Ako prichytávať fóliu - parozábranu na pomocné laty?

Ako sa lepšie robí s parozábranou - fóliou. Mám už dve vrstvy 20cm vaty uložené, prvú medzi krokvami, a druhú v pomocnom rošte. Teraz idem dávať reflexnú parozábranu a rozmýšľam či dať pásy (1,5m široké) kolmo na laty alebo súbežne s latami. Chcem ich na laty prispinkovať a potom to prelepiť páskou. Kto to robil, ako je s fóliou lepšia robota?
Odpovedať
@trubiroh ja som spinkoval a prelepoval AL páskou. Kolmo na laty.
Odpovedať
@megdesign Aj mne sa ten spôsob (fólia kolmo na laty) pozdáva viac, ale ešte som to nerobil, tak som sa chcel opýtať na skúsenosti iných.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez kolmo na laty, prispinkovali a prelepili sme paskou.
Odpovedať
@trubiroh Ved to je uplne jedno kristepane :-D Daj tak ako Ti vyjde mensi odpad a nespekuluj... :-D
Odpovedať
@kejsix Moj priateľ zo Záhoria hovorí že "jedno je enem kolečko na táčkach" :-) Je jasné že ak sa to urobí poriadne, tak to je jedno pre funkčnosť fólie, lenže je dobré oboznámiť sa so skúsenosťami a radami tých, ktorí to už robili. Niekedy to značne uľahčí a zjednoduší prácu.
Odpovedať
´kolmo,prilepil obojstrannou transferovou paskou na laty a tak dalej.....
Odpovedať
Profilova fotka
Kolmo,prispinkoval, prelepil alu paskou, spoje folie poriadnejsou paskou. Kraje o veniec najprv obojstranna butylka, potom este poistene lepidlom na parozabrany. Keby som robil dnes, najprv veniec napenetrovat a konce folie po obvode prelepit este omietatelnou paskou,aby tam potom drzala omietka.
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/blog/stefa... mám tam aj parozábranú.. Spinkoval som každých cca 15cm, robilo sa to celkom dobre. Spinky som prelepil, spoje som prelepil, o veniec išlo lepidlo a pak páska... parozábrana mala 2m na šírku, na dĺžku toľko koľlko som potreboval na izbu + rezerva 15cm z každej strany.
Odpovedať
Profilova fotka
@trubiroh Ja som si pripravil všetko na podlahe na celú plochu.Spoje na 2 miestach celoplošne prelepil a až potom dal celú plochu prispinkovával a spinky prelepil. Dôvod prečo na podlahe.....na zemi sa lepšie dávala páska a zároveň poriadne pritlačila k fólii. Najväčšiu plochu som mal 7*9 m a robil som to sám. Načo niečo lepiť nad hlavou,kde podklad uhýba a nemám pevnú rovinu ?
Odpovedať
tAk som to v prvej izbe spravil kolmo na pomocné laty, išlo to celkom fajn. Na každú latu som dal lepidlo v páske, po prilepení fólie prispinkoval a to ešte prelepil paraotesnou páskou. Potom jednotlivé pásy fólie som ešte k sebe prilepil parotesnou profi páskou zelenou od Hasoftu. Inak tá zelená profi fólia od hasoftu je sila, teraz chápem ako sa cítia muchy v mucholepe. Ešte fóliu k múru prilačím latou, ktorú upevním natlkacími hmoždínkamia a pod to tmel, ako to píše dominik tu http://raciodom.blogspot.com/2015/06/... Ďakujem vám za rady...
Odpovedať
napodobne...
Odpovedať
@vader100 Ako vidim ty máš cez celý dom v kuse fóliu, ja mám po izbách. Nakoniec som ešte pod koncami fólií na kraji izieb vytlačil húseničku lepidla na parotesné folie od DB a potom na to dal lišty. Pod latami som fóliu orezal a znova zatmelil lepidlom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@trubiroh po polke domu koli vencu mam tahane pasy,samozrejme na steny husenica a potom este zelena paska myslim ze to je standard ako sa ma :)
Odpovedať
@vader100 @dominik_boksansky Tam treba ešte pásku pod tú latu? Ja som myslel že stačí zatmeliť ako písal dominik_boksansky na blogu http://raciodom.blogspot.com/2015/06/... citujem: Nakoľko sa nám zvýšila páska na lepenie parozábran (táto páska je úplne geniálna - odlepenie je nemožné) tak sme ju použili na poistenie spoja medzi murivom a parozábranou. Tento detail by som už riešil inak a to podľa rady asex.sk: Fóliu k múru pritlačiť, upevniť latou po celom obvode a následne ju pod latou orezať a zatmeliť - 100 % -ný spoj. Inak aj ja mám dom rozdelený na tretiny stužujúcimi vencami, takže vlastne mám skoro po dvoch izbách fóliu :-)
Odpovedať
@trubiroh s tou latou a tmelom to bude ok.
Odpovedať
@trubiroh netreba bude to ok
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?