250mm polystyrén, mám výpočet od projektanta a je to OK.
Odpovedať
@martin25 @blacksr @ladajaskva @all Kombinacia je to sice dobra, ale otazna je rentabilita! Dovolim si odhadovat, ze sa tolko EPS moze vyplatit jen a pouze pri el. priamoohreve. Pri akomkolvek inom zdroji tepla je to nenavratna investicia...
Odpovedať
Profilova fotka
presne je to otazka rentability... myslim, ze dolezitejsie je dobre zateplit strop/strechu, podlahu, zaklady. Ja chcem na obvodove murivo 30 cm Ytong davat 14-15 cm siveho EPS. viac uz nemozem dat kvoli parapetom a zaroven by to bolo asi aj zbytocne. co myslite ? okna mam osadene zarovno vonkajsim murom.
Odpovedať
nebude!pocuvajte blacksr, mio23, ladajaskva a dalsich, ktori vas v tom podporuju. O dychavosti a podobnych bludoch si nenehajte nahovorit nic. My staviame z 30+20eps neopor,,taktiez sme o tom nic nevedeli, ked sme zacinali, ale cim viac citate, tym viac viete :) S vasou 25+20 je to este lepsia variacia, ak to projekt dovoluje. Budete urcite spokojni!Nezabudnite zateplit podlahu (aspon 20cm eps) a strop min 40cm vaty - dava sa vsak viac, ak z toho chcete lepsi NED smerom k pasivu...Tuto toho vela najdete, tak drzim palce!!A nezabudnite: nebudete divny.....i ked si to o vas susedia a kurenari budu mysliet. Vy len nebudete platit podnikom tolke Ecka za energie ako vsetci dokola a mozte chodit castejsie na dovolenky ;) Presne ako chceme my :)
Odpovedať
Taktiez mam obvodove murivo 30cm porfix + nato pojde 20-25 cm sedy Eps.V projekte som mal 40cm Heluz a 8cm Eps
Odpovedať
Článok sa načítava...
to si nemôžeš povedať len tak z brucha koľko kam izolácie, na to je jeden pekný program,koľko presne dať kam izoláciu, zbytočne dáš veľa izolácie do múrov ak ti viac tepla unikne cez ostatné časti matorado ako si prišiel na to že je nerentabilné dávať viac izolácie ako múru? koľko stojí m3 múru a koľko m3 izolácie?izolácia asi 3x menej, menej rentabilné je to ak sa dodatočne izoluje ale nie novostavba
Odpovedať
nevravim ze steny zateplit nie je dolezite, ale ovela dolezitejsie je zateplit podlahu a strop... obrazne povedane, mozes dat aj metrovu hrubku polystyrenu ale co z toho ked na podlahe a strope bude 10cm izolacia?
Odpovedať
Je to v poriadku - co sa tyka obvodoveho muriva. Taktiez budem stavat z 25 cm porobeton a na to 30 cm EPS, resp. 25 cm EPS grafit :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
O pár rokov bude 50 cm EPS alebo ktovie
Odpovedať
Profilova fotka
urob to tak, ako dominik boksansky ja som dal 30 tehla 20 EPS. a dal by som už 25 cm. šedý by som nedal, prehrieva sa na slnku a je problém ho v lete natiahnúť lepidlom
Odpovedať
ja mam tehlu heluz 25 a zateplovat 20 cm polystyren
Odpovedať
Pôvodne som mal plánované 25cm tehla 16cm izolácia, no dávam tiež 25cm tehly a 20cm polystyrénu. Strecha 40cm, podlaha 20. @iigor poradil :)
Odpovedať
pre zadávateľa otázky - je veľa domov postavených metódou 25 + 20 cm - skúste sa jednoducho opýtať ich majiteľov... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?