Ako zatepliť dom z nepálenej tehly?

ahojte, ideme kúpiť starší domček- klasický štvorec je z nepálenej tehly a prístavba do tvaru L je už z tehly pálenej. Rozmýšľame, že domček zateplíme, ale ako pužiť jeden spôsob na dva rôzne materiály? ďakujem za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
No polystyrén bude držať na obidvoch materiáloch rovnako, samozrejme treba kotviť. Poprípade sadajú použiť striekané izolácie..
Odpovedať
Profilova fotka
PUR pena, otvorená je prievzdušná, uzatvorená tvorí parozábranu.
Odpovedať
striekané izolácie nie su najvhodnejšie na zeteplenie fasády z titulu riešenia povrchovej úpravy keďže ich aplikáciou vzniká nerovný povrch. vhodnejšie je použiť buď zateplenie doskami z minerálnej vlny alebo polystyrénu, v závislosti od toho či chcete dosiahnúť difúzne otvorenú, alebo uzavretú štruktúru. nie je veľký rozdiel, či zatepľujete klasicke murivo alebo hlinené murivo. väčší dôraz by som bral pri riešení povrchovej úpravy z vnútornej strany steny a nepotlačil výborné akumulačné vlastnosti, či už z pohľadu tepla, ale hlavne vlhkosti. asi by som uvažoval aj nad hlinenými omietkami.
Odpovedať
Profilova fotka
Zatepľovať môžete len suché murivo s hydroizoláciou.Je jedno z akého materiálu .Ak zateplíte neizolovanú hlinu tak vám to začne po pár rokoch vlhnúť.
Odpovedať
aku hruby polystyren pouzit na zateplenie ked mame mury 50 s palenej tehly?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?