Akú izoláciu pod krb ešte pred poterom?

práve dávam podlahový polystyrén na zem, a troška som sa zabrzdzil v oblasti krbu. Výška polystyrénu je 14cm. poter cementový bude cca 6-7cm. Okolo krbu som to zatial vynechal aj s presahom a teraz neviem či tam polystyrén mám vôbec dať-či sa to celé nezaleje poterom, alebo ... chcel by som tam dať styrodur ale neviem akú hrúbku, najradšej min.6cm,možno by som dal aj viac...neviem ako to urobiť...díky všetkým za info
Odpovedať
my polystyren vynechavame a pojde tam len poter
Odpovedať
Tiež ma to zaujíma, nakoľko ma to onedlho čaká.
Odpovedať
Profilova fotka
EPS nejde tam, kde je krb .. oslabilo by to pevnost.... je tam len pätka ma komin a krb a to je vsetko. izolacia az dalej.. ved tam kde je krb, nie je ani podlahovka :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som dával 12cm hrúbku izolácie podlahy EPS100S. Prišli poterary, povedal som že tam bude krb. Vyhodili jednu vrstvu(na mieste krbu)- čiže zostalo iba 6cm, dal som tam este kusok kari siete a bolo vybavené. Ale na jednu vec som pozabudol, a prišla mi na rozum na druhy deň po betonazi. V kotolní mal byť 300l stojaci zasobnik na vodu a pod ten sa žiadna vystuz nedavala a ani žiaden polystyren sa nevyberal aby sa zväčšila hrúbka betónu. Tu je zaťaženie oveľa väčšie a este na menšej ploche ako pri krbe (kg/cm2). Zásobník je na mieste podľa plánu. Zatiaľ dva roky a neni žiaden problém s praskanim poteru. Preto si myslím že ani pod krbom by si ten problém nemal. Tak si skús vybrať so skúsenosti iných, čo tí zapasuje. Ale každopádne so styrodurom na 1-2m2 nič nepokazis a ani ťa to finančne nepoloží.
Odpovedať
Profilova fotka
pod zasobnik 250 l sme dali styrodur a mensiu hrubku izolacie ako bola inde , bude to mat cca 400 Kg ked to bude plne vody tak som zvedavy :) , mozes este skusit pouzit penove sklo dosky, tie maju este vacsiu unosnost ako styrodur
Odpovedať
Zdravím... Pod krb, a najmä, ktorý bude v obostavbe, by som vám žiadnu izoláciu nedoporučoval dáveť. Skôr by som tam doporučoval len, betónovú pätku ktorú by som vyniesol do čístaj úrovne podlahy, a odizoloval po obvode 2 cm minerálnov vlnov... :-)
Odpovedať
Ked je niekto tak pedantny ze nechce mat tepeleny most ani pod krbom tak by som tam jednoducho dal extrudovany polystyren s minimalnou stlacitelnostou a po obvode krbu by som dal dilatacny profil.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
takze pod krb a komin urcite nedavat ziaden polystyren...urcite nie, a staci kari rohoz a beton po stavebnu nulu...urcite je to OK....peknu noc....
Odpovedať
Profilova fotka
mne statik navrhol polovicnu vrstvu polystyrenu (cca 10cm), ale C350ky (tj hodne odolna proti stlaceniu), a na to vrstva betonu s kari + par prutov roxoru (pre istotu, obstavba bude z akumulacneho - tazsieho materialu ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ja som si vybral zateplenie polystyrén ,jednoducho a rýchlo na www.zatep.sk
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Pod krb by nemal ísť žiadny polystyren a podobne. Prero najradšej stavam krby pred potermi, lebo potom sa krb pekne len obide s polystirenom a hlavne to nemusím vysekavat vyberať a izolovať ako sa má, aby zase len pri samotnom poteri alebo betónovej platni nevznikol pod krbom tepelny most alebo rôzne privody vzduchu ani nie priamo na horenie ľudia zatepluju dávajú každý centimeter, 3trojskla na okna a s krbu vtedy keď zrovna nekuria si spravia chladničku.
Odpovedať
Ok.... pod krbom by sme to mali vyriesene... A co nad krb...? Aby ste ma spravne rozumeli, tramovy strop zateplime sklenou vatou a aj v oblasti krbu? Nebude to problem? Nad krb netreba dat nejake nehorlave materialy? A dat tam aj tu parozabranu? Spekulujem nad tym, tak skuste poradit. Dik ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?