Čím zatepliť dom ak sú obvodové steny z plnenej škváry?

Čaute! Chceme zatepliť starší dom. Obvodové steny sú z plnenej škváry, hrúbka steny cca. 45cm. Ja som myslel skôr na minerálnu vlnu ako EPS. Nech do "dýcha". Čo si myslíte? Nejaké skúsenosti, postrehy, rady. Ďakujem!
Odpovedať
@steven1980 Cau, zalezi aku hrubku zateplenia chces davat. Ak das /planujes hrubsiu, tak na tom az tak nezalezi. (bacha na rosny bod, na tzb info si to vies pozriet aj sam), resp. zratat aka minimalna hrubka. Ak menej, a rosny bod bude v murive, tak treba uz riesit mineralnu vlnu, ktora vzniknuty kondenz prepusti von.
Odpovedať
Profilova fotka
To by som chcel vedieť ako sa tá vyzrážaná vlhkosť dostane z muriva do tej samoodvetrávacej vaty. tepelný odpor udávaný výrobcom je tá nejlepšia hodnota nameraná v laboratóriu pri nulovej vlhkosti. Inak ak vata nasaje 2% vlhkosti stráca 50% zo svojich tepelných vlastností.Bežná vzdušná vlhkosť je cez 50%.Fasádny polystyrén má maximálnu nasiakavosť 5%.
Odpovedať
Co robi blondina, ked ma hlavu opretu o stenu domu? Pocuva, ako dom dycha.. Sorry, ale vzdy ked citam o dychani stien, tak ma napada tento vtip, ktory vlastne ani nie je vtip, ale len rozsirena povera.
Odpovedať
Fico a dychaci su nesmertelni :-D
Odpovedať
Profilova fotka
este by som poopravil, ze Fico je smrtelny, len dychaci su nesmrtelni...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?